Kirsikivi ja õunasüdame eemaldaja jms

Katja
Abikokk
2008-07-01 00:11:56
mina olen ka korra elus kirsimoosi teinud aga nii, et terved marjad potti ja hiljem jahtunud moosist näppisin kummikindaga neid kive välja. järgmisel päeval ostsin kirsikivi eemaldaja - samuti novaluxist või superboxist vms.. õunasüdame eemaldaja tükeldab mul õuna ka kohe kuueks sektoriks - kookide juures hõlbustab see tükeldamist aga ahjuõuna jaoks pean ikkagi aedviljanoa sahtlist välja tõmbama. sidrunikoore ribastaja ja pisar-vispel on asjad, mis näppu ei ole sattunud aga sahtlist puudu on.. (kunagi tallinna kaubamajas nägin aga tol korral ei taipanud ära osta lootes, et ju siis teistes poodides ka kaupa liigub.. peaks vist kiikakööki kiikama :))

http://koogel-moogel.blogspot.com

Qsti
Abikokk
2008-07-21 20:30:00
Vandiste:
Qusti, kas sa oled kuulnud ütlust, et tänaval on kohe aru saada, oled sa Soomes või Eestis? Soomlased jätavad õunasüdame järele, eestlased söövad ära :) Tegelikult mõtlesin juba eelmisel aastal selle õunasüdamete eemaldaja muretsemise peale, aga tegudeni ei jõudnud. Nüüd hea meel, et soovitusi antakse, muidu võib olla läheks alt ja peaks enne õige leidmist mitu korda poodlemas käima. Kirsse mul veel nii palju ei kasva, et sisse teha saaks - kõik süüakse puu otsast enne purki jõudmist ära. Seda see tähendab kui kodus neid lapsukesi palju on ;)
Pole sellist ütlust kuulnud varem kuigi meil nii jah, et mees ei söö, mina söön. Aga isaga oleme meie peres ainukesed, kes südamed nahka pistavad, ema ja vennad jätavad järgi...kõik täitsa eestlased. Ja kui nüüd järgi mõelda siis ma pole üldse kindel, et isagi neid südamikke sööb. :D Aga mis teemasse puutub siis sain nüüd endale kirsikivieemaldaja ka. Soomes on mõnede lihtsate asjade poest leidmisega täitsa kummaliselt raskusi. Kaks kuud vaatasin ja muudkui küsisin siit-sealt aga ei miskit. Anttilas pakkus müüja mulle melonilusikat. :D Aga sain selle lõpuks Stockmannist ja küll on kiire ja lihtne kirssi puhastada (moosi ei raatsi neist keeta aga lapsele söömiseks ja sügavkülma panekuks).
Zapxpxau
Abikokk
2008-10-27 15:36:17
Kes teadis, et kirsikive saab väga hästi eemaldada kirjaklambriga? Tavaline kirsikivieemaldaja on Eestimaa pisikeste kirsside jaoks liiga suur, aga kirjaklamber paistab hästi töötavat. Video Gourmet ajakirja kodulehel. Praegu mul kirsse pole, et proovida, aga tundub usutav olevat.

Zap*

Liiseli
Abikokk
2008-10-27 15:51:52
Mina kasutan kirsikivide eemaldamiseks noa asemel teelusika varre otsa (peab olema peenike ja õhuke, mul ühed on sellised). Aga pritsib jah, sellest ei pääse.
Zoozi
Abikokk
2008-10-27 16:12:41
Minu vanavanaema õpetas mulle tavalise juukselõksuga kirsse puhastama. Vanal heal ajal sai Ukrainas, seal ta elas, ikka ämbrite viisi puhastatud. Nüüd nii teengi, täitsa toimib ja juukselõksud pea igas suvalises putkas müüa kah.

Zoozi tegemised

Netcat
Abikokk
2008-10-28 14:17:40
Mul on see Kiika kööki eemaldaja ja töötab kui kulda. Ei saa küll öelda, et lödistab kirsi ära või pritsib. võibolla asi selles, et ma pole teda pruukinud kodumaiste kirsside peal. Suurtega toimib hästi. Varem oli mingi plastmassist hiina ime, vat sellega lendasid küll lõhkised kirsid ühte ja kivid teise suunda. Ostsin sel suvel kirsi- ja ploomikookide raamatu ja seal oli mainitud veel sellist imevigurit kui ploomikivieemaldaja. Arvatavasti Eestis sellist kusagil saada ei ole?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2009-09-02 09:48:03
Uptaadiks seda teemat avastusega, et WMF-i ploomikivieemaldaja on Tallinna Kaubamajas müügil: Olin juba peaaegu ostmas seda, aga lõin kõhklema - kas see neljaharuline tera mitte ploomi päris mitmeks tükiks ei lõika, eriti kui väiksem ploom juhtub olema? Ons keegi proovinud või piisavalt hea ruumilise kujutlusvõimega, et pilti vaadates ära arvata, mida see ploomiga teeb?

Fre
Abikokk
2011-02-03 15:02:32
Ei tea kas õunasüdame eemaldaja peaks olema selline, mis õuna kohe sektoriteks ka lõikab või lihtsalt südamikku eemaldav toru? Olen ammu plaaninud midagi sellist osta, pigem pidades silmas õunakookide tegemist kui nt ahjuõunu vmt kus vaja tingimata õun terveks jätta. Nüüd vaatasin et Stockmanni kliendipakkumises just oli too sektoriteks lõikav, tundub selline toekate käepidemetega. Kas ainult südamikku eemaldav toru on lihtsalt toru? Palja käega peale vajutamine tundub radikaalne suurema tugeva õuna puhul sel juhul.
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-02-03 15:08:09
Fre:
Ei tea kas õunasüdame eemaldaja peaks olema selline, mis õuna kohe sektoriteks ka lõikab või lihtsalt südamikku eemaldav toru? Olen ammu plaaninud midagi sellist osta, pigem pidades silmas õunakookide tegemist kui nt ahjuõunu vmt kus vaja tingimata õun terveks jätta. Nüüd vaatasin et Stockmanni kliendipakkumises just oli too sektoriteks lõikav, tundub selline toekate käepidemetega. Kas ainult südamikku eemaldav toru on lihtsalt toru? Palja käega peale vajutamine tundub radikaalne suurema tugeva õuna puhul sel juhul.
Minul on see südamikueemaldaja ainult. Imehea visuaalselt kaunite ahjuõunte valmistamiseks :) Kui tahan sektoreid, siis lõikan ise!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2011-02-03 16:54:57
Kusjuures seda toru saab suurepäraselt asendada ka Leonardo (oli vist) torukujulise teesõelaga. 2 ühes, väga funktsionaalne. Viilutajast oleks rohkem kasu, kui ta õuna ühe lopsuga ka ära kooriks, aga et õunad on erineva diameetriga, siis ei kujuta ette, kui hästi see õnnestub.

<< 1 | 2 | 3 >>