Tasuta kursused töötavatele täiskasvanutele

Kaare
Abikokk
2010-05-23 21:47:45
Nendele tasuta kursustele tuleb väga varakult registreeruda, eriti veel siis, kui ei kuulu sihtgruppi. Tartu Kutsehariduskeskuses käib praegu tortide kaunistamise kursus, millel oleksin tahtnud väga osaleda ja osaleksin iga kell ka raha eest, aga loomulikult ei mahtunud ma nimekirja. Sihtgruppi kuulusin ka ainult selles mõttes, et olen lapsepuhkusel ema :) Aga nagu ma nende jutust aru sain, siis oli üheks põhjuseks ka see, et olin liiga hilja registreerinud, siis kui grupp tegelikult juba täis oli. Tuleb valvas olla ;)

Koopatibi küpsetab...

Aurora
Abikokk
2010-05-24 14:19:03
Koopatibi:
Nendele tasuta kursustele tuleb väga varakult registreeruda, eriti veel siis, kui ei kuulu sihtgruppi. Tartu Kutsehariduskeskuses käib praegu tortide kaunistamise kursus, millel oleksin tahtnud väga osaleda ja osaleksin iga kell ka raha eest, aga loomulikult ei mahtunud ma nimekirja. Sihtgruppi kuulusin ka ainult selles mõttes, et olen lapsepuhkusel ema :) Aga nagu ma nende jutust aru sain, siis oli üheks põhjuseks ka see, et olin liiga hilja registreerinud, siis kui grupp tegelikult juba täis oli. Tuleb valvas olla ;)
See on tõsi. Kui eelmisel aastal sai vast neljal Kutsehariduskeskuse kokakoolitusel osaletud, siis sel aastal pole ühelegi löögile saanud kuigi olen varakult registreerunud. Mõistagi ei kuulu ka mina sihtgruppi ja seetõttu ukse taha jäetud.
Marju
Abikokk
2010-05-24 15:53:57
Mina käisin Tartu kutsehariduskeskuses ühel pagari kutseeksami kursusel. Ja loomulikult oli kasulik ja huvitav, aga jubedalt häiris ikkagi see pärmitainakesksus ja siis et šokolaadikreem tuli pruunist pulbrist ja veest ja mustikamoos lillast pulbrist ja veest ja ... teisalt muidugi ei küsinud, äkki oligi jahvatatud musikad see lilla pulber.. . Et siis väga selline masstootmise värk.
Blondie
Abikokk
2010-05-24 17:02:53
Marju:
Mina käisin Tartu kutsehariduskeskuses ühel pagari kutseeksami kursusel. Ja loomulikult oli kasulik ja huvitav, aga jubedalt häiris ikkagi see pärmitainakesksus ja siis et šokolaadikreem tuli pruunist pulbrist ja veest ja mustikamoos lillast pulbrist ja veest ja ... teisalt muidugi ei küsinud, äkki oligi jahvatatud musikad see lilla pulber.. . Et siis väga selline masstootmise värk.
Minu meelest kõige kurvem on muidugi see, et poodi jõuavadki need pulbrist tehtud pagaritooted... Tartu kutsehariduskeskuse kursusi (ja tegelikult põhiliselt pagar-kondiitri põhiõpet sessioonides) olen ise juba pikemat aega luuranud, aga tegudeks ei ole läinud, sest see masstootmise osa ei tõmba... tahaks ikka õppida tegema asju hästi, mitte palju :P
Liisi
Abikokk
2010-09-27 13:39:19
Tartu KHK pakub kondiitritoodete ja magustoitude kaunistamise kursust. Alla joonitud on, et Koolitusel osalejalt eeldatakse töötamiskogemust toitlustus- või toidutööstusvaldkonnas koka või kondiitrina. Kas keegi on sellel kursusel osalenud? Kui palju kogemust ja teadmisi see eeldab? Ilmselt niikaua kui ma siin kirjutan, on kursus juba täis registreeritud, aga tahaks ikkagi :)

Liisi Blogi

ErleS
Abikokk
2010-09-27 13:55:39
Liisi:
Tartu KHK pakub kondiitritoodete ja magustoitude kaunistamise kursust. Alla joonitud on, et Koolitusel osalejalt eeldatakse töötamiskogemust toitlustus- või toidutööstusvaldkonnas koka või kondiitrina. Kas keegi on sellel kursusel osalenud? Kui palju kogemust ja teadmisi see eeldab? Ilmselt niikaua kui ma siin kirjutan, on kursus juba täis registreeritud, aga tahaks ikkagi :)
Olen ka neid tasuta kursusi vaadanud, aga alati hirmutab see lause, et eeldatakse töökogemust. Kas kellelgi on õnnestunud neil kursustel ilma töökogemuseta osaleda? Aet'i blogist lugesin, et temal õnnestus end ühele koolitusele rääkida...
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-09-27 13:58:58
ErleS:
Liisi:
Olen ka neid tasuta kursusi vaadanud, aga alati hirmutab see lause, et eeldatakse töökogemust. Kas kellelgi on õnnestunud neil kursustel ilma töökogemuseta osaleda? Aet'i blogist lugesin, et temal õnnestus end ühele koolitusele rääkida...
No minagi olen mõnel neist tasuta koolitustest käinud. Minu kokandusalane töökogemus põhineb tegelikult ju nami-nami haldamisega (ja praktika ühes pealinna restoranis). Eks see oleneb konkreetsest koolitajast ja kui palju tahtjaid mingile kursusele on olnud. Küsija suu pihta teadupärast ei lööda, nii et kui huvi on, tasub kindlasti uurida! Ma siin ise hoian silma peal EHTE eritoitlustamise kursusel, aga see pole veel välja kuulutatud...

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2010-09-27 14:06:33
ErleS:
Liisi:
Mina sain eelmisel aastal tasuta kursusele. Eeldati samuti töökogemust/töötamist sel ametikohal, aga kuna tahtjaid ei olnud, siis nad olid nõus ka mind, kui suurt huvilist ja asja-armastajat vastu võtma. Kahjuks läks nii halvasti, et kursused toimusid päevasel ajal, mis mulle pähegi ei tulnud, sest kursusel osalemise eelduseks oli olemasolev töökoht ja eeldasin seega, et kursus toimub õhtuti. Lõppkokkuvõttes ei saanudki osaleda :(

Kätrini kokkamispäevik

Liisi
Abikokk
2010-09-27 14:38:03
Kätrin:
Mina sain eelmisel aastal tasuta kursusele. Eeldati samuti töökogemust/töötamist sel ametikohal, aga kuna tahtjaid ei olnud, siis nad olid nõus ka mind, kui suurt huvilist ja asja-armastajat vastu võtma. Kahjuks läks nii halvasti, et kursused toimusid päevasel ajal, mis mulle pähegi ei tulnud, sest kursusel osalemise eelduseks oli olemasolev töökoht ja eeldasin seega, et kursus toimub õhtuti. Lõppkokkuvõttes ei saanudki osaleda :(
Kusjuures mina piilusin seda koolitust juba kevadel (ja minumeelest siis ei olnud seda töökogemuse nõuet :O) ja tookord tundus ka mulle arusaamatu kursuse toimumine päevasel ajal. Siis selgitas Tartu KHK koolitusjuht mulle nii: Täiskasvanute koolituse seaduse alusel on töötaval täiskasvanul võimalik esitada avaldus õppepuhkuseks. Õppepuhkuse ajal makstakse töötajale keskmist palka. Enamus meie pikemaid koolitusi toimub tööajast, sest päeval töötada ja õhtul õppida on pikema perioodi vältel üsna kurnav ja tööandja peaks ka huvitatud olema oma töötajate tasuta koolitamisest. Eks ta mõistetav ole, aga kuna minu eriala on kokandusest totaalselt erinev, siis minu tööandja ilmselt niiväga huvitatud ei oleks :) Hetkel aga tundub kõige suurem takistus siiski see töökogemus olevat - ei tunne end veel väga kindlalt.

Liisi Blogi

ErleS
Abikokk
2010-09-27 14:39:45
Kätrin:
ErleS:
Liisi:
Mul ka tegelikult see mure, et päevased kursused ei sobi. Ilmselt see ongi natuke tagasi hoidnud, et endale kohta kauplema hakata. Ühepäevasel kursusel leiaks hea tahtmise juures ikka võimaluse osaleda, aga paljud neist kestavad pikemat perioodi, seega töötavale inimesele hästi ei sobi. Nii ma neid ainult vaatangi, aga registreerumiseni pole jõudnud :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>