Tervistavad toidud

Liiseli
Abikokk
2009-09-29 23:39:32
Pille:
12. septembri 2009 Postimees Arter kirjutab: Kaheksa soovitust enesetunde turgutajale 8. Palavik on tegelikult meie sõber, ja kui kehatemperatuur ei ületa 38 kraadi, on seda võimalik alla võtta looduslike vahenditega.
Palavik on tõepoolest sõber. See tähendab, et seda ei peaks üldiselt üldse alla võtma (kui räägime mõnepäevasest viirushaigusega kaasnevast palavikust), vaid laskma tal kehas oma tööd teha.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-10-12 09:50:00
Maaleht/Targu talita 11.10.2009 kirjutab: Kodused vahendid külmetuse vastu

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-02-15 11:02:38
Tarbija 24 kirjutab: Küpsetatud rabarber aitab vähki ennetada Briti Sheffield Hallami ülikooli uurijate kinnitusel aitab küpsetatud rabarber vähki ennetada. Küpsetamine toob rabarberis esile suurel hulgal organismile kasulikke, vähirakkude vohamist takistavaid aineid, kirjutab BBC. Uuring näitas, et rabarberis leiduvad polüfenoolid on need, mis vähirakke hävitavad ja nende tekkimist takistavad. Arstid tõid näite, et leukeemia ravis on andnud häid tulemusi keemiaravi ja rabarberi söömise kombinatsioon. Uurijate kinnitusel saab rabarberis sisalduvate kasulike ainete põhjal arendada ka uusi vähivastaseid ravimeid. Teadlased lisasid, et Hiina traditsioonilises meditsiinis on rabarberit kasutatud tuhandeid aastaid. Rabarber (Rheum) on püsikute perekond tatraliste sugukonnast. Rabarbereid on umbes 40 liiki, millest enamik kasvab parasvöötmes.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Abikokk
2010-10-28 22:40:29
Soovitage palun, millised toidud sisaldavad palju rauda. Mul tuvastati madal hemoglobiini tase (olen sama asjaga varemgi hädas olnud) ja nüüd vaja toitumisharjumusi muuta. Ei oska kohe esiotsa millestki alustada. Ehk on keegi sama asjaga hädas olnud ja oskab midagi välja pakkuda. Tean, et punane liha ja maks ja pähklid, mida ma muidugi vähe söön, aga mida veel peaks söömisel silmas pidama?

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Liilia
Abikokk
2010-10-29 08:21:34
rukis (rukkileib), punapeet, granaatõun, tomat, maasikad. oluline on samal jal vältida kaltsiumirikkaid toite (piim, juust jne), mis ei lase raual imenduda.

Köögitoimkond

Elis
Abikokk
2010-10-29 08:57:14
Mul oli ka vahepeal hemoglobiinitase madal, ei tahetud mu verd vastu võtta. See oli just suvel, kui laual oli liiga palju taimset toitu. See pidavat takistama raua imendumist. Paremini saab rauda kätte just loomsetest toiduainetest, kehvemini taimsetest. Lisaks eelnimetatutele mainiks ära veel munad ja porgand ja spinat. Aga kohvi ja tee takistavad raua imendumist ning C-vitamiin ja alkohol pidavat soodustama :D
Netcat
Abikokk
2010-10-29 09:10:45
Taimsete allikatega on üldiselt mõttetu mässata. Neis leiduvat rauda omastab keha halvemini ja ega seda pole seal nii palju ka. Kliinilise diagnoosi korral tuleks ennekõike kaaluda vastavaid toidulisandeid, nii palju leiba ei jõua keegi süüa, et asi mõjuma hakkaks. Number 1 on ikkagi maks (ka kanamaks), taimse poole pealt on enim rauda läätsedes ja ubades. Raua omandamist parandab C vitamiin ja vähendab kaltsium, tanniinid - ka teed peaks siis vältima. Ja üldse alustuseks ma soovitaks välja uurida aneemia põhjus (neid on erinevaid ja enamasti ei ole asi toitumises).

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Silx
Abikokk
2010-10-29 09:22:39
Brokkoli ja punane vein :) Ja see on tõsi, et piimatooteid tasuks kindlasti vähendada.. Olin aastaid karm aneemik.. ja siis kui teada sain, et ei talu laktoosi... sellest peale ka raud ja hemoglobiin nagu sportlasel. :) Vat, kuhu oli koer maetud

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Tziiki
Abikokk
2010-10-29 11:55:53
inimorganismis on raua allikateks toit ja vereringes olev raud. Toiduga peab inimene saama keskmiselt 10-15 mg rauda päevas. Toidus olev raud imendub mitteheemse rauana (sageli üle 90 % toidus sisalduvast rauast) ja heemse ehk loomse rauana (liha, kala ja linnuliha). Loomsest rauast imendub 20-25% ning imendumine ei sõltu toidust. Mitteheemne raud muundatakse mao happelises keskkonnas ferrorauaks (Fe2+). Mitteheemsest rauast imendub umbes 5% ning protsess sõltub paljudest soolevalendikus olevatest faktoritest. Imendumist soodustavad mao happeline keskkond, vitamiin C ja alkohol ning vähendavad teraviljakliid, kiudained, tanniin (tees), kaltsium ja fosfaat, mille kontsentratsioon on kõrge lehmapiimas. Ravi peab kestma pikka aega, sest kui on juba aneemia, siis see tähendab, et organismis on lõppenud nii funktsionaalne raud, kui ka rauavarud. Esmalt tuleb katta organismi otsene vajadus ning seejärel taastäita depood. Preparaatide võtmisel on ebameeldivaid kõrvalmõjusid-kõhukinnisus, hammaste värvuse muutumine, kuid kui olukord on halb, siis paremini on omastatavad siirupid (nt Floradix Ferrum). Toidu osas tuleks süüa rauarikkaid toite: brokkoli, spinat, maasikad, kuivatatud puuviljad ja pähklid, maks, looma- ja lambaliha, hematogeen, veritoiduained. Ja olenevalt siis, mis tüüpi rauda toidus esineb, tuleks vaadata üle samal ajal tarbitavad teised toiduained (nt taimse allika puhul juua kõrvale apelsinimahla).

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Netcat
Abikokk
2010-10-29 16:25:14
Huvitav, et mina jäin uskuma seda siirupi paremini omastatavuse juttu ja söötsime seda isale, kuid asi ei paranenud sugugi ja nii tema raviarst kui ka apteeker hiljem väitsid, et tabletid olla ikka paremad.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>