Ajakiri KÖÖK

Shyla
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2008-12-18 13:19:24
Kas keegi (Pille) kommenteeriks sügisest KÖÖKi palun. Ahvatleb poes oma tšillikaunadega mind juba tükk aega...
Marit
Postitusi: 310
Abikokk
2008-12-18 15:42:51
Shyla:
Kas keegi (Pille) kommenteeriks sügisest KÖÖKi palun. Ahvatleb poes oma tšillikaunadega mind juba tükk aega...
Mulle see number meeldis väga, Ö peakokaga pikk ja lahe intervjuu, tööle/kooli kaasavõtmise lõunad, nii kaunid pildid neist. Minu meelest seekordsed retseptid olid sellised mis isegi järele prooviks, tavaliselt on liiga restoranihõngulised minu meelest

Magusad fotod

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2008-12-18 17:32:02
Ma ei ole küll Pille, aga mulle taas meeldis, palju huvitavat lugemist. Köök ajakirjas on just huvitavat lugemist mu meelest palju, mitte niivõrd retsepte.

http://www.perenaine.ee/

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-12-18 18:29:02
Ma tegin viimasest numbrist õunakooki, väga hea oli. Intervjuu Romaniga oli väga tore üllatus! Ja see lugu Hangar 7-ist oli ka super, läheks hea meelega kohta ise kaema.

Zap*

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2009-01-08 22:35:38
Tundes moraalset kohust ja olles tänulik fortuunale, tutvustan uut ajakirja KÖÖK numbrit (talv 2008/09). Uus ajakiri on meestele. 80% tekste on kirjutanud veinitoimetaja Martin Hanson. Maitse asi, aga minu jaoks pisut lahmiv kirjastiil ja liiga palju sarvilisi on teksti sisse ära eksinud. Imestama pani Nero restorani peakoka Andrus Laaniste poolt öeldu: "Kogu maailma köögi baasiks on tegelikult sibul ja küüslauk" - no kas ikka on? Meeldis Laaniste idee teha mannavahust jäätist (minulgi sai mannavahu retsept järele vaadatud :)) - nimelt ta tahtis oma lapsepõlve lemmikut - mannavahtu - oma restoranis külalistele pakkuda, aga see ei püsinud kenasti taldrikul ja lõpuks nad leiutasid siis, et jäätisena seisab ta ilusasti taldrikul ja lisaks maitseb ka veel hästi. Järjekordselt meeldis, et kirjutatakse kui raske tegelikult restorani köögis töötada on - usun, et see paneb restorani kliente rohkem nauditavat väärtustama. Ja tõepoolest, üks tubli peakokk ei saagi suure kõhuga olla, sest lihtsalt on nii palju (füüsilist) tööd. Pisut häirib ajakirjas, et on palju peidetud reklaami - aga eks see ole ise lugeja otsustada, mida loeb... Ja vist sellepärast, et on meeste number, siis on veinidest hulgaliselt kirjutatud.

http://www.perenaine.ee/

Maris
Postitusi: 305
Abikokk
2009-01-22 09:33:52
Olen ka nüüd viimase Köögi läbi töötanud. Igati nõus Evaga, sest selle numbri teemad ei paku ka mulle erilist huvi. Mitte ühtegi artiklit ei saa teistest esile tõsta. Restoranide ja jookide reklaami on tõesti palju. Küll aga meeldis mulle lugeda koka seiklustest välismaal :)
Eva:
Imestama pani Nero restorani peakoka Andrus Laaniste poolt öeldu: "Kogu maailma köögi baasiks on tegelikult sibul ja küüslauk" - no kas ikka on?.
Mõtlesin selle üle ja arvan, et siin on mõeldud seda, et mitte ühtegi teist toiduainet (kui siis ehk õli ja sool) ei kasutata kõikides erinevates rahvusköökides nagu sibulat ja küüslauku. Need on absoluutselt igal pool teada-tuntud ja väääga levinud. Mis mind selles ajakirjas meeletult häiris, on Martin Hansoni kõnepruuk. Olen varemgi sellest ennast häirida lasknud, aga nüüd pahandasin eriti. Tsiteerin lk 63 olevat artiklit Gloria sommeljeest: "[...] Lõhub pildi eluta vanameestest, kes liigsest joomisest (vabandust! veinitamisest) lasevad ennast juba pidevate eesnäärmeprobleemide ning põiepidamatuse pärast täis. [...] Rohkem ei kommenteeri.
Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2009-04-22 22:57:13
Ka mind häiris Martin Hansoni kirjutamisstiil (ka teistes artiklites). Hakkas jubedalt häirima, alguses ei teinud välja, kuid lõpuks juba läks närv sisse. Minuarvates on see selline "sõbraga saunas" tekst. Aga Köök on muidu hea ajakiri. Palju lugemist ja huvitavat sealjuures. Enamus retseptid on küll sellised, mida mina vähemalt järgi ilmselt ei tee, kuid see on juba minu probleem, Kööki loen ma ikka rohkem kõige muu pärast. Keegi oskab öelda, millal järgmine number ilmub?

Armastus käib kõhu kaudu :)

Eva
Postitusi: 771
Abikokk
2009-04-22 23:02:56
Heleen:
Keegi oskab öelda, millal järgmine number ilmub?
30. aprill. Sisus 50 Eesti parimat restorani.

http://www.perenaine.ee/

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2009-05-13 13:18:26
Loen seda kevad 2009 Kööki ja kuidagi... imelik tekst on neil seekord. Justkui üliõpetlik, kohati isegi kergelt üleoleva varjundiga. No näiteks: "mis tähendab seda, et ülekaalu käes vaevlevad indiviidid või ka lihtsalt head ja värsket armastavad korralikud inimlapsed hakkavad rohkem salateid sööma" ja siis kahel korral sellised asjad (kusjuures olen üsna üsna kindel, et seesama Köök ise on vähemalt basiiliku ämbrisse astunud): "Kahjuks kohtab ikka veel inimesi, kes pole midagi kuulnud rukolast, basiilikust (mitte basiilikast, palun ärge eksige, sest need kaks on ikka täiesti erinevad asjad erinevatest valdkondadest)" ja "....koos vahuveini või isegi šampanjaga (palun, ärge neid kahte asja segi ajage: šampanja on küll vahuvein, aga vahuvein ei ole šampanja)." Edasi on jutud nagu sõbralikumad, aga kuna need kaks teksti olid enam vähem järjest, siis muutus kuidagi tüütuks. Muidu pole ajakirjal vigagi :)
Heleen
Postitusi: 302
Abikokk
2009-07-15 15:19:10
Kas ma saan kusagilt näha millise graafiku alusel ajakiri ilmub või midagi? Nimelt ootan pikisilmi järgmist numbrit ja kui teaks millal ilmub ei oleks sellist paanikat koguaeg. :)

Armastus käib kõhu kaudu :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>