Keeksid

Marit
Abikokk
2012-02-13 20:28:05
Mina kiidan samuti seda sidrunikeeksi, väga maitsev, üks lemmikutest!

Magusad fotod

Seenekas
Abikokk
2012-02-15 21:24:01
Tänu siinsetele kiitustele sain ka sidrunikeeksiga hakkama. Tuli hea. Millegipärast mul pidevalt keeksid ei õnnestunud ja siis läks isu teha ära, nüüd tuli tagasi, kuna hästi õnnestus. :D
Gretithy
Abikokk
2012-03-27 18:17:42
Mulle on viimasel ajal keeksid väga maitsema hakanud ja seetõttu olen neid ka üsna rohkelt teinud. Ńädalavahetusel tegin kaneeli ja rosina keeksi, mille retsepti leidsin "Hummingbird Bakery Cake Days" retseptiraamatust: Kaneeli ja rosina keeks Koostisained: 190g võid 190g (u 300ml) jahu 190g (u 200ml) suhkrut 3 muna 1 tl küpsetuspulbrit 1/4 tl soola 25ml hapukoort 1 tl vanilje essentsi (mina küll panin umbes 1spl vaniljesuhkrut) 1 spl kaneeli 70g rosinaid (mina panin umbes peotäie, sest köögikaal mul veel puudub) Valmistamine: 1. Pane ahi 170C juurde sooja ja valmista keeksivorm. 2. Vahusta omavahel toasoe või ja suhkur. Lisa ükshaaval vahustades munad. 3. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa kahe osa kaupa taignale. Viimasena lisa hapukoor ja vanilje essents. 4. Eralda umbes pool taignast eraldi kaussi ja lisa sellele kaneel. Teisele taignapoolele lisa rosinad ning kalla see taigna pool keeksivormi. Kalla kaneeliga taigna osa peale ning noaga aja kihte natukene segi. 5. Küpseta keeksi 50-60 minutit ja lase enne serveerimist jahtuda.
Marit
Abikokk
2012-04-18 22:05:28
Mitte väga magus apelsinimaitseline jõhvikatega keeks, mis muutub seistes vaid paremaks.

Magusad fotod

Frieda
Abikokk
2012-05-09 11:51:14
Mõnus sidruni-moonikeeks, milles mooniseemnetega kokku pole hoitud :).

Söömine on ainus töö, mis toidab

Pisi-Pisi
Abikokk
2012-05-10 11:38:06
Küsin nõu. Mul on raamat "Kelmikad keeksid", kus on šokolaadirosina-banaanikeeksi retsept. Pildi peal näeb asi väga ilus välja, rosinad on taignas erinevatel kõrgustel ja pealispind on ilus sile. Ma olen seda keeksi mitu korda küpsetanud, maitse on hea, aga välimus ei kõlba kassi saba allagi. Nimelt vajuvad minul šokolaadirosinad põhja nagu veskikivid ja tagatipuks jäävad veel vormi põhja külge kinni. Mida ma tegema peaksin, et need rosinad eiraksid natukenegi gravitatsiooni? Raputama taigna peale pärast taigna vormi valamist?

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Zapxpxau
Abikokk
2012-05-10 18:42:38
Arvan, et tainas on natuke liiga vedel/pehme. Olen tainud viimasel ajal 3 keeksi pähklitega (ja kui arvuti korda saan, panen retsepti üles), ja ükski pähkel ei vajunud põhja. Tee natuke tahedam, või noh, kohe omajagu tahedam.

Zap*

Sasha
Abikokk
2012-05-17 22:11:49
No appi. Midagi ülikummalist toimub. Olen paar aastat küpsetanud keeksi siinse "Ekstra" keeksi retsepti järgi. Meie perele maitseb selline "tavaline" keeks. Nagu nõuka-ajal poes, ohkab mu ema nostalgiliselt neljandat tükki haarates. Ja nüüd! Eile! Juhtus mingi jama! Võtsin vana hea retsepti ette, hakkasin tainast tegema ja juba tainast tehes tundus, et miski läheb valesti. Seni, kuni selle koguse sulavõid muna-suhkru-jahuvahu hulka segasin, langes see alla, tainas tuli kuidagi vedel ja ahjust väljus korralikult läbiküpsemata käkk. Noh, ajasin eilse ebaõnnestumise kiirustamise süüks, lubasin käkist nädalavahetusel rummikooke teha ja täna võtsin uue keeksiteo ette. Ja täpselt sama jama! Sulavõid tundub kuidagi nii palju, et seni, kuni selle kõik tainasse segan, vajub tainas alla. OK, pingutasin, segasin ekstra ettevaatlikult, panin sutike rohkem jahu ja kindluse mõttes näputäie küpsetuspulbrit. OK, nüüd küpses see läbi, kuid on täiesti võist läbiimbunud. Kohe märg, noh. Nagu oleksin keeksi sulavõi sees leotanud. Või tainasse kolmekordse võikoguse pannud. Kontrollisin kõik kogused mõttes tagantjärgi üle - kõike olen õige koguse pannud. Olen üpris vana küpsetaja, keeks ei ole minu jaoks tõesti üle jõu käiv asi. Mida ma valesti teen??? Ma ei mäleta detailides, kuidas olen seda keeksi küpsetanud, viimati tegin seda vast aasta-poolteist tagasi, aga ei mäleta, et oleksin ka retsepti muutnud, see vedeleb mul väljaprindituna retseptikaustiku vahel ja midagi ei ole juurde kirjutatud. Päästke! Kes välja mõtleb, mis mul juhtus?
Amanda-Riin
Kokaõpilane
2012-05-19 11:41:56
Sasha:
No appi. Midagi ülikummalist toimub. Olen paar aastat küpsetanud keeksi siinse "Ekstra" keeksi retsepti järgi. Meie perele maitseb selline "tavaline" keeks. Nagu nõuka-ajal poes, ohkab mu ema nostalgiliselt neljandat tükki haarates. Ja nüüd! Eile! Juhtus mingi jama! Võtsin vana hea retsepti ette, hakkasin tainast tegema ja juba tainast tehes tundus, et miski läheb valesti. Seni, kuni selle koguse sulavõid muna-suhkru-jahuvahu hulka segasin, langes see alla, tainas tuli kuidagi vedel ja ahjust väljus korralikult läbiküpsemata käkk. Noh, ajasin eilse ebaõnnestumise kiirustamise süüks, lubasin käkist nädalavahetusel rummikooke teha ja täna võtsin uue keeksiteo ette. Ja täpselt sama jama! Sulavõid tundub kuidagi nii palju, et seni, kuni selle kõik tainasse segan, vajub tainas alla. OK, pingutasin, segasin ekstra ettevaatlikult, panin sutike rohkem jahu ja kindluse mõttes näputäie küpsetuspulbrit. OK, nüüd küpses see läbi, kuid on täiesti võist läbiimbunud. Kohe märg, noh. Nagu oleksin keeksi sulavõi sees leotanud. Või tainasse kolmekordse võikoguse pannud. Kontrollisin kõik kogused mõttes tagantjärgi üle - kõike olen õige koguse pannud. Olen üpris vana küpsetaja, keeks ei ole minu jaoks tõesti üle jõu käiv asi. Mida ma valesti teen??? Ma ei mäleta detailides, kuidas olen seda keeksi küpsetanud, viimati tegin seda vast aasta-poolteist tagasi, aga ei mäleta, et oleksin ka retsepti muutnud, see vedeleb mul väljaprindituna retseptikaustiku vahel ja midagi ei ole juurde kirjutatud. Päästke! Kes välja mõtleb, mis mul juhtus?
Kas ei ajanud milliliitreid ja gramme segamini võid mõõtes?
Infanta
Kokaõpilane
2012-05-21 11:50:36
Tegin juba teist korda Frieda sidrunikeeksi ja olen täiesti vasikavaimustuses :D Minu jaoks on sõna "keeks" alati võrdunud sõnaga "kuiv", aga see keeks on imeliselt mahlane ja hõrgult sidrunimaitseline...lihtsalt väga-väga maitsev!
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>