PARIMAD ÕUNAKOOGID

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-21 17:18:19
Adonay:
Ei tea, kui seda õuna-kohupiimakooki tahta teha 22cm vormis, kui palju peaksin koguseid vähendama? Poole võrra?
Kõlab sobivalt.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mari-Liis
Abikokk
2009-10-21 19:10:38
Pille:
Adonay:
Ei tea, kui seda õuna-kohupiimakooki tahta teha 22cm vormis, kui palju peaksin koguseid vähendama? Poole võrra?
Kõlab sobivalt.
Kui ma kooki tegin, ei saanud päris plaaditäit, vaid kusagil 3/4 (tavaline suur ahjuplaat). Ma arvan ka, et kui teed kogused pooleks, on 22 cm-le paras.

Siit nurgast ja sealt nurgast

Nipitiri
Abikokk
2009-10-24 20:18:39
Viimastel päevadel olen teinud päris mitu õunaküpsetist: äsja tulid ahjust saiakesed pidusaia retsepti järgi - nendest on kujunemas uus lemmik. Ja hiljaaegu tegin tordipulbriga õuna-plaadikooki.
Triin
Abikokk
2009-10-26 11:05:22
Ma olen tänavu teinud päris mitmeid õunakooke. Selle palju kiitust saanud kanada õunakoogi. Thedralia martsipani õunakoogi. 2 erinevat toscakattega kooki. Killukai hõrgu keedukreemi õunakoogi. Aga perekonna poolt on parimaks tunnistatud siiski eelmisel aastal leiutatud lihtne šokolaadiga õunakook. Surun muretaina vormi, sulatan 100gr šokolaadi 1 spl võiga ja määrin laiali tainale. Õunad koorin ja lõikan tükkideks. Siia läheb palju õunu. Vähemalt 10. See ongi minu jaoks hea. Sest kui keegi toob mulle koogi õunu siis mitte ei too ta 4 õuna vaid kohe kotitäie. Ja siis on hea kui kulub palju korraga :). Õunad panen pannile vähese võiga hauduma. Kuna pann on koogivormiga umbes sama suur, siis panen panni täis. Ja siis maitsestan õunad - vastavalt tujule. Kui on magusamad lisan sidrumit või jõhvikaid (nagu pildidl), vahel konjakit, vahel kaneel. Suhkrut ka maitse järgi. See mulle just meeldib, et saab maitset timmida. Ei saa kunagi liiga magus, ega ka mitte vähe magus, ilmetu. Natuke hautan, siis valan šokolaadile peale. Muretaina panen enne ahju kuniks tahedaks tõmbab. Aga ainult sel juhul kui on mahlasemad õunad. Kui on kuivemad-kõvemad õunad, siis eelnevalt ei küpseta. Muid jääb liiga mure see tainas.
Netcat
Abikokk
2009-10-26 16:35:22
Ooh kui tore. Ma just otsisin retsepti nimelt muretainaga õunakoogi jaoks, kuna sai kogemata ostetud üks ülearune muretainas ja olin täitsa hädas sobiva variandi leidmisega. Komponendid kah kõik kodus juba olemas. Ise tegin vahepeal teist korda kaht kurikuulsat kooki: mõisaproua ja Thredahlia oma. Thredahlia kooki proovisin siis seekord rafineerimata suhkru ja meemartsipaniga teha, hapusid õunu ei olnud kahjuks võimalik kasutada, kuna magusad ootasid äratarvitamist. Leotasin küll õunu enne kõvasti sidrunimahlas, aga tulemus polnud ikkagi see. Söögiõunast head koogiõuna ei tee. Meemartsipani selle koogi puhul ka ei soovita, martsipani maitset ei jää üldse tunda. Mõisaproua kook kannatas kah vale õunasordi all, mäletamistmööda mullune, antoonovkatega, oli palju parem. Tegelikult kujunes kook pigem õunavormiks, kuna õunte ärakasutamistuhinas toppisin taigna liiga tihedalt õunaviile täis, ja lagunes hiljem kätte ära.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Ullike
Abikokk
2009-11-20 10:24:04
Täitsa uskumatu! :O Ma ei leia namist tavalist klassikalist õunakooki (biskviidikattega)! Ja tundub, et paari viimase aasta jooksul pole ükski namikas seda teinud ka :P Lihtsalt mees-laps tegi etteheiteid, et ema ei tee enam lapsepõlvekooki, vaid katsetab igasugu asju. Kuna tõesti pole ammu teinud ja olin kunagi nii hea mäluga, et ei kirjutanud üles ka....aga aastad teevad oma töö ja nüüd häda käes. Lähen kaevan veel internetiavarustes ja kokaraamatutes. Ei tule siin elus ikka midagi kergelt ja kiirelt :D

Söömine on ainuke töö, mis toidab

Silx
Abikokk
2009-11-20 10:26:52
Ma tegin alles hiljuti nn poolikut klassikalist õunakooki. Biskviitkate peale ja olekski valmis ;) Ehk siis selle rabarberikoogi retsepti ja sellesamuse õunakoogi retsepti segu peaks olema klassika.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kiilike
Abikokk
2009-11-20 13:09:51
No see klassikaline õunakook meeldib meile värskete rabarbritega :) .Klassikaline õunakook meie peres tähendab õunakooki beseekattega(pisarakook küll tgeelikult) aga sedagi ei soovita enam tihti.

kiilikese köögikatsetused

Silx
Abikokk
2009-11-20 13:31:10
Aga ma lugesin su postitusest, et otsid just biskviitkatte oma. :) Uhh segadus.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Ullike
Abikokk
2009-11-20 14:53:36
Otsisin jah biskviitkattega varianti. Ja oma imestuseks sellist retsepti ei leidnudki. No lõpuks tulin ise ka selle peale, et vaadata rabarbrikoogi alt :)

Söömine on ainuke töö, mis toidab

<< 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 >>