Kirsikivi ja õunasüdame eemaldaja jms

Metsvaarikas
Abikokk
2008-06-17 12:36:49
Varsti hoidistamise aeg taas käes. Viimaseid kirsse sügavkülmast süües lõi pähe, et kirsikivid peaks teine kord eemaldama saaks neid ka koogi sisse kasutada. Kas keegi on kusagil poes müügil leidnud? Olen see nädal ringi vaadanud ja ei ole silma hakanud. Samas sattus sahtlist näppu vidin õunasüdame eemaldamiseks. See seisab mul küll suhteliselt kasutuna sahtlis. Milliseid hoidistamist hõlbustavaid lisavidinaid teie kasutate või mis seisab teil kasutuna sahtlis?
Zapxpxau
Abikokk
2008-06-17 13:51:58
Kunagi oli õunasüdame eemaldaja, vene ajast jäänud, aga see seisis niisama ja nüüd on see ammu läinud. Õunasüdameid saab väga vabalt eemaldada ka näiteks cannolivormi/toruga. Kirsikivide eemaldaja on selline üsna kobakas riistapuu, ise ei ole kasutanud, aga mõned kes on, väidavad, et see lööb kirsid liiga plödiks. Ise kasutan väikest koorimisnuga ja sõrmi, nagu ka David Lebovitz ;)

Zap*

Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-17 14:00:44
Kirsikivide eemaldaja on mul kodus täitsa olemas, nimeks Kristjan. Annan talle väikese noa kätte ja töötab väga hästi :D :D Aga kui nüüd tõsiselt rääkida, siis spetsiaalselt muretsetud kirsikivide eemaldajat (sellist, nagu siin fotol) mul ei ole. Aga õunasüdamiku eemaldaja ma mullu isegi muretsesin. Vahepeal tegin hulgaliselt ahjuõunu ja seal kulus täitsa ära.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Kingadraakon
Abikokk
2008-06-17 14:41:44
õunasüdamete jaoks on minu meelest parim köögivilja koorimise nuga. kirsikivid ikka vana nõukaaegse eemaldajaga. muudest vidinatest ostsin endale hiljuti sidrunikoorija --väga hea asi.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-06-17 14:44:50
Kingadraakon:
õunasüdamete jaoks on minu meelest parim köögivilja koorimise nuga. kirsikivid ikka vana nõukaaegse eemaldajaga..
Mina koorin köögivilju kas tavalise väikese noaga, või siis Y-kujulise koorimisnoaga (vt fotot), nii et õunasüdamikke kenasti nendega ei eemalda. Aga ma olen täiesti teadlik, et see pole hädavajalik köögividin.
Kingadraakon:
muudest vidinatest ostsin endale hiljuti sidrunikoorija --väga hea asi.
Selle ribastaja? Sellega saab kenasid sidruni- ja apelsinikoore ribasid tõepoolest. See on täitsa olemas :P Näeb välja umbest-täpselt selline:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Metsvaarikas
Abikokk
2008-06-17 15:30:42
See sidrunikoore ribastaja on mul ka olemas ja leiab täitsa rakendust. Aga, kuidas kirsikivid kätte saab?
Leenilii
Abikokk
2008-06-17 16:54:13
Metsvaarikas:
Aga, kuidas kirsikivid kätte saab?
minul on küll kirsikivi eemaldaja olemas. Ikka väga suur vahe on, kas nokkida noaga või lükata sellega. Ostsin vist kunagi Novaluxist või mingist sarnasest poest. Olen neid ikka vahel müügil näinud küll. Olen väga rahul ja kirsiajal kasutan palju.
Nipitiri
Abikokk
2008-06-18 11:08:48
Metsvaarikas:
Aga, kuidas kirsikivid kätte saab?
Mul on samuti kirsikivide eemaldaja olemas, ostsin kunagi ammu Kiika Kööki poest, aga nõustun, et eemaldamine plögastab kirsid üsna ära ja mahla pritsib samuti päris hästi. Ilmselt on see tegelikult mõeldud rohkem murelite tarvis. Mul leiab see peamiselt kasutust hoopis oliivikivide eemaldajana, töötab suurepäraselt ja julgen vägagi soovitada! :) Samas, ma ei tee kirsikompotti ega -moosi, ilmselt siiski üritaksin suuremate koguste puhul kasutada. Õunasüdamete eemaldajat kasutan sihipäraselt ja sageli. Ostmisel soovitan valida mitte kõige odavamat - pehmest plekist kipub kõvade õunte ja tugevate käte puhul ära väänduma (kontrollitud).
Qsti
Abikokk
2008-06-19 19:48:41
Mina olen korra elus kirsimoosi teinud ja terve köök oli kirsimahla täis selle nuga-sõrmed süsteemiga. Plaanin soetada ja enne uut moosi ei tee. :P Õunasüdame-eemaldajat kasutan tihti, lapse jaoks uuritan südamiku välja. Ise olen eluaeg "südamlikku" õuna söönud (ja oi, kus mu nooremad vennad on üritanud edutult oma vedelemajäetud õunasüdameid minu kraesse keerata) ja enne last ei tundnud sellest vidinast ka koogitegemisel puudust. Aga minu oma maksis tervelt 1eur ja väga hästi peab tihedale kasutusele vastu.
Vandiste
Abikokk
2008-06-19 19:53:29
Qsti, kas sa oled kuulnud ütlust, et tänaval on kohe aru saada, oled sa Soomes või Eestis? Soomlased jätavad õunasüdame järele, eestlased söövad ära :) Tegelikult mõtlesin juba eelmisel aastal selle õunasüdamete eemaldaja muretsemise peale, aga tegudeni ei jõudnud. Nüüd hea meel, et soovitusi antakse, muidu võib olla läheks alt ja peaks enne õige leidmist mitu korda poodlemas käima. Kirsse mul veel nii palju ei kasva, et sisse teha saaks - kõik süüakse puu otsast enne purki jõudmist ära. Seda see tähendab kui kodus neid lapsukesi palju on ;)
< 1 | 2 | 3 >>