Ussicke Abikokk 2008-08-09 16:04:12 |
Otsing ei andnud "elevant" peale mingeid tulemusi, järelikult tuleb võtta kätte ja kirjutada oma teisest kodust :) Elevant avati Vene 5 aadressil "Perekohviku" ruumides aastal 1998 (1999? ei mäleta täpselt) ning tegutses ta tükk aega vaid ühes suures saalis. Sisekujunduse autor on Ingrid Kukk ning materjalidest on kasutatud kõikvõimalikku mahedat ja looduslikku kraami, mis oli tol ajal väga eriline ja uudne. Seinad on kohupiimavärviga ning puitpõrandad linaõliga töödeldud, maalid seintel samuti Ingridi tehtud. Elevant on selles mõttes kodu moodi, et seal püsivad olemuslikult olulised asjad muutumatutena - alati on kaks maheoranžide seintega saali, mugavad korvtoolid, rõõmsameelne klientuur ja armsalt sõbralikud teenindajad. Kui ei ole pikemat aega Elevanti saanud, siis minnes ei ole kunagi ees oodanud šokeerivad kardinaalsed muutused. Vana ja hea... Menüüs püsivad samuti lemmikud kenasti paigal - ingveritee piima ja vürtsidega, kathi kabab (täidisega lavaširulli laadne pirakas rull, kolm erinevat kastet kõrval), lõhesupp (selges leemes ujubki lõhe koos maitseköögiviljadega, ei mingit liigset ballasti). Menüü ülesehituse põhimõte on minu jaoks "India köök ümbermaailmareisil," st indiapärastele roogadele võib soovi korral vabalt juurde tellida Vichy vett, lattet, Prantsuse veini või Saksa õlut. Ja magustoiduks jäätist. Iga hinna eest paanikaosakonna kaudu organiseeritud autentsust ei taotleta - ja see on hea, sest nii tunnevad kõik asjalised end vabalt ja rõõmsalt. Teenindajad on toredad ja armsad ning tundub, et neid motiveeritakse hästi. Millega, ei tea - ei ole küsinud. Aga mitte igas söögikohas ei püsi ettekandja mitu aastat tööl. Elevant on lapsesõbralik. Ei kliendid ega teenindajad ei pahanda, kui laps mööda saali ringi kõnnib, diivanile ema kõrvale magama kerib või kalaakvaariumi ees istub ja nagu katarsises kalakesi imetleb, nii et ei taha kojuminekust kuuldagi. Joonistusnurk uhkete india patjadega on neile ka olemas. Ja päris pisiasjadele ka lastetoolid. Miinustest ka. Keerdtrepp. Igaüks üles ei saa - näiteks liikumispuuetega inimestel või lapsi kaenlas tassivatel vanematel võib ülesronimine problemaatiliseks osutuda. Ja teine miinus on arve saamine, kui on sööming lõpetatud ja tahaks koju minna. Ei taheta, et külalised ära läheks ja 90% külaskäikude lõpus lehvitame, viipame, tõuseme püsti, koputame möödatuiskavale ettekandjale õlale, et palume arvet. Esimese tähelepanupüüdja peale saab reaktsiooni väga harva. Kusagil mujal ajaks see närvi - aga mitte Elevandis :) | |
Fre Abikokk 2008-08-09 22:58:31 |
Ma vaatan et minu söögikoha-kommentaarides domineerib üks kindel joon. Nimelt tagab minult plusspunktide saamise stabiilsus - ja selles osas on Elevant kindlalt aktiva-poolel. Käin üpris harva väljas söömas ja väga tihti on meeldiv söögikoht kahe külastuse vahel tundmatuseni muutunud. Mõnikord on sellest saanud kingapood või mõnikord on lihtsalt sama toitlustusasutus alla käinud. Elevant on selline koht kuhu võib alati kindla tundega minna isegi kui seda kindlust ei oska kuidagi sõnadesse panna. Ma ei oska hinnata nende India köögi indiapärasust aga mulle väga meeldib. | |
JM Abikokk 2008-08-09 23:38:03 |
Seal on väga ebaeestilikult ladna suhtumine. Kui restoran on täis ja tuleb veel kaks inimest siis teenindaja viisakalt tuleb ja ütleb et vabandage, me tõmbame teie kaheselt laualt selle teise poole siia kaks meetrit eemale ja - voila, uus laud on tekkinud. Ja see ei ole kuidagi ebamugav või privaatsust segav vaid täiesti okei ja normaalne asi.
Muidu on nagu heas restoranis aga pole seda piiravat kuidas-ma-nüüd-selle-asja-kahvli-otsa-saan tunnet. Võtad leiva näpu vahele, murrad pooleks ja läheb soustiga suhu :)
Jah, ma olen ka väga poolt.
Oleks natuke odavam seal, käiks tihedamalt. An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
JM Abikokk 2008-08-19 14:25:08 |
Uus küsimus elevandi-teemasse: lähen järgmisel teisipäeval sinna perega sööma,
kas keegi mäletab, kuidas seal menüüs oli, mul ema väga vürtsikat ei taha, kas see lõhesupp ja asjad on seal ikka india moodi teravad? Või oskab keegi soovitada Elevandi menüüst midagi muud nn. leebele eesti maitsele? An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr) |
|
Bloodflower Kokaõpilane 2008-08-21 01:12:22 |
Kas keegi oskab sellist asja öelda, kas sinna tasub ette helistada/kirjutada, et laud kinni panna või lähme niisama kohale ja...? :) | |
Marju Abikokk 2008-08-21 11:22:38 |
Bloodflower:
Oleneb päevast ja kellaajast ilmselt, olen sinna minnes võrdlemisi tühja restorani peale sattunud, aga ka lauda reserveerida tahtes eitava vastuse saanud - kõik on juba täis olnud (aga seda vist pigem siis, kui neil mingi üritus seal on). Kui tahad kindla peale minna, helista ja pane laud kinni.
Ja Elevanti võin kiita iga kell :) Kas keegi oskab sellist asja öelda, kas sinna tasub ette helistada/kirjutada, et laud kinni panna või lähme niisama kohale ja...? :) |
|
Kairit Abikokk 2010-03-31 15:37:14 |
Olen Elevandis mitmeid kordi käinud ja ikka kisub tagasi. Suu alati õhetab, aga no nii hea ja eksootiline köök! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-06-14 23:41:54 |
Fre kirjutas aastal 2008: Ma vaatan et minu söögikoha-kommentaarides domineerib üks kindel joon. Nimelt tagab minult plusspunktide saamise stabiilsus - ja selles osas on Elevant kindlalt aktiva-poolel. Ma kahtlustan, et mu viimane visiit oli ka umbes aastal 2008. Täna sattusin aga sõbranna ja oma pojaga vanalinnas uidates Elevandi sisehoovi lõunat söömas. Pean piinlikkusega tunnistama, et ma isegi ei teadnud sellest sisehoovist midagi - ma olin planeerinud majaesise laua taha istuda. Lisaks meile oli veel 2 lauda hõivatud - ühes olid turistid, ühes ajakirjanduses pidevalt figureeriv noor poliitilis-musikaalne perekond ;) Vanade heade aegade mälestuseks tellisin köögivilja-pakora, mangolassi ning minu jaoks uudse asjaga paneer-pirukad. Need kaks esimest maitsesid täpselt sama mõnusalt, kui viimase külastuse (ja ilmselt ka tudengipõlve jäänud esimeste külastuste) ajal. Ehk siis stabiilsus on tõesti Elevandile omane - ja antud juhul on see siis igati positiivne nähtus. | |