Alati on mul külaliste jaoks kapis olemas...

Kaerajaana
Kokaõpilane
2008-11-13 18:01:39
Kuna minu sebiv eluviis on sõprade hulgas üldteada, on ootamatute külaliste teke kaduvväike; elan nimelt väikeses maakohas ja n.ö ehku peale keegi külla tulema ei hakkagi. Küll aga tuleb tihti ette välkmaandumisi koos mõne kolleegiga minu elamispinnal ajurünnaku eesmärgil. Närime pähkleid ja tooreid aedvilju dipikastmega (lemmikud on lillkapsas ja värske kurk), kui tuleb magusaisu siis šokolaadifondüü puuviljadega. Oleme šokolaadis leotanud ka rosinaid ja saiakuubikuid, kui värsket puuvilja käepärast pole :)
Spidur
Abikokk
2008-11-14 09:05:08
õlut ja veini ilmselt meie käest ei saa, küll aga on terve kapp täis igasuguseid teesid. väga ootamatuid külalisi meil eriti ei käi. üdiselt aitab hädat välja mingi kiire küpestis, sest muna, suhkur ja jahu on ikka olemas. soojad võileivad on ka tänuväärt asjad. head on veel mitmesugused kodused aedviljamöksid, mida saab ntx soolase piruka peale uhada.

Elina tegemised

Sirliiz
Abikokk
2008-11-15 10:34:10
Meie koju ka päris ilma ettehelistamiseta eriti sisse ei sajata. Kui vähemalt tunnike on aega, siis mingisugused muhvinid ma igaljuhul valmis jõuan meisterdada. Ja jäätist on meil ka alati kodus olemas :) Kohvi, teed, veini ja kuiva siidrit ka, muidugi kui keegi ei ole just väga janune vahetult enne külalisi olnud :D
Vernanda
Abikokk
2008-11-15 11:48:44
ma arvan, et mul on selle jaoks mõni konserv :) näiteks skumbria õlis - saab muna ja majoneesiga kas salati v võileivakatte, kui ikka hirmus kiire on. aga kui aega, siis jõuab ju pea kõike.

Da Vahtra Residence

Sinisilm
Kokaõpilane
2008-11-17 15:33:42
Oeh, meil on küll igast kraami, alustades muffinipulbritega lõpetades pelmeenipakiga sügavas. ps rimis on soodukas külmutatud saiadele (need iiri-õuna saiakesed, 41 eeki? , muidu olid üle 60ne), külmalt ahju ja 20 minuti pärast soojad saiakesed valmis.. kahjuks sügavkülm pole kummist, hea kui maasikamoos ära mahub :). Eilne "ootamatu külaline" lahkus veini tetrapakiga :) (oli segastel asjaoludel tekkinud ja no ise ei joo veini)
Lepatriin
Kokaõpilane
2008-11-28 13:41:47
Purk rohelisi kivideta oliive ja pudel veini on mul alati igaks juhuks olemas. Kui külalised on ette teada, siis võib valmistada ahjus kohupiimasaiu. Pakk kohupiima ja 1 muna segada ja määrida saiaviiludele ning pista ahju. Mmmmm... ja alati on külalised meeldivalt üllatatud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-11-28 13:50:25
Lepatriin:
Kui külalised on ette teada, siis võib valmistada ahjus kohupiimasaiu. Pakk kohupiima ja 1 muna segada ja määrida saiaviiludele ning pista ahju. Mmmmm... ja alati on külalised meeldivalt üllatatud.
See on hea kraam tõesti. Nami-namis on isegi analoogne retsept :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Katarinka
Kokaõpilane
2008-12-12 22:14:22
Sinihallitusjuustu ja õhukest lavašši - pudistada laialilaotatud lavaši peale sinihallitusjuustu või tavalist juustu ja basiilikut, siis korra ahju ja mõnusad näksid olemas.
Liisi
Abikokk
2009-11-17 15:02:40
Viineri- ja/või juustupirukad, sinihallitus vm juustu, kaneelisaiad, oliivid, marineeritud seened ja kurgid, magusad ja soolased küpsised - ikka ka vist on ühtteist varuks :)

Liisi Blogi

Spiidi
Abikokk
2009-11-17 15:25:59
Liisi107:
Viineri- ja/või juustupirukad, sinihallitus vm juustu, kaneelisaiad, oliivid, marineeritud seened ja kurgid, magusad ja soolased küpsised - ikka ka vist on ühtteist varuks :)
Kuidas saavad kaneelisaiad alati varuks olla? :) Külmutatud lehttaina saiad?

le D?ner

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>