joogivesi

Kika
Postitusi: 220
Abikokk
2008-05-22 15:42:31
Kingadraakon:
mina tallinnas, kalamajas ja vesi on minu jaoks suur probleem. esiteks on ta hirmus kare (tiina, kuidas sul pole??? ), pesu ei lähe hästi puhtaks ja kann on kah kivine. teiseks on tal rõve kloorimekk
mina ka kalamajas. kraanivett ei joo, kõht hakkab valutama. süüa, teed ja kohvi teen küll kraaniveega. veekeetjat pean pea-aegu igal nädalal katlakivist puhastama. kloorimaitset mina ei tunne.
JM
Postitusi: 263
Abikokk
2008-05-22 16:02:25
Ma vist harjusin Tallinnas selle veemaitsega ära. Jõin kraanist ja polnud nagu vahet. See keetmise teemaga oli vist kuidagi nii et kuumusega vee keemiline koostis mingitmoodi muutub, kas polümeerid lagunevad lühemateks või miskit sarnast. Ja sellepärast on äkki maitse ka erinev. Keegi keemik oskab ehk kommenteerida? Aga see erinevus on küll et kui Tallinnas elada ja vannis käia siis mul nahk läheb korrast ära ja kestendab, juuksed kuivavad. Kui välismaal elada, siis on nii rõõsa jume et anna olla.

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Evelin
Postitusi: 55
Kokaõpilane
2008-05-22 18:19:26
Mul pole kunagi muret olnud! Nõmmel voolab kraanist küll täitsa kapaga joodavat vett:) Küllap meil siin veab.

Bounteous bites- minu köök on siinsamas!

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-05-22 18:24:15
Kingadraakon:
mina tallinnas, kalamajas ja vesi on minu jaoks suur probleem. esiteks on ta hirmus kare (tiina, kuidas sul pole??? ), pesu ei lähe hästi puhtaks ja kann on kah kivine. teiseks on tal rõve kloorimekk, niiet juua ma seda ei suuda. toon pidevalt poest pudelivett ja kui seda pole, siis ei joo. ebameeldivat maitset vähendab keetmine, supi jms sisse panen keedetud vett. odavam ja vähem tassida. ma ka põline tartlane ja tallinnas elanud ainult paar aastat.
Meil on ilmselt erinev veesüsteem – elan palju kaugemal põhjas kui Kalamaja :). Küsisin veel oma Pelgulinnas elavalt tuttavalt, tema ka ei kurda vee kvaliteedi üle, ainult et katlakivi tekitab, aga kloori neil küll ei ole.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Suflee
Postitusi: 30
Kokaõpilane
2008-05-24 01:58:06
Õnneks mul seda muret pole, et kraanist kloori voolab või miskit hullemat. Elan ka Tallinnas ja vesi on väga hea maitsega. Minu jaoks ei ole pudeli- ja kraaniveel vahet, sest mõlemad kõlbavad nurinata juua, Brita kannu ei ole tarvis kasutada ja vett enne selle tarbimist läbi ei keeda (pikka aega nii mineraalvett kui keedetud vett pole tervislik juua - ühest saab soolasid ja mineraale liiga palju, teine on nn surnud vesi, kus pole jällegist midagi, mida organism vajaks; vaheldus peab ka olema). Veekeedukann seisab ka üpris puhas, st katlakivi ladestub vähe. Pesu saab ka normaalselt puhtaks. Midagi pole Tallinna vee kvaliteedi suhtes ette heita, olen rahul.
Dee
Postitusi: 360
Abikokk
2008-05-26 22:17:26
Evelin:
Mul pole kunagi muret olnud! Nõmmel voolab kraanist küll täitsa kapaga joodavat vett:) Küllap meil siin veab.
Liitun kiidulauluga. Täitsa hea vesi, ei saa jonnida. Aga näiteks kui lähen tädile Lasnamäele Priisle kanti külla, siis seal tuleb kraanist küll teise maitsega vesi, mida ma juua ei taha. Kui Kadriorus elasime, sai sealset kraanivett huvi pärast ka Britta kannust läbi loksutatud, aga vähemalt mina küll maitses mingit erilist muutust ei märganud. Eks ta vist ikka harjumuse asi ole.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-05-27 12:00:07
Mina joon kraanivett nii Nõmmel vanemate juures kui ka kodus Viimsis. Mõlemad on head. ETV24 annab teada, et üha rohkem inimesi eelistab poes müüdavat villitud joogivett, kuigi kõige tavalisem kraanivesi kõikjal Eestis on tervisekaitseinspektsiooni kinnitusel inimese tervisele ohutu. ETV24 lehel on võimalik ka sellekohast videoklippi vaadata. Siit saab lugeda erinevaid uurimusi joogivee kvaliteedi kohta Eestis.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Dash
Postitusi: 97
Kokaõpilane
2008-05-27 15:56:30
Minu füüsikust mees kinnitas kah paar aastat tagasi, et tallinna veel pole uuringutekohaselt mitte midagi viga ja kõlbab joomiseks väga hästi. Ise elan Põhja-Tallinnas ja siiski mõnikord juhtub, et kraaniveel mingi kõrvalmaitse juures, kuid õnneks harva. Tarbin täiesti julgelt.
Kika
Postitusi: 220
Abikokk
2008-05-27 15:58:42
ma olen tüdinenud veepudelite tassimisest. nüüd tõin vanemate juurest brita kannu ja hakkan filtreeritud kraanivett jooma.
Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-05-28 13:07:50
10 punkti Britta kannu loojatele. Sain tädi käest laenuks Britta kannu, eile ostsin filtri ja uskuge või mitte, kloorimaik on kadunud. Hüvasti hirmrasked veetünnid.

http://jucjaco.blogspot.com/

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>