Spinat ja spinatitoidud

Merilin
Abikokk
2008-05-16 13:20:51
Pille:
Tsiteerin äsja ostetud Aive Luigela raamatut Targalt toitudes terveks: [2quote]Spinatiga peab ettevaatlik olema põie- ja neerukivitõve, podagra, jämesoolepõletiku, maksa- ja kõhunäärmehaiguste korral. Nimetatud tõbede korral on spinat lubatud üksnes keedetult ja väheses koguses (paar supilusikatäit korraga), kuna sisaldab oblikhapet. Oblikhape lendub kergelt, kui keeta spinatitoitu kaaneta nõus ja aeg-ajalt puukulbiga liigutada (erinevalt teistest köögiviljadest C-vitamiin säilib).
Aga samas raamatus on ka 2,5 lehekülge ülistuslaulu spinatile, nii et kui ülalnimetatud tõved ei ohusta, siis võib süüa ja nautida :D[/quote] Seesama jutt kehtib ka hapuoblika ja rabarberi kohta ja eriti rabarberilehtede kohta!

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Mann
Abikokk
2008-05-16 13:34:28
ärritab kahjuks täitsa kaunilt üles küll :(
Kodukana
Kokaõpilane
2008-05-18 19:36:15
Nipitiri:
Kuidas olete ise spinatit külmutanud? Kas tervete lehtedena blanšeeritult?
ma panen täiesti tervelt otse külma, kui on läbikülmunud, siis lihtsalt pudistan kilekotis puruks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-05-18 20:25:34
Nipitiri:
Kuidas olete ise spinatit külmutanud? Kas tervete lehtedena blanšeeritult?
Minu ema on pannud niisama lehti külma ja blanšeeritult. Viimased olid maitselt paremad.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Mariake
Kokaõpilane
2008-05-19 11:25:17
Spinati-kookospiima-kana supp Vaja läheb: 250 g külmutatud spinatit 400 ml kookospiima 500 ml puljongit 1 küüslaugu küüs 1 punane sibul väike tükk ingverit 200 g kanafileed soola, pipart, õli Tee nii: Prae hakitud sibulat, küüslauku ja ingverit natuke aega. Lisa spinat (mina sulatasin enne ära, ehk siis lasin lihtsalt sõela peal kuuma vett peale ja pärast surusin veel lisavee ära) ja kuumuta mõni minut. lisa puljong ja keed 6-8 min. võta tulelt ja püreeri miksriga ära. Pane uuesti tulele ja lisa kookospiim ja praetud kanafilee tükid. Kuumuta, aga ära lase enam keema tõusta. Lisa soola ja pipart. sellel lehel on pikem õpetus ja pilt kaa...täpselt selline tuligi välja: [url][/url]http://whatsforlunchhoney.blogspot.com/2006/04/spinach-soup-with-coconut-milk-and.html Maitse oli väga mõnus - kookoseline. Välimus ka väga efektne.
Tullia
Abikokk
2008-05-20 13:02:16
Minu spinatilemmikud on spinatipirukad juustuga, pasta lõhe ja spinatiga ning tavaline omlett natukese spinatiga.

Tullia jutukesed

Kriimsilm
Kokaõpilane
2008-07-13 15:34:12
Kodukana:
ma ka hull spinatifänn. seda läheb nii omleti kui supi sisse. viimasesse panen ma otse sügavkülmast võetud lehed kui supp valmis, sulavad ilusti üles ning jahutavad supi ära. omletis ja pirukates sööb isegi laps seda. ja üheks kindlaks lemmikuks on lehttaignataskud, kus on siis kodujuust, spinat ja muna kokkusegatuna sees. maitsestatud pipra ning soolaga.
Ma kasutan spinatit täpselt samamoodi :). Supis ja omletis. Lehttaignast pirukaid teen ka, aga sisse panen kodujuustu asemel ricotta, feta, spinati ja hakitud sibula segu. Võib ka ühe suure piruka teha.
Marianna
Kokaõpilane
2008-07-21 09:40:37
Väga hea on panna spinatit (võib ka külmutatud) hakkliha kotlettide sisse. Samuti võib lisada ka porgandit, mis annab mahlaka tulemuse.

Ei ole halvemaid, paremaid aegu, on ainult hetk, milles viibime praegu...

Sussukas
Abikokk
2008-07-21 10:51:00
Meie lemmikuks on spinati supp. Üldiselt sama, mis hapuoblika või kõrvenõgese supp. Lapsed mängivad siis pärast Pop-Eye, the saylormäni :D Seda suppi nõutakse siis pisikestes purkides õue kaasa.

Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid

Merle
Abikokk
2008-12-13 10:34:08
Kui ma varem kasutasin spinatit vaid külmunud kujul, siis nüüd eksib sügavkülma spinatipakk haruharva, alati katsun leida värskeid lehti. Ja olen totaalne spinatifänn. Vist pea kord kuus teen spinatisuppi kodujuustuga, ja kodujuust supi peal on kohustuslik! :) nüüd aga on spinatilehed asendamatud ka igasugustes salatites, toorelt on veel hoopis toreda maitsega!
<< 1 | 2 | 3 | 4 >>