Juust: kõik üldised juustu puudutavad küsimused

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-12-29 15:18:17
Zapxpxau:
Leenilii:
Mul on ameerika retseptides aina cheddar cheese. Millise meil levinud ja saadaolevaga seda asendada võiks?
Cheddar on palju "juustusema" maitsega kui tavalised eesti juustud, seega kui paned ainult meil levinud mahedamaitselist juustu, siis võib juustu maitse pisut tahaplaanile jääda. Näiteks kui teed juustuküpsiseid või mõnd saiakest vms. Vabalt võid panna mahedama juustu tugevamaitselisega pooleks, näiteks parmesani või gruyére juustu..
Zapxpxau - Sul on põhimõtteliselt õigus. Aga on olemas cheddar-juustud ja cheddar-juustud :) Need "tavalised" on üsna lahja maitsega ja mina olen ise edukalt lihtsalt kohalikke juuste kasutanud briti retsepte kokates (mu lemmikuks on küll Kostroma, aga kõiksugu atleedid-hollandlased-jms sobivad ka). Kui on mainitud, et "extra mature", siis peaks küll midagi jõulisemat lisama, nagu nt Sinu mainitud Gruyére. See uus kodumaine Gouda on ka üsna tugeva maitsega, tasuks meeles pidada ja proovida.. Ja tegelikult on Cheddar juust ka Eestis täitsa müügil mõnedes poodides (no nt Stockmannis).

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Leenilii
Abikokk
2008-12-29 15:49:40
aitäh! Mul on seekord vaja minihamburgerite jaoks, seega peaks tavaline vist sobima küll.
Annuzhka
Kokaõpilane
2010-07-23 16:06:02
Ma siin rumalana küsin üle, et kas Cheddari võib asendada Gouda juustuga?? Leidsin just ühe retsepti, Apple Pie with Cheddar Crust, mida teha proovida, aga nagu siit välja loen siis Cheddarit naljalt poest ei saa. Või on keegi teinud sega kooki ja oskab suuvitada, millega seal asendada.

It´s all about seasoning!

Netcat
Abikokk
2010-07-23 17:09:25
Tegelt ikka saab küll, st ma ei tea, mida siin juustuspetsid selleks "päris" Cheddariks loevad, aga inglise päritolu Cheddarit, vist Pilgrims Choice, on juba aastaid Selveris ja Rimis kilepakendis müügil olnud (võimalik, et Rimis oli mingi muu bränd). Üldse ei imestaks, kui ka teistes poodides, lihtsalt peast ei oska öelda. Enne masu ma isegi ostsin seda, kui retseptides nõuti. Ja muidugi kaubamaja juustuletist saab lahtist ka. Aga kui siiski ei peaks olema, siis mina soovitaks Valio Gouda punast selle asemel. Ei ole küll sama maitse, kuid siiski selline tugevamaitseline toidujuust.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Eva
Abikokk
2010-07-23 18:20:29
Annuzhka:
Ma siin rumalana küsin üle, et kas Cheddari võib asendada Gouda juustuga?? Leidsin just ühe retsepti, Apple Pie with Cheddar Crust, mida teha proovida, aga nagu siit välja loen siis Cheddarit naljalt poest ei saa. Või on keegi teinud sega kooki ja oskab suuvitada, millega seal asendada.
Mina olen teinud ameerika õunapirukat juustuga (retsept ka Toidutares) ja tegin väga edukalt Valio punase Gouda'ga, just seetõttu, et meil on Cheddar nii mõttetult kallis (vastupidiselt USA-le). Tean ka neid, kes on musta Gouda'ga proovinud ja nendel on tainas ebaõnnestunud.

http://www.perenaine.ee/

Zoozi
Abikokk
2010-08-18 15:27:34
Uurin,et millise juustuga oleks võimalik asendada Gruy?re juustu? Kaubamaja toidumaailmas täna ei olnud :( Homme vaatan veel Stockmanni ja Delicatosse.

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-08-18 17:22:32
Zoozi:
Uurin,et millise juustuga oleks võimalik asendada Gruy?re juustu? Kaubamaja toidumaailmas täna ei olnud :( Homme vaatan veel Stockmanni ja Delicatosse.
Zoozi, suuremates Rimides on olnud ka üsna korralik juustuvalik. Aga muidu võib võtta kasvõi Goudat vm tugevamaitselist poolkõva juustu. Internetiavarustes soovitatakse asendamiseks Comté juustu; itaallaste Fontinat soovitatakse ka, aga seda ei pruugi meil samuti olla :) Norrakate Jarlsberg on vist ka sinnakanti veidi..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-08-18 21:55:54
Pille:
Zoozi:
Zoozi, suuremates Rimides on olnud ka üsna korralik juustuvalik. Aga muidu võib võtta kasvõi Goudat vm tugevamaitselist poolkõva juustu. Internetiavarustes soovitatakse asendamiseks Comté juustu; itaallaste Fontinat soovitatakse ka, aga seda ei pruugi meil samuti olla :) Norrakate Jarlsberg on vist ka sinnakanti veidi..
Aitäh, Pille. Mul homme veel aega otsida, aga kui ei leia, siis muud üle ei jää, tuleb asendada. Pirukat tahan kindlasti teha :)

Zoozi tegemised

Meringue
Abikokk
2010-08-22 11:22:47
Zoozi:
Tõenäoliselt on su otsingud juba lõppenud, kuid muidu soovitan Stockmanni vaadata. Ise olin paar kuud tagasi samamoodi hädas, lõpuks sealt siiski sain. Samas arvan, et järgmine kord asendan selle julgelt mõne muu tugevamaitselise sordiga (kuna arvestades selle hinda ja minu jaoks veel tüütut sõitu pealinna, ei olnud ta piisavalt erline - aga see on ka maitse asi, muidugi).

Köögikatsed

Zoozi
Abikokk
2010-08-22 11:49:04
Meringue:
Zoozi:
Tõenäoliselt on su otsingud juba lõppenud, kuid muidu soovitan Stockmanni vaadata. Ise olin paar kuud tagasi samamoodi hädas, lõpuks sealt siiski sain. Samas arvan, et järgmine kord asendan selle julgelt mõne muu tugevamaitselise sordiga (kuna arvestades selle hinda ja minu jaoks veel tüütut sõitu pealinna, ei olnud ta piisavalt erline - aga see on ka maitse asi, muidugi).
Sain minagi Stockmannist :)

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>