Maasikad: aedmaasikad, metsmaasikad, kuumaasikad, muulukad

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-07-19 12:12:18
Tegin taas ühte BBC Good Foodi maasikakooki mandlitega. See on üks väheseid kooke, kus mulle küpsetatud maasikad meeldivad. Esimest korda tegin seda vist 2002. aastal ja aegade jooksul olen retsepti veidi kohendanud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-21 15:48:19
Tegin maasikateema jälle aktiivseks. Kui kodumaised maasikad on alles küpsemisjärgus, siis ma olen vahepeal patustanud ja paar desserti importmaasikatega teinud. Aga soovitan sellegipoolest: maasikad hibiskisiirupis (2 korda) ja maasikad Cointreau-siirupis: Jogurti-maasikajäätis:

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-07-09 22:35:08
Kolm maasikakooki (kõik teemal "maasikas ja mandel/martsipan"): mandli-maasikakeeks, martsipanikook maasikatega ja martsipani-maasikakook vanillikreemiga:

Ragne
Abikokk
2009-07-17 08:37:50
Mina hakkan maasikahooaega lõpetama, täna panen veel mõned terved maasikad külma ja siis ongi kõik - ütlen tere mustikahooajale. Panen ülesse mõningad tegemised maasikatest. Kookidest - maasika-martsipanikook (seda olen teinud vist oma 5 korda, ja ikka ei saa isu täis), maasika-valgešokolaadikook ja kodune kook maasikatega. Magustoitudest siis tavaline Eton mess ning kamavariant. Ja veel üks mõnus kosutav maasika-banaanismuuti, mida sai päris mitu korda tehtud. Talvek varusin maasika-toormoosi, maasikast rabarberi-rummimoosi, ning maasika-piparmündimoosi.

www.kokkama.ee

Cracilis
Abikokk
2009-07-18 21:04:59
Mina teen hästi lihtsat magustoitu- võtan hunniku maasikaid, Selga küpsiseid, vahukoort ja torukohupiima (tavaliselt kas maasika- või banaanimaitselist) ja siis segan need kõik omavahel kokku, küpsised teen tükkideks ja maasikad sektoriteks. Siis jätan mõneks ajaks külmkappi. Ja maasikaid võiks palju olla, siis saab superhea.
Eva
Abikokk
2009-07-20 20:56:11
Tekkis küsimus, et miks metsmaasikatest nii vähe retsepte leiab - kas seetõttu, et saak on tavaliselt väike või nad siis ei sobigi nt küpsetistesse?

http://www.perenaine.ee/

Kristjan
Abikokk
2009-07-21 10:28:20
Eva:
Tekkis küsimus, et miks metsmaasikatest nii vähe retsepte leiab - kas seetõttu, et saak on tavaliselt väike või nad siis ei sobigi nt küpsetistesse?
Arvan, et metsmaasikas on lihtsalt liiga hea, et küpsetiste jaoks raisata, parem värskelt süüa. Näiteks metsmaasikad ja mustikad külma piima sees, lusikatäis suhkrut maitseks :) Või vahukoorega...
Profa
Abikokk
2009-07-21 11:43:39
Eile sai siis maasikast selliseid asju http://profatoitub.blogspot.com/2009/07/maasikasorbett.html

Profa köögipool

Eva
Abikokk
2009-07-21 12:50:29
Kristjan:
Arvan, et metsmaasikas on lihtsalt liiga hea, et küpsetiste jaoks raisata, parem värskelt süüa. Näiteks metsmaasikad ja mustikad külma piima sees, lusikatäis suhkrut maitseks :) Või vahukoorega...
Mulle ka tundub, et asi selles ongi, et neid ei saa suurtes kogustes olla ja na on lihtsalt väga head. Eile korjatud liitrist maasikatest ongi kahtlaselt vähe järele jäänud, nii et ka seekord ei jätku neid kuhugi küpsetistesse panemiseks... :)

http://www.perenaine.ee/

Triin
Abikokk
2009-07-21 14:33:57
Aga keedetud moosis läheb metsmaasikas nt mõruks. Äkki ei "talu" ta siis küpsetamist ka? Meil on vahel olnud metsmaasika "uputus". Aga enamiku oleme pannud sügavkülma. Küpsetistes pole proovinud.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>