Nipitiri Abikokk 2008-07-09 15:55:24 |
Mina korjan seeni meeleldi, aga metsamarjad on minu jaoks liiga väikesed ;) Vahest kord aastas juhtub, et puhtalt lõbu pärast korjan liitri mustikaid või metsvaarikaid, aga suuremad kogused ei tule kõne alla. Ainus erand on jõhvikaid, neid võib kuni 10 liitrit korraga korjata, aga see on ka pigem ettekääne mõnusas sügiseses rabas müttamiseks. Vanasti muidugi sai korjatud, kasvatatud ja sisse tehtud kõiksuguseid asju - ei oska praegu öelda, kas õnneks või kahjuks pole see periood ringiga tagasi veel tulnud :) | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 08:07:40 |
Mulle meeldib metsas käia. Iga aasta saab ikka metsmaasikaid, mustikaid, seeni korjatud. Samuti pohlad, jõhvikad. Vaarikakohti kahjuks ei ole veel leidnud. Unistan suurest maakeldrist, et saaks rohkem mööda metsi ja rabasid mütata ning korjatud saagi sisse teha. Seni aga pool koriluse saagist läheb ämmale või emale, sest endal ei ole kohta, kus säilitada. | |
Triinp Kokaõpilane 2008-07-14 08:32:43 |
Mina käin ikka ka marjul ja seenel, vähemalt paar korda suve-sügise jooksul kindlasti. Eile käsin rabas murakaid jahtimas, aga saak jäi kasinaks (u pooleliitrine kompott tuleb välja) ja korjasin natuke mustikaid hoopis. Täna on sõrmeotsad ja küüned nii lillad, et ei tea kuhu töö juures käed peita. Aga korilus on ehk arvestatav vabandus koledate sõrmede puhul. | |
Sussukas Abikokk 2008-07-14 08:54:08 |
Meie pere ka koos sõbranna lastega pidevalt kuskil metsaall. Tundub, et nädala pärast saab juba mummuka jahile minna. (Laste pandud nimi. Need on need mustad vaarikad, mis maas kasvavad) Ning vaarika jahile ka juba.
Esimesed marjajahid täidavad meil enamasti kõhtu. Eriti lastel :D
Ei jõua ära oodata, millal mees koju tuleb, et taha metsadesse minna. Uuriks seal metsa ja üksteist :P Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 11:37:55 |
Sussukas:
Ega need juhuslikult põldmarjad ole? Lapsena sai põldmarju koguaeg korjatud, nüüd aga ei tea enam nende kasvukohti. Vähemalt Viljandimaal ei ole neid üldse kuskil kasvamas näinud.
See, et murakad juba valmis, tuli ka üllatusena. Loodetavasti need veel paari nädala jooksul otsa ei saa ja jõuab ise ka puhkuse ajal rabasse. Need on need mustad vaarikad, mis maas kasvavad |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-14 11:39:42 |
Metsvaarikas:
Foto põldmarjast Nami-nami kokandussõnastikust. Mina korjasin neid mullu esimest korda, kui kuskil Pärnumaal olime. Raplamaa 'kodumetsades' neid pole..
Sussukas:
Ega need juhuslikult põldmarjad ole? Lapsena sai põldmarju koguaeg korjatud, nüüd aga ei tea enam nende kasvukohti. Vähemalt Viljandimaal ei ole neid üldse kuskil kasvamas näinud.
See, et murakad juba valmis, tuli ka üllatusena. Loodetavasti need veel paari nädala jooksul otsa ei saa ja jõuab ise ka puhkuse ajal rabasse.Need on need mustad vaarikad, mis maas kasvavad |
|
Kiilike Abikokk 2008-07-14 11:49:54 |
no meil ei ole küll põldmarjad valmis. Mõned metsaall alles õitsevad :) | |
Sussukas Abikokk 2008-07-14 13:45:58 |
Pille:
On jah, põldmarjad. Ma pole seda nime nendega kokku pannudki.
Aga eeldan, et varsti nad valmis on, sest eile suure laane peale 3-4 valmis marja leidsin. Teised veel täitsa rohelised olid. Metsvaarikas:
Foto põldmarjast Nami-nami kokandussõnastikust. Mina korjasin neid mullu esimest korda, kui kuskil Pärnumaal olime. Raplamaa 'kodumetsades' neid pole..Sussukas:
See, et murakad juba valmis, tuli ka üllatusena. Loodetavasti need veel paari nädala jooksul otsa ei saa ja jõuab ise ka puhkuse ajal rabasse.Need on need mustad vaarikad, mis maas kasvavad Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Betty Abikokk 2008-07-14 20:50:39 |
Saaremaal üleeelmine nädal põldmarjad samuti alles õitsesid. Valmis peaks olema juuli lõpus augusti algul. | |
Aaloemahl Abikokk 2008-07-22 13:10:13 |
Kunagi tundus see väga tüütu, kui vanemad metsa marjule-seenele kamandasid... Aga praegu käiks kohe väga meeleldi, kui võimalust oleks. Kahjuks autota eriti kuskile ei pääse :( Tavaliselt saab igal aastal ikka korra või paar end mõne tuttava autosse sokutada ja metsas käia, aga sel aastal vist ei õnnestu... | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |