Pille Nami-Nami peakokk 2010-02-22 15:48:20 |
Kairit:
Eile olin sünnipäeval, kus lauda ehtis Heidi Parki šokolaaditort roosade martsipanililledega. Need olid tordi peale kinnitatud kokteilitikuga ;)
Tänan, juba leidsin! Aga küsimus veel selline, et kuidas martsipanist kaunistusi martsipanikattega tordile kinnitatakse? Päris niisama nad ju kukuvad ära? Kas nö liimitakse munavalgega või mis tehnika selleks on? |
|
Tziiki Abikokk 2010-02-22 16:00:45 |
Kairit:
oleneb kas tort on kupli kujuga või lame-mina nt oma käsnakalle silmi ja nina jne küll spetsiaalselt ei kinnitanud. Kui martsipani mudid, et see rullimiseks pehme oleks, siis minu kogemuse järgi jäävad need isegi kinni...(ka nt Käsnaka külgedele pandud 'täpid'). Tänan, juba leidsin! Aga küsimus veel selline, et kuidas martsipanist kaunistusi martsipanikattega tordile kinnitatakse? Päris niisama nad ju kukuvad ära? Kas nö liimitakse munavalgega või mis tehnika selleks on? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Kairit Abikokk 2010-02-22 17:57:40 |
Äkki on veel mõni hädaline, kes toiduvärve tahaks? Sain täna ühe toreda inimese käest neljase vedelate toiduvärvide komplekti ? 60 ml (punane, roheline, kollane, sinine). Ta lubas lahkelt oma kontakte jagada Tel. 56477332, asukoht Tallinn. | |
Kadrin Kokaõpilane 2010-02-23 11:27:49 |
Kairit:
Enamasti kinnitatakse šokolaadiga, ise olen ka fondantsuhkru-vee seguga kinnitanud. Tänan, juba leidsin! Aga küsimus veel selline, et kuidas martsipanist kaunistusi martsipanikattega tordile kinnitatakse? Päris niisama nad ju kukuvad ära? Kas nö liimitakse munavalgega või mis tehnika selleks on? Üks koogitükk ei tee heale figuurile midagi, halvale ammugi mitte! |
|
Fre Abikokk 2010-02-23 15:25:14 |
Olen tortide kaunistmises veel tõeline algaja. Praegu tundub, et üheks oluliseks takistuseks kena tordi tekitamisel on tordi suurus. Nimelt on mul endal suur pere ja kui paar sõbrannat ka külla kutsuda, siis on 20 in koos. St väikese ümmarguse tordiga pole eriti midagi peale hakata. Seetõttu teen enamasti torte mis on nii umbes suuruses A3. Bikviite küpsetan suurel ahjuplaadil ühekaupa ja laon siis kreemi vm materjaliga kihiti. Kas sel juhul on ka kuidagi mingi nipiga võimalik nt tordile tarretist tekitada? Midagi ette panna et üle ääre ei voolaks? Lisaks tekib probleeme tordi pinna loodi saamisega, sageli jääb ühest servast paksem ja teisest õhem.... Ka serveerimiseks pole head lahendust leidnud, laste sünnipäevatort oli nt nõuka-aegse sektsioonikapi riiuliklaasi peale tehtud. Vaja oleks ka mingit viisakat alust... Nippe, soovitusi, ideid? | |
Tziiki Abikokk 2010-02-23 17:09:55 |
Fre:
tarretise mure olen mina lahendanud niimoodi, et põhiosa tarretise kihist läheb peale juba sellises paksemas olekus (st et teen tarretise kuskile kaussi ja lasen sel juba tarduma hakata) ja et siis pealmine kiht ikka sile oleks, siis hiljem pintseldan õhukese kihi vedelat tarretist otsa (ainult et alumine ei tohi päris tardunud veel olla)...
aluseks olen samuti leiutanud igat sorti asju-küll vineerijuppe, küll pappkasti külgi...senini olen lihtsalt selle kõvema aluse "ära peitnud" kas fooliumi või küpsetuspaberi ümber monteerimisega (väga pidulikuks puhuks muidugi ei sobi)...
aga minu nipp või nõuanne oleks selline-tee väiksem tort, aga tee mitu. sest siis saad kenasti kaunistada ja puudub aluse probleem, samas saad korraga katsetada mitut uut torti/kooki, ja puudu ei tule, sest külalised soovivad väikse tükki, kuna tahavad ka teist (või isegi kolmandat) kooki proovida ;) Olen tortide kaunistmises veel tõeline algaja. Praegu tundub, et üheks oluliseks takistuseks kena tordi tekitamisel on tordi suurus. Nimelt on mul endal suur pere ja kui paar sõbrannat ka külla kutsuda, siis on 20 in koos. St väikese ümmarguse tordiga pole eriti midagi peale hakata. Seetõttu teen enamasti torte mis on nii umbes suuruses A3. Bikviite küpsetan suurel ahjuplaadil ühekaupa ja laon siis kreemi vm materjaliga kihiti. Kas sel juhul on ka kuidagi mingi nipiga võimalik nt tordile tarretist tekitada? Midagi ette panna et üle ääre ei voolaks? Lisaks tekib probleeme tordi pinna loodi saamisega, sageli jääb ühest servast paksem ja teisest õhem.... Ka serveerimiseks pole head lahendust leidnud, laste sünnipäevatort oli nt nõuka-aegse sektsioonikapi riiuliklaasi peale tehtud. Vaja oleks ka mingit viisakat alust... Nippe, soovitusi, ideid? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Dinnu Kokaõpilane 2010-02-23 17:30:10 |
kui mu isal kunagi kondiitriäri oli, siis nägin sealsete kondiitrite pealt, et tortidele ehitati küpsetuspaberist seinad ümber tarretisega katmise tarbeks :). seda ma kahjuks ei mäleta, kuidas küpsetuspaber kinnitati aga see oli tordi pealispinnast oma 5cm kõrgem ja sinna siis valati tarretuv segu sisse. | |
Triin Abikokk 2010-02-23 17:35:10 |
Meil tööle toodi ükskord tellitud tort peeglil. Sellel oli veel uhke barokne serv. Olen sealt peale ise ka mõelnud endale peegli tordi aluseks osta. Siiani veel tegemata. Aga saab olema. Ja küünlaid siis ka ilus serva panna. | |
Triin Abikokk 2010-02-23 17:36:14 |
Ja küpsetuspaberi ribad servadeks olen rõngana kokku klammerdanud ja siis hambaorkidaga tordi külgedesse torganud, et paigal püsiks. | |
Seenekas Abikokk 2010-02-23 19:18:45 |
Kas see tordialus võiks selline puust ja lõikelaua tüüpi olla? Või on mõned tähtsad omadused veel? Esteetiline peaks kindlasti välja nägema ja noaga lõikumist kannatama. Mul oleks ka juba pikemat aega vaja suuremat alust teatud küpsetiste jaoks ja vaagnatel ei meeldi mulle see kõrgem äär, mis lõikamist ja tõstmist häirib. Kandilistele suurtele pirukatele need ka hästi ei sobi. Igasugusest erinevast materjalist kandikud ei ole ka alati ilusad lauale panna. Puitu taas saab enne õlitamist toonida jm. moodi kaunistada. Kui kellelgi mõtteid on, palun kirjutada, ma laseks mehel fantaasia voolama. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |