Pille Nami-Nami peakokk 2010-03-22 16:00:54 |
Adonay:
Ma ka puhas nautleja (kuigi kuskilt on meelde jäänud, et kõik mõnuga tehtavad asjad aitavad ka organismi aluselisemaks muuta vms :D :D :D)
Aga pidevalt kuulen siit ja sealt, kuidas keegi seda ph-toitumist harrastab. Facebookis kirjutas Kokaklubi Heimar Kuuskler: "viimasel ajal on väga populaarne aluseline toitumine ja PH-dieet. PH-dieedi eestvedaja Dr. Robert O.Young külastab varsti Eestit ja korraldab seminaari, täpsem info tulekul. Olles ise juba üle aasta püüdnud toituda aina enam aluseliselt, siis võin omadest kogemustest öelda, et see teeb meie organismile ainult head!". Moekunstnik, kellelt ma ülivahva karvamütsi ostsin, kiitis taevani jne jne jne.
Pille, vabanda, ei tahtnud mõjuda sõjakalt. Kindlasti igaühele oma :) Ma reastun ka kohe kindlasti sinna nautlejate leeri. Lihtsalt see ph-teema tundub natuke turundustrikina, et vana asi nimetatakse millekski muuks ümber ja sellega tekitatakse uus huvi. |
|
Netcat Abikokk 2010-03-22 16:05:39 |
Okei, ju see osi siis ehk siiski ei tapa, vähemalt kevadised võrsed mitte. Saime targemaks. Leidsin kogunisti ühe eestikeelse lehe, kus oli palju põldosja retsepte, usun küll, et need vist pärinevad mõnest välismaisest allikast, sest seal sisaldub väide, et "lapsed söövad osja eospäid hea meelega toorena otse põllul". Ma vist elan mingis alternatiivses universumis... pole ühtki sellist last kohanud... Aga noh, siin oleks ju lahendus nii tervislikule toitumisele kui majanduskriisist tulenevate murede lahendamisele - sööme selle tüütu umbrohu ära! Kui mitte... Aga lugege ise...
"Nendest võib valmistada suppe, bitkiisid või kotlette, praade kuivatatud seentega, lihaga, vormirooge, täidiseid, korpe, praadida võiga, küpsetada hapukoorega jne."
Kuidagi raske on valmistada neid põldosjaroogasid, kui samas ei tohi kasutada liha, piimatooteid, muna, jahu ja nii edasi.
Näiteks:
"Vormiroog kohupiima ja põldosjaga: Kohupiim segatakse hakitud muna ja peenelt lõigatud põldosjaga, maitsestatakse soolaga, lisatakse jahu, valatakse peale hapukoort ja küpsetatakse ahjus. Valmimisaeg 35 minutit.
100 g põldosja (eospead) kohta — 200 g kohupiima, 1 kõvakskeedetud muna, 2 supilusikat hapukoort, 2 supilusikat jahu, 1 teelusikas koorevõid, sool maitse järgi. "
Kas te leiate siit mõne lubatud komponendi, peale sellesamuse osja enda? ;) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-03-22 16:10:40 |
Pille:
No ja kui isegi ei aita, siis on tervislikum olla happeline ja õnnelik kui aluseline ja õnnetu. Ma ka puhas nautleja (kuigi kuskilt on meelde jäänud, et kõik mõnuga tehtavad asjad aitavad ka organismi aluselisemaks muuta vms :D :D :D) Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Eda21 Kokaõpilane 2010-12-03 19:52:13 |
Tere!
Mina olen olnud sunnitud pH teooria järgi toituma, kuna "talumatuistesti tegija" muutis meie menüü totaalselt ebatervislikuks ning kõik toidud, mida me tarbida võisime olid happelist jääki tekitavad. Tulemus oli see, et laps sattus tilguti alla, areng pidurdus ning ma ise jäin haigeks. PH-ime raamat oli meie jaoks pääsetee. Ma sain lahti lapse allergiatest, sain ta taas kaalus juurde võtma, arenema, juuksed kasvama jne.
Need kes siin sõna on võtrnud, ei ole süvenenud põhimõtetesse, mis Young on tahtnud väljendada. Keskendutakse keeldudele ja ei nähta võimalusi.
See teooria suunab tähelepanu bakterite ja seente tasakaalule soolestikus. Aluseline toit ei lase halbadel bakteritel kasvada ning seentel vohada. Seened ja halvad bakterid toodavad toksiine, mis põhjustavadki erinevaid haiguesid. Allergia ongi nende toksiinide esinemise väljendus. Minu laps ei ole enam allergiline asjadele, mis varem talle tõsiseid probleeme tekitas - ja seda 3 kuud peale pH-menüüle üleminekut.
Happe-aluse tasakaal on äärmiselt olulised just seetõttu, et need kasulikud bakterid, mida meile jogurti koostisosana ja düsbakterioosi likvideerijana reklaamitakse, suudavad paljuneda vaid teatud pH vahemikus. Seega, kui käärsoole ehk jämesoole pH tasakaal on paigast ära (loe: liiga happeline) siis need head piimhappebakterid kas ei suuda piisavalt paljuneda või surevad selles osas, kus nad oma tööd peaksid tegema. (Seetõttu võib probiootikume sisse süüa, kuid nad avaldavad väga vähe toimet Youngi teooria kohaselt ning ma kogesin seda oma lapse puhul). Seda rääkis ka Yves Delatte. Delatte töö tõttu meil müüaksegi probiootikume, kuna tema suuris tõestada nebnde kasulikku mõju tervisele. Ka on uuritud erinevate rahvaste soolestiku mikrofloorat, ning näteks jaapanlaste oma, kes ei tarbi sellises koguses piimatooteid ega liha nagu läänekultuur, on tervis parem ja bakteriaalne kooslus lähedane ideaalile..
Keegi ütles, et süsivesikuid pole üldse ja rasvu. Young rõhutab, et rafineerimata õlisid, eriti lina ja oliiviõli tuleb kasutada ja tavitada igal juhul ning iga portsion peaks vähemalt 1 spl seda sisaldama. Ka ei ole keelatud kala süüa, kuid seda mitte väga tihti ja suures koguses. Ka teraviljad ja kaunviljad on süsivesikuterikkad. Süüa tuleb lihtsalt 70% aluselist ja 30% happelist toitu ja kõik on ok. Kui puhastumine ja pH-toitumine kui elustiil on 2 eri asja.
Soovitused on sisuliselt üks ühele Harvardi uue püramiidiga.
Need Innerlight tooted ei ole "must be" sest mina neid ei tarvita. Pigem on D-vitamiin "must be".
Ütlen ausalt - pH-teooria tõttu oskan ma nüüd süüa valmistada, nautida seda mida söön ning mul on tevis parem, kui kunagi varem. Sain pH ime raamatut lugedes vastused peaaegu kõigile tervisehäiretele, mis mul ja mu pereliikmetele on olnud. Mees näiteks vabanes 17 aastat vaevanud jalavalust...
PH-teooria on oma olemuselt sarnane vaganlusele ja Role dieedile. Midagi hirmus äärmuslikku ma küll ei näe, sest olen kogenud äärmuslikku dieeti ja selle tagajärgi. pH-toituja :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-12-02 19:20:14 |
http://www.naine24.ee/655080/kuivord-pohjendatud-on-aluselise-toitumise-soovitused/ | |
Pille Nami-Nami peakokk 2014-02-08 12:46:36 |
Nii, "aluselised toitujad"! Mul on välja pakkuda 1 eestikeelne kokaraamat AUSALT TERVISLIK. Aluseline toit sinu tervise heaks! Raamatu loosin välja 1. märtsil kõikide nende seas, kes siin teemas oma PH-toitumisega seotud kogemustest-retseptidest-rõõmudest-pettumustest muljetavad. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > |