Munavalgete kasutamine

Kardemon
Abikokk
2008-09-08 12:42:37
Pille:
Kardemon:
Eva:
/.../ mul seisab neid sügavkülmas praegugi kaks suurt portsu.
kaua säilib munavalge sügavkülmas? kuidas külmutada - kas karbis lihtsalt on ok?
Kardemon, loe nt siit.
oo! tänud.. nii hariv lugemine!!!

http://kardemon.blogspot.com

Merle
Abikokk
2008-12-13 11:15:48
jätateost ülejäänud munavalgetest olen teinud kookosmakroone ja beseesid (millest saab nt Eton Messi teha) see minu Eton Mess näeb küll väga pavlovalik välja, aga ma ei suuda granaatõuna-laimi maitsekombinatsioonist ikka üle saada ja vahukoore sisse panin kohupiima ka. ja makroonid:
Tiina
Abikokk
2009-01-13 13:13:08
Olen nüüd munavalgeid küpsetiste sees tervete munade asemel kasutanud. Näiteks kahe muna asemel 3-4 munavalget või 1 terve muna ja paar munavalget. Viimati tegin kohupiimavormi (kohupiim, munad, manna, suhkur, rosinad), kuhu tavapärase kahe muna asemel panin kolm vahustatud munavalget. Vorm sai väga maitsev! Ilus valge ka, mitte kollane nagu tavaliselt :).

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-01-13 14:22:01
Kristel:
Minu vaieldamatu lemmik on munavalgekook, mida meie peres on tehtud kümneid aastaid: 7 munavalget 250 gr. suhkrut 160-170 gr. jahu 1 spl. kartulijahu 1 tl. küpsetuspulbrit 100 gr. võid Munavalged koos 2 spl. suhkruga vahtu lüüa, siis järk-järgult teised ained. Lõpuks jahutatud sulavõi. Tainas määritud vormi ja 180 kraadisesse ahju 30-40 minutiks. Enne vormist väljalöömist lasta jahtuda. Head isu!
Tegin ka seda kooki - natuke mugandasin retsepti (vt siia). Täitsa meeldis meile - selline tihe ja ühtlane biskviit oli. Järgmisel korral lisaks vanilliekstrakti või apelsiniõli vms.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Lilly_Munster
Abikokk
2009-01-14 14:51:29
Midagi soolasemat kah: kalaterriin krevettidega. Lisaks saab munavalgega puljongit selitada.
Tiina
Abikokk
2009-01-15 17:53:06
Tegin täna jäätist ja munavalged kasutasin kohe küpsetamiseks ära. Tegin muretaina (või, jahu, vesi), rullisin selle plaadile, peale määrisin ploomimoosi ja kõige peale kolm suhkruga vahustatud munavalget. Retsepti kohaselt käisid munavalgevahu sisse ka kookoshelbed, neid mul ei olnud. Küpsetasin ahjus u 25 minutit. Väga hää - parajalt magus ja kerge. Kui ette ei vaata, on varsti otsas! ;)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Lilly_Munster
Abikokk
2009-01-25 16:15:27
Pille:
Tegin ka seda kooki - natuke mugandasin retsepti (vt siia). Täitsa meeldis meile - selline tihe ja ühtlane biskviit oli. Järgmisel korral lisaks vanilliekstrakti või apelsiniõli vms. http://www.nami-nami.ee/recipe/image/311munavalgekookNAMINAMI.jpg
Ma panin osa jahu asemel kaks spl kakaod ja kohupiimakreemi vahele :P
Zoozi
Abikokk
2009-02-22 22:58:01
Leidsin ka ühe retsepti, kus saab kasutada munavalgeid. Ise pole veel seda pirukat teinud, aga tundub päris huvitav. Koorepirukas-raamatust Keskaja köök. Siia on veel kirjutatud,et koorepirukaid serveeriti keskaja pidudel pearoa kõrvale,kuid tänapäeva inimesele maitseb see pirukas pigem nagu magustoit. Retsept põhineb Inglise allikal (Proper New Booke of Cookery,1575) põhi: 125 g võid 3 1/2 dl jämedamat nisujahu 1-2 tl soola (1 spl suhkrut) 4 spl vett Täidis: 4 dl koort 6 munavalget 1/2 dl suhkrut 1/4 dl rosinaid 1/4 dl kuivatatud datleid Sega või ,jahu ja sool (ka suhkur, kui soovid magusat pirukapõhja) näppides puruseks seguks ja lisa kiiresti segades vesi. Suru tainas lahtikäiva põhjaga koogivormi (20-22cm) põhjale ja äärde. Määri foolium võiga ja vooderda sellega pirukapõhi, ka ääred. Kata vooderdatud põhi kuivatatud hernestega. eelküpseta pirukapõhja 200-kraadise ahju keskosas 9 minutit. eemalda herned ja foolium, torka kahvliga põhja sisse augud ja küpseta veel paar minutit. Valmista täidis. Lõigu datlid ja rosinad peeneks ja raputa taina peale. Klopi kausis vahule munavalged, koor ja suhkur. Kalla segu pirukapõhjale. Küpseta 175-kraadise ahju alumises osas, kuni täidis on hüübinud ja saanud kauni värvi - u 30 minutit. Serveeri pisut jahtunult või külmalt.

Zoozi tegemised

Spidur
Abikokk
2009-02-23 07:48:12
Kas koorepirukasse käib rõõsk koor(vahukoor, kohvikoor)? Muidu tundub väga huvitav retsept.

Elina tegemised

Zoozi
Abikokk
2009-02-23 07:58:55
Spidur:
Kas koorepirukasse käib rõõsk koor(vahukoor, kohvikoor)? Muidu tundub väga huvitav retsept.
Ei ole täpsustatud millist, aga ma paneks ilmselt 35% rõõska koort.

Zoozi tegemised

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>