Vernanda Abikokk 2010-03-27 09:08:03 |
ja mulle ütles üks taksojuht ka üleeile, et kasemahla aeg on käes. ju siis tõesti on :) | |
Veronika Abikokk 2010-04-05 09:13:37 |
Kasemahla aeg on tõepoolest käes. Eile tõime vanematelt pea 10 liitrit kasemahla endale joomiseks :) Tahaks sel aastal proovida kasemahla hapendamist. Vanavanaema hapendas igal aastal, aga no vot ei tule meelde, mida täpsemalt ta selleks tegi. Ehk keegi oskab avitada... | |
Aurora Abikokk 2010-04-05 14:29:44 |
Veronika:
Leivakannikas käib sinna sisse, ajab asja käärima. Ja siis veel ka rosinaid :) Kasemahla aeg on tõepoolest käes. Eile tõime vanematelt pea 10 liitrit kasemahla endale joomiseks :) Tahaks sel aastal proovida kasemahla hapendamist. Vanavanaema hapendas igal aastal, aga no vot ei tule meelde, mida täpsemalt ta selleks tegi. Ehk keegi oskab avitada... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-05 14:33:14 |
Aurora:
Nami-Namis on setode hapendatud kasemahla retsept.
Veronika:
Leivakannikas käib sinna sisse, ajab asja käärima. Ja siis veel ka rosinaid :)Tahaks sel aastal proovida kasemahla hapendamist. Vanavanaema hapendas igal aastal, aga no vot ei tule meelde, mida täpsemalt ta selleks tegi. Ehk keegi oskab avitada... |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-11 18:48:53 |
Mina kas "kääritasin" või "hapendasin" oma kasemahla. Vaatasin küll seda setode retsepti, aga otsustasin teha nii: 7 l kasemahla u 100 g suhkrut 15-20 g pärmi poole sidruni viiludSegada kõik kokku ja lasta seista vahetevahel segades nädalajagu toasoojas. Vajadusel ja soovi korral lisada suhkrut, mina lisasin u. 100 g. Villida pudelitesse ja jahedasse. Jook tuli maitsev. Mingit otsest käärimist ei toimunud. Suure tõenäösusega säilib keldris ka mõnusaks suviseks joogiks. Kaasa ütleb, et maitseb sedamoodi nagu tal korra sipelgate sattumisel kasemahla laskmise ajal kogumisnõusse. :) Väljanägemine selle "hapendamise/kääritamise" ajal pole suurem asi, panen siia täna käima pandud joogi pildi (hiljem näeb veel kummalisem välja). Pudelitesse villimisel tekib põhja pisuke sete.
Veel avastasime, et kui osa pereliikmeid ei saa juua niisama õunamahla, siis kasemahlaga segatult on suurepärane jook ja ei pane ka kellelgi kõhus midagi ülearust toimuma! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-04-11 18:58:23 |
Seenekas:
Mina kas "kääritasin" või "hapendasin" oma kasemahla. Vaatasin küll seda setode retsepti, aga otsustasin teha nii: See kõlab põnevalt :) Mu võrokestest naabrid kääritasid ka mullu mahla. Peakski uurima, kas neil tänavu ka see plaanis on.. Kristjan otsutas, et arvestades seda stressi, mida mullusuvine haljastamine me krundi puudele tegi (või teha võis), siis tema tänavu kasemahla ei kogu :( Kas mõni tore nami-namikas, kes siin samas piirkonnas kasemahla kogub, oleks nõus pudelikese ka mulle ja tütrele mekkida tooma ;) Khm. Lootusrikkalt... ;) |
|
Seenekas Abikokk 2010-04-11 19:27:49 |
Pille, kui te ise ehk liiklete, siis meelsasti jagan. :) Järgmine nädal aega pole Tallinna poole aega liigelda. Meil on kasemahl tänavu suts vesine, kuidas teistel? | |
Pisi-Pisi Abikokk 2010-04-11 22:29:11 |
Mu meelest on kasemahl alati vesine olnud :P Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Spidur Abikokk 2010-04-12 08:13:00 |
meil see aasta menüüs vahtramahl, joome lihtsalt niisama või kasutame tavaliste mahlade lahjendamiseks. on tõesti pisut asisem kui kasemahl:) | |
Kirsike Abikokk 2010-04-12 10:04:04 |
Pille:
Kas mõni tore nami-namikas, kes siin samas piirkonnas kasemahla kogub, oleks nõus pudelikese ka mulle ja tütrele mekkida tooma ;) Khm. Lootusrikkalt... ;) Oi Pillekene, ma juba ammu pakun Laadaplatsil kasemahla :) :) Praegu voolab nii mis mühiseb veel ja kääritatult mul pere ei taha juua. Muidugi toon, hea meelega :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 > >> |