Kokahoolikud - miks te kokkate?

Leoola
Abikokk
2008-10-03 13:32:40
meeldib kokata, vaikselt näen ka enda arengut. ja päris tihti ma tean, et teen paremat sööki kui kuskil väljas süües (ma mingites hirmkallites kohtades pole käinud, neid ei kritiseeriks), siis hakkab kahju, et miks ma sellise toidu eest nii palju maksma pean... ennast kiitmast ma ei väsi =D okei, mu vanemad ka tegelikult ütlevad, et saavad kodus paremat sööki kui väljas, mis ei tähenda, et meil mõndasid lemmik kohti pole
Spidur
Abikokk
2008-10-03 20:34:54
mulle ka meeldib kokata, aga miks täpselt, ei teagi. vahel tahaks teada, kuidas mingi toit on valmistatud ja ise see järele teha. vahel tahaks uurida, kuidas toitu tervise huvides (või lausa ravimina) rakendada. samas süüa on ka iga päev vaja, nii et tore kui seda on mitmekesine oskus teha, sest iga päev kobakäpana külmkapi ja pliidi juures piinelda pole ka kuigi lõbus. ise tegemine on odavam ja praktilisem. teatav publiku (sõprade/tuttavate) rahulolevad mõminad minu tehtud toidu juures mängivad ka väikest rolli. nii et ego laks segatud praktilise mõtlemisega on vist minu huvi põhjuseks. mulle mõjub ka atoidu tegemine mingil määral lõõgastavalt, nii et stressimaandajaks võib selle ka lugeda. asjad, mida paljalt süüa armastan on puuviljad ja (koorimata) krevetid.

Elina tegemised

PilleRiin
Kokaõpilane
2008-10-03 20:56:05
nojah, ma kokkan peamiselt sellepärast, et süüa :P pere ja värk. ja tahaks ju ometi, et laps saaks ka neid häid kodutoite, mida mina omal ajal ning oskaks neid väärtustada. oskab ka, ikka räägib, kuidas lasteaias ei sööda suppe ja kala ja enamikke lihatoite, vast viinerit sööks iga laps, kuid seda ei anta ju lasteaias eriti). samas ei viitsi koguaeg lihtsalt kotletti, ahjukana ja singiga makarone teha. rutiini vältimiseks siis ikka üritan mingeid uusi huvitavaid asju leida ja proovida ja teha. soolaste toitude tegemine on rohkem mu meele järgi, küpsetisi teen tõesti enamasti laste pärast ja harvem, kui võiks.
Fre
Abikokk
2008-10-04 18:17:45
Siin ole ennist küsimus hobide kohta. Ma olen katsunud oma elu maksimaalselt kujundada nii, et asjad, mida pean tegema, oleks pigem hobi(laadsed) kui et nürid kohustused. Niisiis - 3 last ja mees tahavad süüa. Et sellest soovist ei tekiks nüri rutiinne kohustus ja endal oleks ka huvitav, siis katsun ennast edasi arendada, uusi asju avastada.
Nipitiri
Abikokk
2008-10-07 10:37:58
Fre:
Ma olen katsunud oma elu maksimaalselt kujundada nii, et asjad, mida pean tegema, oleks pigem hobi(laadsed) kui et nürid kohustused.
Minu punktid lähevad Fre-le õige vastuse eest ;)
Seebimull
Kokaõpilane
2008-10-13 13:05:42
Kui nagunii süüa tuleb, siis miks mitte parimat! Saaks ju ka purgisuppe mikrolaineahjus soojendada, aga uusi maitseelamusi taga ajades on terve köök kasutatud nõusid täis. Elame ju üks kord ja hea toit on ju nii hea :) Lisaks teevad ajupesu igasugused raamatud ja veebilehed, kus inimesed kokkavad kirega, see nakkab!
Tziiki
Abikokk
2010-05-30 13:38:56
minu jaoks on kokkamine lihtsalt mõnus...võtad komponendid, rahus tükeldad ja segad ja mässad...kaovad igasugu muremõtted, stress...ja boonusena saab lõpptulemuse veel ära ka süüa :) (need tunded siiski küpsetamise kohta...toitu teen ma ikka selleks, et tühja kõhtu, soovitatavalt kvaliteetselt, täita) ja no kui nüüd täitsa aus olla, siis kiituse-januline olen ma alati ja kõiges olnud :P

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Vernanda
Abikokk
2010-05-30 17:49:58
ma just hakkasin üht raamatut lugema, ja seal oli nii kenasti öeldud, no mitte just sõnasõnalt, aga "õige elu ongi turgudel käimine, uute söökide proovimine, pikad õhtusöögid ja verised vaidlused selle üle, kuidas just on õige mõnda toitu teha". igal hullul oma kiiks. aga seda on mulle elu küll näidanud, et kõige puhtamaks söövad taldrikud need, kes räägivad, kui mõttetu see söögialane obsessioon on ;)

Da Vahtra Residence

Profa
Abikokk
2010-05-31 09:51:48
Esiteks meeldib. Teiseks sellepärast et süüa head toitu. Kolmandaks - söögitegemine on mulle puhkus ja hobi, mitte tüütu kohustus.

Profa köögipool

Tiramiiiisu
Kokaõpilane
2010-05-31 13:34:53
Kokkan, kuna armastan seda tegevust :) Ja inimesel on ju vaja teha seda, mis talle meeldib. Teine oluline põhjus on head maitsed, mis ise kokkamisega kaasnevad - olen poetoitudest võõrandunud ja nende juurde tagasipöördumine tekitaks ilmselt liiga suure šoki :D Kolmandaks meeldib mulle puhas toit puhtast toorainest. Neljandaks on hea kuulda kiitust, et olen hea kokk - see motiveeirb ja innustab päris palju.
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>