RULLBISKVIIT JM RULLKOOGID JA RULLTORDID

Põrnikas
Abikokk
2008-06-28 16:43:23
Pille:
Oi-oi-oi :( Ma olen ka mõnikord retsepte valesti lugenud ja siis neid päästa üritanud. Aga 500 g pähkleid on ikka suur-suur ja üsna kallis portsjon ju! See sobib siia teemasse hästi :)
ja-jah, palju oli neid tõesti (ja kallid muidugi ka). aga ilmselt suur armastus pähklite vastu blokeeris mu mõtlemise õigel hetkel ära :)
Vandiste
Abikokk
2008-06-29 00:00:59
Pille:
Marit_S:
Vandiste - milline meistriteos! Väga ilus! Ise olen vist ka ainult korra proovinud...pragunes teine...mida teha, et rull ilus ja sile jääks?
Nõus, tõesti väga kaunis! Mina tahaks, et abikokk Vandiste ( :) ) räägiks veidi lähemalt tordi kokkupanemisest - et kas tegin kaks pikka rulli ja siis ühe 'murdsid' (ehk siis lõikasid pooleks) ja sättisid kokku number neljaks? Ja siis kreem ja maasikad? Hästi ilus - ja suvine! - tõesti!
Hei, vabandust, et nii hilja lähemalt muljetan. Pille on väga õieti ärvanud - kaks rulli ja neist üks siis lõigatud, et number moodustada. Sees on vahukoore ja maasikate segu, peal lihtsalt vahukoor. Tagantjärele ütlen, et teinekord paneksin Paljumäekohupiima ja vahukoore (50 / 50), saaks mõnusam. Aga pragunemise vastu aitas mu meelest kohene soojast ahjust võetuna käterätikusse rulli keeramine, aga või olla oli ka taigen hea (üks rull 5 munast). Igatahes praegu, maal olles, unistan šokolaadirullist....
Qsti
Abikokk
2008-06-29 10:54:20
Vandiste:
Igatahes praegu, maal olles, unistan šokolaadirullist....
Mina unistasin ka eile :D ja tegin valmis sellise bling-šokolaadi-kirsirulli: Kakaobiskviidi vahele panin poole koguse kirsi-šokotorditäidisest, želatiini jätsin ära. Täidist jäi niipalju üle, et sain sellega ka terve rulli hiljem ära katta. Kuigi ma nn. koduseid kooke-torte hirmsasti ei kaunista (ei värvi jms) siis seekord tabas mind bling-bling hetk ja lasin rulli pronksi-spreiga üle. Et nami-namikatel oleks ilusam vaadata ;) ja ühtlasi vist sellepärast, et sain selle sprei alles reedel :P . Mis rulli maitsesse puutub siis valmis nikerdasin selle 12 ajal päeval ja söömiseks läks õhtul, rull oli natuke kuiv ja kirsse oleks ma tahtnud poole rohkem. Täna pole veel koogini jõudnud aga kui ikka kuiv on siis järgmine kord peaks vist kirsimahlaga natuke immutama biskviiti enne täidise lisamist?
Mann
Abikokk
2008-06-29 11:17:43
no küll on kaunis rullik.
Fre
Abikokk
2008-06-29 11:34:36
Seekord on selle kooskokkamisega küll hästi sattunud, tulin üle pikema aja piiluma et vaadata midagi rullbiskviitide kohta ja sattusin kohe vastavale teemale. Kapis on ootamas maasikad ja suur kogus maamune, vaja veel vahukoort-kohupiima hankida ja tegutsema asuda. Äkki jõuangi esimest korda kooskokkamise rongile.
Ragne
Abikokk
2008-06-29 13:11:40
qsti, super-kena kook sul, räägi kus sa seda pronks-spreid said?

www.kokkama.ee

Fre
Abikokk
2008-06-29 14:59:15
Selline küsimus veel et kas tavaline 1:1:1 biskviit (1 muna, 1 sl suhkrut, 1 sl jahu või tärklist) ei sobi rullbiskviidlie? Sõbranna raius nagu rauda et ei sobi ja peab olema spets rullbiskviidi biskviit. Kuna enamik retsepte on antud grammidega ja ma olen kehv lusikatäite grammideks rehkendaja siis küsin igaks juhuks üle.
Proua Simpson
Abikokk
2008-06-29 15:04:36
Olen nüüd siia-sinna mitmeid asju katsetanud (ikka jõudsin proovimiseni, ehkki vahepeal oli tunne, et juunikuu lõpeb ilma ühegi suurema kokandusalase ettevõtmiseta). Pean ütlema, et ma ei ole munatoitudega sinasõber ja selles võtmes on ka mu tulemused. Tavapärane rullbiskviit tuli enam-vähem, aga selle beseerulliga jändan edasi. Tuleb ikka liiga rabe, et annaks teda korralikult rulli keerata, ehkki maitsel pole häda midagi :D Aga alla ma ei anna, proovin edasi :)
Qsti
Abikokk
2008-06-29 15:59:34
Ragne:
qsti, super-kena kook sul, räägi kus sa seda pronks-spreid said?
Aitäh, sprei tellisin siit: http://shop.haveyourcakeandeatit.org/edibles-sundries_dusts-colours_pme-lustre-sprays.html
Qsti
Abikokk
2008-06-29 16:03:25
Proua Simpson:
selle beseerulliga jändan edasi. Tuleb ikka liiga rabe, et annaks teda korralikult rulli keerata, ehkki maitsel pole häda midagi :D Aga alla ma ei anna, proovin edasi :)
Mul pragunes ka besee rullimisel ja retsepti juures olnud fotol oli samuti pragudega (aga kenam kui mul), ma ei usu, et seda üldse saabki nii hästi rulli keerata kui tavalist biskviiti. Peaasi, et besee ahjus väga kuivaks ei jõuaks minna.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>