Postitusi: 3
Tiitel: Kokaõpilane
2010-12-03 19:52:13 |
Tere! Mina olen olnud sunnitud pH teooria järgi toituma, kuna "talumatuistesti tegija" muutis meie menüü totaalselt ebatervislikuks ning kõik toidud, mida me tarbida võisime olid happelist jääki tekitavad. Tulemus oli see, et laps sattus tilguti alla, areng pidurdus ning ma ise jäin haigeks. PH-ime raamat oli meie jaoks pääsetee. Ma sain lahti lapse allergiatest, sain ta taas kaalus juurde võtma, arenema, juuksed kasvama jne. Need kes siin sõna on võtrnud, ei ole süvenenud põhimõtetesse, mis Young on tahtnud väljendada. Keskendutakse keeldudele ja ei nähta võimalusi. See teooria suunab tähelepanu bakterite ja seente tasakaalule soolestikus. Aluseline toit ei lase halbadel bakteritel kasvada ning seentel vohada. Seened ja halvad bakterid toodavad toksiine, mis põhjustavadki erinevaid haiguesid. Allergia ongi nende toksiinide esinemise väljendus. Minu laps ei ole enam allergiline asjadele, mis varem talle tõsiseid probleeme tekitas - ja seda 3 kuud peale pH-menüüle üleminekut. Happe-aluse tasakaal on äärmiselt olulised just seetõttu, et need kasulikud bakterid, mida meile jogurti koostisosana ja düsbakterioosi likvideerijana reklaamitakse, suudavad paljuneda vaid teatud pH vahemikus. Seega, kui käärsoole ehk jämesoole pH tasakaal on paigast ära (loe: liiga happeline) siis need head piimhappebakterid kas ei suuda piisavalt paljuneda või surevad selles osas, kus nad oma tööd peaksid tegema. (Seetõttu võib probiootikume sisse süüa, kuid nad avaldavad väga vähe toimet Youngi teooria kohaselt ning ma kogesin seda oma lapse puhul). Seda rääkis ka Yves Delatte. Delatte töö tõttu meil müüaksegi probiootikume, kuna tema suuris tõestada nebnde kasulikku mõju tervisele. Ka on uuritud erinevate rahvaste soolestiku mikrofloorat, ning näteks jaapanlaste oma, kes ei tarbi sellises koguses piimatooteid ega liha nagu läänekultuur, on tervis parem ja bakteriaalne kooslus lähedane ideaalile.. Keegi ütles, et süsivesikuid pole üldse ja rasvu. Young rõhutab, et rafineerimata õlisid, eriti lina ja oliiviõli tuleb kasutada ja tavitada igal juhul ning iga portsion peaks vähemalt 1 spl seda sisaldama. Ka ei ole keelatud kala süüa, kuid seda mitte väga tihti ja suures koguses. Ka teraviljad ja kaunviljad on süsivesikuterikkad. Süüa tuleb lihtsalt 70% aluselist ja 30% happelist toitu ja kõik on ok. Kui puhastumine ja pH-toitumine kui elustiil on 2 eri asja. Soovitused on sisuliselt üks ühele Harvardi uue püramiidiga. Need Innerlight tooted ei ole "must be" sest mina neid ei tarvita. Pigem on D-vitamiin "must be". Ütlen ausalt - pH-teooria tõttu oskan ma nüüd süüa valmistada, nautida seda mida söön ning mul on tevis parem, kui kunagi varem. Sain pH ime raamatut lugedes vastused peaaegu kõigile tervisehäiretele, mis mul ja mu pereliikmetele on olnud. Mees näiteks vabanes 17 aastat vaevanud jalavalust... PH-teooria on oma olemuselt sarnane vaganlusele ja Role dieedile. Midagi hirmus äärmuslikku ma küll ei näe, sest olen kogenud äärmuslikku dieeti ja selle tagajärgi. |
2010-12-03 19:00:34 |
Lasin ka selle aasta alguses teha toidutalumatuse testid. Esialgu lapsele ja siis endale ja mehele ka. Põhjus oli lapse allergias ja seedimisprobleemis. Meile keelati kõik teraviljad, kõik kaunviljad, piim, kanaliha, muna, kapsad jne. Meie ei antud mingeid retsepte, mille järgi peaks toitumise ümber tegema ja asjad välistati põhimõtteliselt määramata ajaks. Tulemused olid esialgu justkui paljulubavad ja tundus, et tervis paraneb (piim jäi menüüst välja ning tavapoe leib-sai), kuid nimekiri, mida me süüa võisime oli äärmiselt lühike ning toit oli väga üheülbaline. Menüüsse jäi sisuliselt vaid seaiha, kartul, suvikõrvits, puuviljad ja veel pudi padi (igaühel olid mingid omad asjad lubatud, midagi keelatud). Kuid testitegija jättis kahe silma vahele, et mul näitas tugevat seenetalumatust ehk seentevastaseid antilkehi ja mehel pärmivastaseid antikehi. Minu test jättis mulle söömiseks selle, mis meeldib seenele ja mehel välistas kõik, mis meeldis pärmile. Tulemus oli see, et ma jäin väga haigeks (kohutav allergia, pidev õhupuuduse tunne, hägune mõtlemine ja väsimus, äärmine ärrituvus jne), mees sai heasse vormi ja terveks. Laps sattus tilguti alla (tal oli sama menüü nagu mulgi)... Laste- ega Nakkushaigla ei suutnud tuvastada süüd, miks laps haige on. Avastasin juhuslikult pH teooria. See selgitas mulle, miks mingid "talumatused" tekkinud oli ja miks minu ja lapse olukord nii kriitiliseks läks. Tegin menüü ümber ja saime terveks. Nüüd võime süüa teravilju, ilma et see mingit probleemi põhjustaks. Kuid menüü peab olema tasakaalus, Harvardi uus püramiid on ennast minu jaoks tõestanud. Meie menüü on mitmekesisem kui iial varem, toit on maistev ja tervislik ning enesetunne on parem, kui kunagi varem. Väldime nüüd vaid lehmapiima, jõusöödal kasvanud loomade liha, kasvatuste kalu, pärmi sisaldavaid toite, rafineeritud toiduaineid, alkoholi, äädikat, suhkrut. Veganmenüü, india köök on kõige lähedasemad pH-teooria põhimõtetele. |
2010-12-03 18:31:07 |
Seenest saab lahti pH-toitumisega. Seal ongi seente ja pärmide vohamisele piiri panemine peamine ülesanne. Olen saanud 3 kuuga lahti nii mükotoksiinidest, allergiast, kõhuvalust, peavalust, pidevast väsimusest/uimasusest, ärrituvusest, juuste väljalangemiset, üleliigsetest kilodest jne. See nimekiri on põhimõtteliselt õige, kuid 1,5-2 kuud ei tohiks süüa midagi loomset, ka mitte kala. Kuid hiljem näiteks saab süüa taas teravilju ning rohekaid banaane võib ka hilem aeg-ajalt tarbida. Mida rohkem rohelisi ja tooreid aedvilju tarbida, seda kiiremini saab pH tasakaalu ning pärmi taanduma. Pärmseene vastu atab Biolatte hiivax, mis on seedeensüümid maitseainetega. Toime on olemas ja väga positiivne. (y) |