šokolaadikoogid

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-04 17:48:33
Pille 14.6.2008:
Ja lõpetuseks üks mu kunagine suur lemmik, Nigella Lawsoni retseptist mugandatud šokolaadikook apelsinimarmelaadiga.
Tegin täna jälle seda kooki ja nüüd sain ka pildi, mida julgen laiemalt "lehvitada" :D Marmelaadi (Bonne Maman) ostsin Tallinnas NOPi poest.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liisi
Abikokk
2010-02-05 09:49:59
Kuigi ma pole suur šokolaadikookide fänn, siis see šokolaaditort tsitrusmarmelaadiga viis lausa keele alla.

Liisi Blogi

Supikana
Kokaõpilane
2010-02-14 23:51:01
Tervist tervist. Tegin ka täna seda uhket šokolaaditorti. Muidu tuli täitsa tordi moodi ja oli väga hea šokolaadine ja üldse mitte magus. Aga selle pealmise kattega läksin vist veidu alt: nimelt vahustatud vahukoorele sulatatud šokolaadi lisades tuli sellest välja võitaoline mass, mille ma küll tordile määrisin, aga see polnud vist see, mis ta pidi olema. Sellest ka küsimus, et kus ma valesti tegin, kas lisasin šokolaadi vahukoorele liiga kiiresti, et polnud nii ära jahtund või millest on asi? Tänud ette ära.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-15 08:10:52
Supikana:
Tegin ka täna seda uhket šokolaaditorti. Muidu tuli täitsa tordi moodi ja oli väga hea šokolaadine ja üldse mitte magus. Aga selle pealmise kattega läksin vist veidu alt: nimelt vahustatud vahukoorele sulatatud šokolaadi lisades tuli sellest välja võitaoline mass, mille ma küll tordile määrisin, aga see polnud vist see, mis ta pidi olema. Sellest ka küsimus, et kus ma valesti tegin, kas lisasin šokolaadi vahukoorele liiga kiiresti, et polnud nii ära jahtund või millest on asi? Tänud ette ära.
Supikana, šokolaad peab tõesti olema veidi jahtunud ning alati tasub esmalt segada nt kolmandik õhulisemast asjast (vahukoor, munavalgesegu) julge käega paksema segu sisse (toorjuustusegu, sulašokolaad) ja siis õrnalt ülejäänud õhuline segu, nii et õhulisus kaotsi ei lähe. Lisasin retseptis täpsustavad "jahtunud". Kogenumad kokad (nt Liiseli ja Mari-Liis, kes seda kooki edukalt teinud on) tabasid selle šokolaadisegu jahutamise vajalikkuse ise ära, aga tõesti ei pruugi see esmapilgul ilmne olla. Aitäh viitamast!!!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Supikana
Kokaõpilane
2010-02-15 19:48:03
Jaa tõesti võib olla, et ma jahutasin liiga vähe aega. Suured tänud selle nipi eest, et alguses kolmandik ainult läbi segada ja siis ülejäänud, tuleks kindlasti õhulisem ja ka väljanägemiselt ilusam kate:) Nüüd sama soojaga edasi küsides: Olen alati vaadanud Ameerika filmidest vettjooksva suuga nende šokolaadikoogi tegemist. Nad oskavad peale teha ikka tõeliselt isuäratava, kohe läikiva šokolaadivaaba, huvitav kuidas seda saaks kõige paremini saavutada?
Spidur
Abikokk
2010-02-16 21:17:31
Ma tegin eile ühte šokolaadikooki. Kasutasin rukkijahu ja sisse panin ka metsmaasikaid. Täitsa mõnus sai.

Elina tegemised

Elis
Abikokk
2010-03-30 17:30:50
Tegin eile Anni Arro ainetel Tõelist šokolaadikooki. šokohoolikust elukaaslane sõi seda hommiku- lõuna- ja õhtusöögiks :) Originaalretseptis oli väga vähe suhkrut- selle koguse kahekordistasin ning rõõsa koore jätsin üldse välja (pidi šokolaadi sulatamisel tiba lisama).
Koogi Kata
Abikokk
2010-04-27 16:57:14
Minu üheks lemmikuks on jahuvaba shokolaadikook.
Pozataja
Abikokk
2010-04-30 17:27:53
ei tea kas päris shokolaadikoogiks saab neid nimetada aga tegin täna shokolaadikorve laimi-toorjuustu-vaarika täidisega. kuna ma näen oma ema harva siis viin homme emale emadepäevaks jube ette ja vanaemale saadan ka :) valasin vedela shokolaadi tavalistesse paber minimuffinivormidesse ja pärast kiskusin muffinipaberid kyljest ära ja panin uutesse vormidesse sest teised olid shokolaadi kyljes päris kinni.

Pozataja

Enely
Abikokk
2010-05-07 11:35:09
Ei tea jälle kas olen enda küsimusega õiges kohas, aga selline mure, et miks läheb šokolaadikookidesse nii palju võid? Tahaks teha küll õiget šokolaadikooki vahelduseks muudele kookidele, aga kui hakkan mõtlema, et ümmarguse koogivormi peale (26cm) läheb u 200 gr võid lisaks muudele asjadele, siis jääb jälle tegemata, aga kui keegi suudaks ilusti ära põhjendada, siis suudaksin mõne koogi valmis ka teha :)

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

<< 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 >>