Kokahoolikud - miks te kokkate?

Tiina
Abikokk
2008-08-07 21:25:00
Teen süüa sest kõht nõuab. Ja kui juba teha, siis ikka seda, mis ka hea on.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Dots
Abikokk
2008-08-07 21:34:15
Just, Tiina! Täesti nõus sinuga. On ju huvitav midagi uut ja maitsvat valmistada. Ja üllatada sellega koduseid, külalisi ja vahel ka iseennast. ;)
Maris
Abikokk
2008-08-11 00:03:18
Kokkamine on looming. See on üks väga praktiline kunst :) Paraku on nii, et igapäevaselt ikka ei saa loominguga tegeleda, sest ajakulu ajaks pereliikmed näljast tigedaks. Mulle meeldis väga Põrnika seletus raamatuinimesena, Ma pole ise küll siiani nii mõelnud, aga arvan, et ka mina ajan tibake sama joont.
Spiidi
Abikokk
2008-08-12 10:17:51
Mul on selline veider kalduvus, et mulle meeldivad toorained nii väga, et tihti ei raatsigi nendest sööki teha. Söön niisama eraldi ära. Näiteks olen ma leidnud igasugu huvitavaid retsepte avokaadost aga pole siiani jõudnud kaugemale, kui avokaado lihtsalt lusikaga ära söömine. Lihtsalt ei raatsi, kuna see on nii hea. Sama lugu näiteks omatehtud jogurtiga. Seda võiks maitsestada marjade ja muu heaga aga mul saab see alati enne täiesti naturaalselt otsa :) Kas kellegil on veel mõne toiduainega nii?

le D?ner

Täpik
Abikokk
2008-08-12 10:36:34
Nagin on nt maasikate, vaarikate, ploomide ja muude aiasaadustega. Osa perekonnast on veendunud, et tuleb sisse teha ja siis süüa seda mis üle jääb - mina aga arvan vastupidi. šokolaad on asi mis kipub ka enne koogi sisse saamist haihtuma, samuti küpsised..... jm selline kraam. Vanasti ostsin saksakeelseid kokaraamatuid, nüüd pean ka alati raamatupoes kokaraamaturiiuli juures aega viitma..... Süüa teen, kuna pere tahab midagi põske pista. Samas ei ole mul midagi magusate küpsetiste vastu. Õnneks on mul konkurents tekkinud vanema poja näol. Sageli on praeahi banaanikoogi või küpsiste jaoks reserveeritud.
Mihkel
Kokaõpilane
2008-08-12 23:23:27
Söögitegemine on suur kunst, kus on mängus mitmed meeled: nägemine, tundmine, kuulmine, haistmine, maitsmine. Alati on midagi uut õppida, kuhugi püüelda ja kombinatsioone on lõpmatuseni. Kokkamine on minu jaoks väga mõnus ajaveetmise ja töö viis. Nii mõnus on mõnda uut ideed köögis rakendada ja kui see õnnestub olen seitsmendas taevas ja kui sinu tehtud toitu kiidetakse on õnn veelgi suurem. Toit teeb nii mulle kui teistele head. Mulle meeldib toidu ja kokandusega kõik seonduv.
Marianna
Kokaõpilane
2008-08-14 10:08:44
kokkamine on tõesti kunst!

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Merilin
Abikokk
2008-08-14 10:19:49
Marianna:
kokkamine on tõesti kunst!
Ainus kunst, mis toidab :D

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Marianna
Kokaõpilane
2008-08-14 10:59:59
armastan seda!

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Seenekas
Abikokk
2008-09-08 16:44:45
Kokkamine on kunst. Kokkamine on looming. Kokkamine on vajadus. Ise õppisin kiire kokkamise ära seoses maale kolimisega. Kui linnas oli söögitegemine peamiselt õhtuti ja sedagi mitte alati (söögikohti ju palju), siis maal tahab pere vähemalt hommikul-õhtul, enamasti ka lõunaajal, kodus süüa. Niisiis õnnestus paari aastaga omandada oskus valmistada igasugu toite poole kiiremini, mis muudab kogu tegutsemise veelgi nauditavamaks. Vahest nad küll naeravad mu üle, kui leiavad elutoa sohvad kokaraamatutest hõivatuna. Ja köögist olen teised peaaegu välja söönud. Nii et hobi, looming, vajadus ja vajalik. Tegevus, mille lõpptulemus teeb ka teised rahulolevaks. Muide, NAMI-NAMI meeldib perele väga, sest asub kindlas kohas s.t. arvutis.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>