Aluseline toit (Ph-toitumine)

Fre
Abikokk
2008-07-04 08:53:15
Pille:
on aluselisteks märgitud järgmised toiduained +1,3 rõõsk piim . . . +6,3 rabarberivars
No minu keemia-alased (ja muud) teadmised ei aita siin sugugi kaasa asja mõistmisele. Et kui piim on aluseliste nimekirjas siis miks seda siiski nii pahaks peetakse (aluselise ja happelise toidu kontekstis). Ja mismõttes on rabarber aluseline? Seda ei soovitata väga palju süüa sest sisaldab oblikhapet. Kas see on aluseline hape? Või on see üldse aiast ja aiaaugust jutt? Mind ka teoreetiliselt huvitaks toidulaua aluseliseks muutmine, aga ma ei ole võimeline mingiteks väga radikaalseteks dieetideks. Ja veel - kas keegi on kusagil lugenud mingit tõesti asjalikku ja teaduslike põhjendustega juttu sellest, et kartul ja liha koos pole head? Seda ma iseenesest usun, aga tahaks mõnd teist inimest ka veenda.... Tavaliselt on enamik selleteemalisi soovitusi tugeva voodoo-taustaga.
Edith
Abikokk
2008-08-05 21:38:11
Kiilike:
:D 21 nimekirjas olnust on toidulaual 6 aga ülejäänuid ei saa ja ei suuda suhu panna. Hapud asjad nt võivad alandada kehatemperatuuri liiga palju (rabarber nt viib mu mehel t 35,2/35,4 peale), tofu jääb lihtsalt kurku kinni ja ongi kõik ..... Huvitav on küll lugeda aga ise selle järgi küll toituda ei suudaks. Olen ka nõus, et tervislik toit võib olla ja ongi maitsev aga minu maitsemeeled ei suuda seda alati tuvastada .... kahjuks (pole vist piisavalt treeninud).
nagu ma sellest aru saan ei ole asi mitte selles kui aluseline see toit ise on vaid point on selles kas ta peale seedimist (ehk siis see osa mida keha ära ei tarvita) jätab aluselise või happelise jäägi. võibolla et olen ka asjast valesti aru saanud, et kui keegi teab parandada siis oleksin tänulik. ja see ka, kas keegi teab kust seda kurikuulsat rohelist jooki eestis osta saaks? küsisin ökopoodidest aga keegi polnud isegi kuulnud sellisest asjast.

Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan

Edith
Abikokk
2008-08-05 22:53:58
kas keegi oskab öelda kuidas on võimalik teha leiba nii, et seal poleks pärmi? see juuretise retsept mille siit leidsin oli pärmiga :(. kas leib on aluselisel toitumisel kahjuks kui ta on ilma pärmita tehtud või on siis ok (või lihtsalt nats parem või pole vahet)?

Fre
Abikokk
2008-08-05 23:51:04
Edith:
kas keegi oskab öelda kuidas on võimalik teha leiba nii, et seal poleks pärmi? see juuretise retsept mille siit leidsin oli pärmiga :(. kas leib on aluselisel toitumisel kahjuks kui ta on ilma pärmita tehtud või on siis ok (või lihtsalt nats parem või pole vahet)?
No ilma pärmita leiba saab teha nii, et tuleb kellegi käest juuretisejupp (leivapojuke) saada. Siis ei pea seda ise tekitama hakkama. Aga aluse/happe teemal ei oska kaasa rääkida. Kui kellelgi kõva huvi on siis võin Nõmme kandis juuretisega varustada. Mul tegelikult teeb leiba mees - sai juuretise mullu sünnipäevaks ja nüüd teeb kohusetundlikult vähemalt nii sageli, et juuretis värske püsiks (iga mõne nädala tagant).
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-08-06 08:12:34
Edith:
kas keegi oskab öelda kuidas on võimalik teha leiba nii, et seal poleks pärmi? see juuretise retsept mille siit leidsin oli pärmiga :(.
Foorumis on erinevatest leivajuuretistest juttu, sh ilma pärmita juuretisest. Vaata siia.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Edith
Abikokk
2008-08-06 13:22:02
aitäh uurin asja. to fre: elan küll hetkel ise nõmme kandis, kas teilt äkki värsket leiba ka osta saaks? loodan, et pole solvav küsimus, igatahes kindlasti pole nii mõeldud. juuretis on käärismis protsessi teel saadud eks? kas tegemist on bakterite või seentega? oeh keeruline asi see aluseliselt mõtlemine :) ei usu et mul selleks kaua jõudu jätkub.

Merilin
Abikokk
2008-08-06 14:20:21
Edith:
kas tegemist on bakterite või seentega?
Naturaalses juuretises on mõlemad :)

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Edith
Abikokk
2008-08-06 22:27:27
aga leiva ostmine? ilma leivata vist ikka elada ei oska. või noh karask on ka tegelt hea asi ja ei sisalda pärmi aga ma nii kangelaslik esialgu pole :P

Fre
Abikokk
2008-08-09 23:16:02
Edith:
to fre: elan küll hetkel ise nõmme kandis, kas teilt äkki värsket leiba ka osta saaks? loodan, et pole solvav küsimus, igatahes kindlasti pole nii mõeldud. juuretis on käärismis protsessi teel saadud eks? kas tegemist on bakterite või seentega? oeh keeruline asi see aluseliselt mõtlemine :) ei usu et mul selleks kaua jõudu jätkub.
Leiba meilt kahjuks osta ei saa (küsimus polnud loomulikult kusagilt otsast solvav). Meil tehakse leiba iseenesest vähem kui meil kuluks/tahaksime, aga tegemist on väga aeganõudva protsessiga meie hektilises majapidamises. Juuretis on "mehe oma" ja tema sellega toimetab. Ühel õhtul segab juuretisele mingid asjad hulka ja siis seisab järgmise õhtuni. Seejärel sõtkub sisse jahu, seemned jm kraami ja paneb ööks kerkima. Küpsetamine toimub kolmandal hommikul. Niiet väga aja-ja töömahukas ja rahaks arvestatuna kindlasti mitte rentaabel. Bakteritest ja seentest ei oska midagi arvata.
Edith
Abikokk
2008-08-15 15:17:46
noh mis seal ikka. eks peab siis ise kunagi selle ikkagi ette võtma kui elu jälle tiba stabiliseerub. seni ajama läbi poest saadava lavashiga :)

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>