Juust: kõik üldised juustu puudutavad küsimused

Annuzhka
Kokaõpilane
2010-10-04 18:13:45
Tahtsin siin rõõnustada, et ka Rimis on juba mõnda aega cheddarit müügil.

It´s all about seasoning!

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-20 12:51:12
Anka65:
Väga vabandan, kui sellest juustust siin kusagil juttu on olnud, aga pealiskaudsel otsimisel ma ei leidnud midagi põhjalikku. Niisiis, minu palve, rääkige mulle sellest koorejuustust, mis Eestis tundub olevat küllalt eksootiline, sest netist selle kohta eestikeelset infi ei leia. Kui panin Google pildiotsingusse, siis vaatasid mulle seal vastu ka sellised pakendid, mis silme ette meie kaubandusasutustes küll ei heiastu. Kust seda saab ka kui eriti ei saa (mõtlen sellega, et elan väljaspool suurlinnu), siis millega teda asendada?
Foodsubs: This well-regarded cheese is mild but interesting, and it's a good melter. Substitutes: Gruy?re OR Emmental OR Beaufort OR Edam OR Gouda OR Bel Paese OR Appenzell OR provolone OR Reblochon

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kätrin
Abikokk
2010-10-20 13:14:00
Pille:
Anka65:
Väga vabandan, kui sellest juustust siin kusagil juttu on olnud, aga pealiskaudsel otsimisel ma ei leidnud midagi põhjalikku. Niisiis, minu palve, rääkige mulle sellest koorejuustust, mis Eestis tundub olevat küllalt eksootiline, sest netist selle kohta eestikeelset infi ei leia. Kui panin Google pildiotsingusse, siis vaatasid mulle seal vastu ka sellised pakendid, mis silme ette meie kaubandusasutustes küll ei heiastu. Kust seda saab ka kui eriti ei saa (mõtlen sellega, et elan väljaspool suurlinnu), siis millega teda asendada?
Foodsubs: This well-regarded cheese is mild but interesting, and it's a good melter. Substitutes: Gruy?re OR Emmental OR Beaufort OR Edam OR Gouda OR Bel Paese OR Appenzell OR provolone OR Reblochon
Nagu aru saan, on jutt Fontinast? Fontina on Itaalia kõige põhjapoolsema linna Valle de Aosta ja sealse piirkonna juust. Kuna Aosta kliima sarnaneb väga Eesti omale on seal menüüs ka palju meile tuttavaid roogi - süüakse kartulit ja ohtralt liha (talved on külmad), aga Fontina on küll täitsa omaette maitsenüansiga juust. Kergelt hapukas-kirbe hallitusjuustu meenutav mekk on juures - ehk kuidagi kirjeldab, kuigi siin sobib ka see kirjeldus, et Fontina maitseb nagu Fontina :) ehk ei ole seda ühtset sõna või paraleeli, mis maitset kirjeldaks, täitsa eriline mekk on. Tallinnas on teda aegajalt liikunud. Asendada siis jah ülal toodutega.

Kätrini kokkamispäevik

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-01-10 17:59:39
Minu kohalike toidupoodide juustuvalik on selline väiksem. Nädalavahetusel käisime läbi ühest suuremast toidupoest ja ma otsisin sealt Kostroma juustu, mis mulle täitsa meeldib. Ei olnud kahjuks ja haarasin siis kaasa hoopis Swiss Lacey, millest nii palju juttu on olnud. Ei meeldinud ei mulle ega mu kahele väiksele juustusöödikule. Selline kummaliselt magus - saan muidugi täitsa aru, miks see ameeriklastele peale läheb :) Ei meenutanud mulle sugugi Emmentali mõnusat magusust. Kas keegi on veel proovinud? Kuidas muljed on?

Vispel
Kokaõpilane
2012-01-17 17:30:48
Kostromad pole juba umbes aastajagu kuskilt kahjuks saada olnud. Mina avastasin hiljuti Emmentali tüüpi juustu Linden Ost (Lynen? või midagi taolist), kilepakendis, peal joonistus blondist neiust ja see on päris maitsev.

VISPEL: Kristel kokkab & kirjutab

Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-03 11:04:19
Nii. Kas Reblochoni on Eestis nähtud?? Tuli kange tartiflette-isu ja viimases prantslaste Régalis oli väga põnev Reblochoni-lisandiga kartulisupp.

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-03-05 23:49:56
Juustujuttu: Europe Tells U.S. To Lay Off Brie And Get Its Own Cheese Names

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-04-26 20:23:51
Juustukuningad jagavad tänases Õhtulehes nippe juustu säilitamise kohta:

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-05-10 19:09:16
Natuke tarka juustujuttu: Life on cheese: Scientists explore the cheese rind microbiome

Pille
Nami-Nami peakokk
2014-06-07 22:49:55
Kuidas juustuvaagnat ette valmistada: 10 Tips To Make You A Cheese-Serving Expert Kopeerin 10 reeglit siia, pikema jutu leiate ülaltoodud lehelt. 1. Never Serve Cold Cheese 2. Leave The Rind On 3. Know Your Knives 4. Space Your Cheese Properly 5. Trick Out Your Cheese Plate 6. Buy Fresh Cut Cheese 7. Never Store More Than One Cheese In A Container/Baggie/Wrap 8. Do Not Freeze Cheese 9. Don't Take Pairing Advice Too Seriously 10. Processed, Discount Or Otherwise Sub-par Cheese Has No Place On Your Platter

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>