Kätrin Abikokk 2009-06-29 11:42:47 |
Meie käisime ka teel Otepääle, Tammuri talusse, Tartust läbi, et Truffes lõunat süüa. Kuna minu ootused olid Tammuri talust ülikõrged ja kartsin, et äkki rikub see mõneti õnnestumisvõimalust ( ei rikkunud midagi- seal oli fantastiline), kuid siiski oli käik Trufeese nagu rusikas silma auku, sest usun, et mitte ükski kogemus, mis tuleb pärast suvist Truffee külastust, ei saa olla halb. Niisiis- tellisime bruschettad väikeseks isutekitajaks kahepeale. Saime kaks sooja tomati-juustu saia. Jah, need olid maitsvad, kuid kui tellid bruschetta ja saad tomati-juustu saia, siis ei ole asi ikka päris õige. Menüüs võiks ju märge olla, et Truffee special või midagi? Märge vahele, et istusime ümmarguse, just kahele paraja, laua taga ja sööme oma eelrooga. Ja siis tuleb ettekandja. Praetaldrikud käes, ilma et oleks eelroa serveerimistaldrikud ja muu üleliigse laualt viinud, meie laua kõrvale ja seisab seal küsiva näoga... No mis ikka, palusin panna kõrval lauale meie praed ootama. Nüüd siis meie juba nõks jahtunud pearoogade juurde. Mina võtsin lõhe pistaatsiapähkli paneeringus, aurutatud juurviljade ja krevetikastmega. Kaste oli hea, juurviljad olid head ja see kaks ampsu, kus pistaatsiapähklid tõesti olid kala peal, oli lausa maitsev (hea idee sain vähemalt, kuidas lõhet kodus huvitavamaks teha) aga ülejäänud kala oli lihtsalt grillitud kala, igati maitsev, kui nad ei oleks sinna juustu peale pannud. No ei sobinud noh. Kaaslase kuldne sea kaelakarbonad apelsinimarinaadis ja seene kastmega oli väga palju lubav, kuid kahjuks ainus marinaad ja apelsin, mis seal oli, oli sinna ilmselt nõks enne serveerimist pigistatud sorts apelsinimahla. Taaskord- kui õnnestus kombineerida liha ja just see osa seenekastmest, kuhu apelsinimahlatilk oli sattunud, oli toit päris hea. Magustoiduks tellisime Cafe Truffee special kuuma shokolaadi- selle vahukommidega. Ma pole ise saanud, kiidetud on ja lootsin vähemasti toredat lõppu. Tulid meie magustoidud kuumad vahukommi - shokolaadijoogid (praetaldrikud ja saiataldrikud väikesel laual endiselt olemas ja ruumi magustoitulele laual ei kuskil)-ja olid head, aga vahukomme ei kuskil. Küsin ettekandjalt, et kas need sulavad nii kiiresti ära ja tema vastu et, oi, tahtsite vahukomme ka sinna sisse või, et tema tõi hoopis teised joogid. Seal me siis istusime, mõlemad nõutud ja palusime, et kui tegemist on siiski samapõhjalise joogiga, et äkki ta tooks meile mõned vahukommid, hirmsasti tahaks proovida. Oma vahukommid me saime aga kahjuks oli kogu üritus juba tuju nii nulli viinud, et ei olnud suurt rõõmu ka tõesti heast "magustoidust" Ma kogusin kõvasti end, et see kõik siia kirja panna, sest ei saa ju asi nii hull olla, aga ka nüüd- kirjutades ja tagasi mõeldes läheb tuju halvaks. Niii kahju, tore koht oli ju. Kunagi. Ja seda lisan veel ka, et enne kui hakkan kirjutama meie superkogemusest Tammuri talus, pean natukene pausi pidama ja sel halval emotsioonil jälle ununeda laskma. | |
Mantragirl Kokaõpilane 2009-06-30 11:00:33 |
K2trin:
Kusjuures, see on vist mingi Tartu viga, et ei teata, mis vahe on bruschettal ja röstsaiaviilul. Olen ka ükskord Truffe'is pettunud, kui just olin oma kaaslasele seletanud, et kui ta midagi suurt süüa ei taha, siis bruschetta on hea valik...et selline kerge ja huvitav roog... ja siis saimegi selle üsna igava koduse välimusega tomati-juustu röstsaia. :(
Aga minu parim hitt on olnud ikkagi Suudlevates tudengites, kus roa nimi oli midagi sellist: Singi-juustu bruschetta salatipadjal. Ja lauale toodud taldrikust vaatas vastu midagi koduse võileivagrilli vahelt läbi käinud singi-juustu-röstsaia plönni moodi, mille kõrval oli õhkõrn pisike lehtsalatileht ning pooleks lõigatud kirsstomat! Salatipadi missugune :D Niisiis- tellisime bruschettad väikeseks isutekitajaks kahepeale. Saime kaks sooja tomati-juustu saia. Jah, need olid maitsvad, kuid kui tellid bruschetta ja saad tomati-juustu saia, siis ei ole asi ikka päris õige. |
|
Tziiki Abikokk 2009-06-30 12:38:44 |
Floresita:
sarnane juhtum oli meil pierre´is...
sõbranna, olles allergiline!!!, uuris teenindajalt, millises pastaroas ei ole tomatit...selgus, et valikus oligi ainult pasta tomatikastmes, kuid teenindaja oli lahke ja pakkus välja et nad panevad pasta peale tavalise valge kastme, mida neil köögis niikuinii olemas on-sõbrannna õnnelik, et süüa saab...ja siis saabub lauda pasta-kenasti valge kastmega, nagu lubatud ja garneeringusk suur viilutatud tomat!?! jestas.... Tellisin seal mingi pasta ja rõhutasin veel, et ärge riivige mulle juustu peale kuna ma olen üks neist veidrikest kes ei talu sulanud juustu st ei söö ka pizzat näiteks. Ja mis ma pmst sain oligi riivitud juust taldrikul pastat ennast polnud praktiliselt olla ja see natuke mis oli osutus kohutavalt soolaseks. Teenindaja ka lohises meie suunas ning tegi sellist nägu nagu istuks piinakambris "Mida te siis nüüd tahate?". No lihtsalt kohutav! As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Liiseli Abikokk 2009-10-14 21:18:49 |
Käisin Truffe'is söömas ja toit oli küll väga maitsev. Spagetid krevetikastmes Truffe'i moodi (vms.) olid tõeliselt mõnusad, krevettidega tomati-aedvilja kaste viis keele alla ja portsjon oli väga paraja suurusega. Kraapisin juurde pakutud seemnekukliga viimsegi kui tilga taldrikult. Spagetid olid ehk tsipa liiga pehmed minu maitse jaoks. Marmorkook oli samuti hea ja külluslik, ehkki ei kujuta ette, kas keegi kogu selle koogiga serveeritud vahukoorehunniku tõesti suudaks ära süüa :) Teenindus oli kiire ja sõbralik, vaid arvet pidin veidi kaua ootama. | |
Liiseli Abikokk 2009-10-22 19:12:08 |
Liiseli:
Käisin uuesti Truffe'ist läbi ja huvi pärast tellisin sama krevettidega spagetirooga. Eelmisel korral kogetud suurepärasest toiduelamusest ei olnud midagi alles - need kaks sama nimega rooga olid kui öö ja päev :( Seekordne toit oli söödav, aga ei midagi erilist, portsjon oli samuti vähemalt kolmandiku võrra suurem (st. liiga suur). Tartus elav sugulane mainis ka, et kvaliteet kõigub. Nähtavasti oleneb sellest, kes antud päeval juhtub köögis olema.
Brüleekreemide valik oli maitsev, aga ühe inimese jaoks minu meelest liiga suur. Kui menüü ja toidud saabusid lauda kiiresti, siis arve järgi läksin leti äärde - no ei jõudnud rohkem oodata. Spagetid krevetikastmes Truffe'i moodi (vms.) olid tõeliselt mõnusad, krevettidega tomati-aedvilja kaste viis keele alla ja portsjon oli väga paraja suurusega. Kraapisin juurde pakutud seemnekukliga viimsegi kui tilga taldrikult. |
|
Cashmir Abikokk 2009-11-10 21:46:40 |
Minu meelest on portsjonid nüüd väiksemaks jäänud, küll aga tahan kiita rooga nimega "Prantsuse sibula-küüslaugusupp tallelihaga". Ühel rõskel ja pimedal sügisõhtul ei oska paremat leemekest soovidagi :) | |
Jaanikaant Abikokk 2010-07-26 15:16:35 |
Minu arvates on Truffe kohvikus vaieldamatult üks parimaid Latte kohvisid Eestis üldse. Külastan palju kohvikuid nii Tallinnas kui ka Tartus ja see kohv on ikka ülimalt maitsev ja mõnusalt serveeritud. Käin kohvikus sageli lõunal ja minul ei ole veel ette tulnud ei ülihalba teenindust ega ka eriti halbu sööke. Vastupidi- see on üks mu vaieldamatuid lemmikkohvikuid Tartus. | |
Juc Abikokk 2010-08-01 23:49:53 |
Mina, kui ammune Truffe austaja, käisin üle pika aja (loe: 1,5 aasta) vana lemmikut külastamas. KUna mu abikaasa pole suur risoto austaja ja seega ma kodus kuigitihti risotot ei tee, tellisin risoto köögiviljadega. Uurisin igaks juhuks enne, ega nad sügavkülmutatud köögivilju ei kasuta ja kas risoto on ikka selline päris, kreemjas, noh (kellele minu küsimused nalja teevad, tuletan meelde, et me asume siiski Tartus :). Lauale tuligi riisi-köögivilja roog. Ega maitsel viga polnud, aga risotto see polnud. Tavaline (väga pehmeks) keedetud riis oli vahukoorega kreemjamaks tehtud ja sellele lisatud pisikesi köögiviljatükke.
Uurisin ettekandjalt (kes muide oli äärmiselt tore ja hea teenindaja, kiire ka), miks nad risoto riisi ei kasuta. Tema uuris, et mis see risoto riis on ja väitis, et enamusele külalistest meeldib selline risoto. Lubas kokale ka minu küsimuse edasi öelda. Mina ei saa aru, risoto riis müüakse igas poes (isegi Tartus), see ei ole üle mõistuse kallis, võiks ju ikka seda õiget kasutada.
Lisaks ei kannata Truffe menüü keeleliselt mitte mingisugust kriitikat, purukook on ingl keeles neil clobber :), magustoidud on inglise keeles millegipärast dulcet ???, jne jne jne. Päris palju nalja saime! http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Silja Abikokk 2011-11-22 12:50:14 |
Varasemalt kusagil teemal muljetasin, et Truffes ei saa hästi kõhtu täis. Hiljuti sai üle hulga aja jälle proovitud ja kõht sai väga täis, road ja teenindus oli superluks. Ühel roal (miski karbonaad vürtsika hapukapsaga oli) küll oleks võinud kastet olla - kuivavõitu teine- aga siiski maitses kõik väga hea. Lisaks serveeritav toit nägi ka ilus välja. Kui ma juba välja sööma lähen siis tahan ka et oleks ilus- mitte nagu enamikes kohtades on roog vähem kena kui ise kodus tehtud või heal juhul samaväärne. | |
Mirya Kokaõpilane 2012-11-27 12:48:07 |
Laupäeval käisime sõbrannadega Truffes. Teenindus oli tore ja asjalik. Caesari salat kana või krevettidega oli hea. Kõhu sai täis. Siiski Vildes olen paremat salatit saanud. BBQ šnitsel olevat olnud tavaline. Minu lemmikkook Truffes on marmorkook. Nii sai see ka seekord tellitud. Oli endiselt hea, kuid midagi oli teisiti koogi keskmises kihis. Teistel kordadel on olnud parem :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |