Pisi-Pisi![]() Abikokk 2008-08-07 21:30:37 |
Igapäevased nõud on ema juurest ära veetud, ämma käest saadud ja taaskasutuskeskusest ostetud, ühesuguseid asju on paar-kolm tükki. Tassid on kõik erinevad, enamus minu ühikaajast, osad on reisidelt toodud. Pokaale ei ole, sest tavalisi valgeid ei taha ja erilisi pole leidnud/otsinud. Vajadusel laename ämmalt :P Potid-pannid on ka kõik erinevad, vastavalt vajadusele on vaikselt neid juurde ostetud - ega siis Konsumis ole mingi supervalik, et saaks pirtsutada ja valida. Lihtsa inimese asi :D Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Dots![]() Abikokk 2008-08-07 21:37:58 |
Pidulikuks puhuks panen lauale saksa portselani, pulmadeks saadud 18 aasta eest. Igapäevased nõud on küll sigri- migri. Tahaks midagi ilusat soetada, aga rahakott ei soovi koostööd teha. :) | |
Aurora![]() Abikokk 2008-08-08 14:48:33 |
Tudengipõlve aegseid juhuslikke nõusid köögikappides enam ei leidu. Kõik mis olemas, siiski teadlikult ja hoolega valitud. Kuuesed komplektid korralikke prae-, supi-, koogitaldrikuid, nuge-kahvleid-lusikaid, klaase, pokaale, kohvitasse + veel 4 komplekt, st et kümnele inimesele saab kolmekäigulist pakkuda ilma, et nõusid napiks. Hetkel tundub kõik vajalik enam-vähem olemas olevat, ega kapid rohkem mahutagi. Kui millegi järgi vajadus tekib, lasen enamasti kinkida. Nüüdki ootan soolaleivalistelt uut röstrit ja veekeetjat, mitte et vanadel midagi viga oleks, uue köögiga sobivad hõbedased lihtsalt rohkem. Vanad riistad leiavad lihtsalt tee uutesse kätesse. | |
Tziiki![]() Abikokk 2010-04-24 14:50:55 |
Komplektifriik ja Iittala fänn minagi...no kuidagi kohe eriliselt istub see nende "less is more" disain...aga jah see rahavärk...
aga kasutan sama taktikat, et 2 asja see kuu ja järgmine kuu siis miskit jälle...
Mingis poes nägin ka Jamie Oliver'i nõusid-jätsid ka täitsa sümpaatse mulje ning hindki oli mõistlik, aga kuna Iittala varumisega juba pihta hakkasin, siis... :)
Potid-pannid on esialgu suvalised-vanast ajast jäänud või odavalt saadud-nende osas nagu ei oska nõudmisi seada.
aga kruusidega on selline lugu, et võivad olla kapis erisugused küll-aga ainult sel juhul, kui neil miski lugu on rääkida-reis või mälestus. Kingiks õnneks kruuse saanud ei ole, sest jällegi üks minu kiiks, et kui mul tassi kiindumust ei ole, vat siis sealt ikka kohvi või teed ei joo-no ei maitse lihtsalt :P As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
Blondie![]() Abikokk 2010-04-24 22:45:05 |
Kusjuures huvitav, et komplektifriik minus on taandunud, sest armastus ilusate asjade vastu on suurem. Meeldib, kui asjad on ilusad, see, kas on komplekt või mitte, pole nii oluline, aga üldiselt ostan nõusid kahekaupa, kui üldse ostan. Nimelt on mul parasjagu nii väike köögimööbel, et ise ka ei usu ja selge on see, et kui kunagi "päriskodu" on, siis tuleb kahtlemata üks suurem nõudedraama. Naljakas on see, et suuri taldrikuid on mu kapis vaid 2 valget madalat minu ülikooli tuleku ajast ja 2 lilledega nõukaklassikat mehe samast aastast. Päris lõbus on neid riiulil vaadata, ei ole seetõttu tahtnudki välja vahetada. Meenutavad toredaid aegu :) Suurem aur on kulunud viimasel ajal klaaside peale, kogemata tekkis Valgevene kristalli, ja nüüd on järgmised komplektid ka samalt firmalt ja sama mustriga (pitsid sai kaasa toodud isegi otse Minskist). Õnneks on veel igat asja 6 alles, mul on vist korralikud külalised käinud ainult :D | |
Vernanda![]() Abikokk 2010-05-06 12:58:38 |
minu suur kiiks on savi- või fajansskausid, neid ei ole kunagi liiga palju. ja viimasel ajal on uus armastus nõudesekkar, seal on ka just kausirubriis raske mõistlikuks jääda. | |
Netcat![]() Abikokk 2010-05-06 13:09:20 |
Mina just vihkan suuri raskeid fajansskausse, ebamugav on neid säilitada, kapist võtta, pesta... Segamiseks ja toidutegemiseks, purunematud üksteise sisse mahtuvad roostevabad kausid FTW igal juhul. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
ErleS![]() Abikokk 2010-12-19 20:57:30 |
Mina käisin nädalavahetusel Soomes Iittala outletis ja "ahnitsesin" mitmeid asju kokku :) Aga üldiselt mul mingit reeglit nõude osas ei ole. On kallimaid nõusid, on odavamaid nõusid, päris palju ka üksikuid kirbukatelt ostetud asju. | |
Murueit![]() Kokaõpilane 2012-01-27 19:08:23 |
Mina olen ka täielik nõudefanaatik,Mul on ju isegi oma vanade (nii taaskasutus kui antiik)ja disainnõude kauplus , kodus tõsi küll tänu 4 jale väiksele lapsele hetkel nn kõik jäägid kasutusel et ehk saab lahti ja edevamad asjad kapis külalisi ootamas, üks suur piduserviis on , kodus hetkel mingi 4? antiikset kohvi komplekti, kõik osaliselt puudega aga otsin tass ja taldrik kaupa usinalt antiikidest ja taaskasutustest kokku (kui siit kaaskannatajaid leiaks küll vestleks ja vahetaks hea meelega sellel teemal) .Kui aga Suvi tuleb siis on minu arvates kõige lahedam kasutada igasugu Jamie Oliverile tüüpilisi lahedaid üksikuid kulunud totsikuid ja vaagnaid , liudu erisuguseid ja erivärvi suuri klaase, pokaale , toppida põllulilli kohvi ja piimakannudesse ja linad, oi laudlinad on mu teine pöörane harrastus.....:-) | |
Noor_Perenaine![]() Abikokk 2012-01-31 10:12:20 |
Laudlinadest - minu kõige ilusam pidulaudlina on kaltsukast, ka igapäevased paar lina on sealt. Taaskastutusest on pärit igapäevased klaasid, taldrikud (neljane Ikea komplekt - praetaldrikud, väiksed taldrikud, supitaldrikud, tassid - valged, äärtel lihtsad sinised lilled). Ja ma olen nende nõudega väga rahul! Igapäevaseks kasutamiseks on kapis veel minu ja härra kodust kaasa toodud erinevadi kausse ja mõned asjad olen ka ostnud. Kruusidena kasutame Iitala Taika omasid (ainult tumesinine on puudu) ja kausse (pigem küll serveerimiseks, aga vahel ka supi ja magustoidu jaoks). Seda Taika sarja tahaks küll täiendada vaikselt - soetaks ka tumesinise tassi ja kausi ja nillisin juba ka neid natuke väiksemaid kausse...AGA mul ei ole neid tegelikult hetkel tarvis ja köögikapid + elutoa vitriin tegelikult ei mahuta enam hästi midagi. Pidupäevadel (ka siis, kui rohkem sõpru külla tuleb), on kasutusel meie vanemate kingitud pulmaserviis (Marieluise) ja Bohemia klaasid+morsikann, universaalseid Luminarc veinipokaale on alles 5 tk, ja Bohemia vahuveini klaaside kuuene komplekt. Iitala nõud ja Bohemia klaasid võtavad jalad nõrgaks paraku... | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |