lõikelaud

Kika
Abikokk
2008-05-22 15:48:02
aga miks ei tohi puidust lõikelauda nõudepesumasinas pesta?
JM
Abikokk
2008-05-22 16:04:34
Mu meelest puidule eriti kõrgel temperatuuril leotamine väga ei meeldi.. Eriti kui on näiteks tükkidest liimitud laud, see peaks päris kergesti laiali lagunema. Ahjaa, veiniklaase ma pesen ka eranditult käsitsi, masinas lähevad kas a) ilusaks-puhtaks-läikivaks või b) katki

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Kingadraakon
Abikokk
2008-05-23 20:20:53
leotamise kannataks puit veel ära, aga kui teda hakatakse kiirelt kuivatama, siis läheb tõesti lõhki. 2 lauda olen juba niiviisi hukka ajanud. veiniklaasideks on mul iittala karika moodi klaasid, mis taluvad masinpesu väga hästi ja seepärast pesen neid koos teiste nõudega tavaprogrammil. pidulikumateks juhtudeks kasutatavate klaaside jaoks on klaasipesuprogramm.
Fre
Abikokk
2008-05-25 09:53:25
Ma kasutan alatasa sellist troppi skeemi, et kui panen nõudepesumasina loputama, siis viskan puidust lauad ka sisse ja pärast pesen käsitsi puhtaks. Meil on oma kümmekond puidust lõikelauda ja alust, mees fännab neid. Aga millegipärast määrivad osad kodused lõikelaual leiba lõigates lauale ka paksu kihi määrdejuustu vm kleepuvat ollust. Vat see on tüütu...
Spidur
Abikokk
2008-05-25 15:41:51
Kingadraakon:
näiteks pärast määrivate toiduainete, sibula, toore kala või akna tükeldamist.
eh-eh päris hea trükiviga! aga proovi jah plastmassist laud ära, ei maksa palju ja lihtne puhastada. mul on ka üks lõikelaud puust, teine plastmassist (lödiste asjade jaoks).

Elina tegemised

Kika
Abikokk
2008-05-25 18:55:30
ma olen ikka suurte puidust laudade austaja. mul ka mõned plastmassist lauad olnud, aga need lähevad nii ruttu koledaks... väga hea, et ma nüüd teada sain, et puidust lauda pole hea nõudekas pesta. õnneks pole need mõned korrad mu lemmiklõikelauale veel hävitavalt mõjunud! edaspidi pesen teda ainult käsitsi!!!
Merilin
Abikokk
2008-05-25 19:00:34
Õnneks pole mul nõudepesumasinat (veel!). Paar plastikust lauda on olnud ja üks klaasist nugade surm kunagi ammu, mis sai kiiresti likvideeritud, aga ikka olen puidule truuks jäänud - on hügieenilisem kui plastik, jääb ilusaks ka "noamustriga", ei nüri nuga nagu klaas või kõvem plastik ja kannatab lödistamist küll. Puidust laua ainuke puudus on, et kui tahta head kõva ja ilusat lauda, siis peab teda regulaarselt õlitama.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Kingadraakon
Abikokk
2008-05-26 11:56:59
Thredahlia, ehk täpsustad, kuidas puit hügieenilisem on? väga huvitav kuulda, mina peaksin puitu üsna vähe hügieeniliseks. noh, et võtab asju sisse ja...
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-26 12:18:34
Kingadraakon:
väga huvitav kuulda, mina peaksin puitu üsna vähe hügieeniliseks. noh, et võtab asju sisse ja...
Thredahlia vist lendab parasjagu kuskil Euroopa kohal, nii et ma vastan ise. Üldiselt on vist nii, et puit 'paraneb ise'. Katsed on näidanud, et puidust lõikelaua pragudes hävivad bakterid ise kiiresti (siit see 'self-healing' termin), plastist lõikelaua pragudes aga paljunevad aktiivselt. Kui kohe ära pesta, siis pole muidugi probleemi. Mul endal on kodus kaks suurt ja kaks väiksemat puidust lõikelauda. Valik artikleid: UC-Davis Food Safety Laboratory: Cutting Board Research oChef: Cutting Boards: Wood or Plastic? The Straight Dope: What's better, a wooden cutting board or a plastic one? Wikipedia Reluctant Gourmet Wisegeek Cutting Boards and Germs

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

JM
Abikokk
2008-05-26 15:50:30
Thredahlia:
Puidust laua ainuke puudus on, et kui tahta head kõva ja ilusat lauda, siis peab teda regulaarselt õlitama.
Oo, aa, mis õliga?

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

<< 1 | 2 | 3 >>