Kas tegelete korilusega?

Mann
Abikokk
2008-08-17 09:40:47
Vernanda:
mulle meeldib ka kõiki asju korata, eriti seeni. kuigi, ma ei salga, et see metsas kondamise rõõm on vahel kõige suurem. korjatavaid asju peab olema parasjagu - et oleks otsimise rõõm, aga samas ei tekiks frustratsiooni tühjast korvist. viimastel aastatel on see hoidistamise lõbu ka meeldima hakanud. pohlad jätan küll kõik emale teha, nende korjamise staazh on ehk ka kõige pikem.
minu meelest peab ka otsimise rõõm olema. täiesti mage on minna metsa ja korjata korv hetkega kuusekaid täis. siis oleks nagu lõbu osa kadunud ja karm kohustus tekkinud.
Vernanda
Abikokk
2008-08-17 11:14:51
vot seda ma mõtlesingi. ma olen korra nii riisikaid korjanud - kuni lõpuni jäi see ebaselgeks, olid nad kuuse- või porgandi, pigem viimast. oli lihtsalt üks siht umbselt täis, istu maha ja korja. ja nädal tagasi oli männiriisikaid ka liiast palju.

Da Vahtra Residence

Seenekas
Abikokk
2008-08-21 17:59:22
Palju õnne Vernanda, soovin omakanti ka riisikaid. Aga ka kõike muud ka on hea korjata. Tänavu tuli maja ümber eelmise aasta kolme ringi asemel viisteist teha, sest vaarikaid oli nii palju. Ja kui ei pelga raba, siis on veel tänagi väga palju sinikaid (moosiks, mahlaks, veiniks, magustoitudesse). Ja seente korjamise kohalt - kui õnnestub juurde määrata üks uus söödav seen kodukohast aastas, on see hea seeneaasta olnud. Tänavu juba on!
Vernanda
Abikokk
2008-08-21 21:22:58
ma usun, et tuleb neid riisikaid igale poole, kus neid ka varem olnud on, sügis ju alles hakkab. kuigi ma ka ühes teises kohas, kus neid üks aasta oli, veel ei näinud...

Da Vahtra Residence

Ussicke
Abikokk
2008-08-30 23:38:46
Mulle meeldivad ravimtaimed, eriti nõges ja piparmünt. Nõgest läheb nii seespidiselt kui välispidiselt (mittesöödavad varred ja vanad lehed juuste loputamiseks), piparmünditeed teen talv otsa külmutatud lehtedest - kuivatatud piparmündist tee on minu jaoks liiga vänge. Pärnaõie- ja seene-marjakorjamise kohad jäid maakodu lähedale, mida enam meie pere valduses ei ole :( Aga seeni tunnen ja seenel käia meeldib. Seeni süüa ka. Selliseid päris seeni, mitte kodustatud servikuid ja šampinjone.
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-08-03 19:15:48
Meie tegeleme endiselt korilusega :) Eilne metsa- ja rabamatk andis saagiks 1,2 kg puhastatud murakaid (!!!), korvitäie kukeseeni, tassitäie sinikaid ning kastme jagu pilvikuid :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Aaloemahl
Abikokk
2009-08-03 21:26:19
Need murakad teevad kadedaks... :) Ise olen sel aastal ainult korra metsmaasikal käinud.

sussi-sussi.blogspot.com

Triin
Abikokk
2009-08-03 21:46:06
meie korjasime metsas vaarikaid. Küll tänavu on suured ja ilma uusita! Saime täitsa kenasti, aga põhihooaeg on veel ees (lõunaeestis).
Pille
Nami-Nami peakokk
2013-09-18 13:01:43
KAREPA RAVIMTAIMEAIA perenaine Katrin Luke on välja andnud sellise toreda raamatu: Juba 1. oktoobril loosin välja ühe eksemplari kõikide nende vahel, kes siin kirjutavad, milliseid loodusande ja ravimtaimi nad tänavu suvel-sügisel kogunud on ja kuivatanud või tinktuuriks teinud või muul moel talveks tallele on pannud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 >