Kiilike Abikokk 2009-06-27 13:19:13 |
see tõlge on lootusetu ... aga veidi norides - "ekstra" jäeti ju tõlkimata. Saaks ju ilusama eestikeelse sõnaga asendada(eriti ;) ). | |
Zapxpxau Abikokk 2009-06-27 17:51:02 |
Vaesed neitsid kelledest kõik see õli kuskil välja pressitakse. Sõna peaks olema ju neitsilik, omadussõna. See oleks küll kohmakas, aga vähemalt grammatiliselt õigem. | |
Marju Abikokk 2009-06-27 22:16:26 |
Zapxpxau:
Just täpselt.
(Aga ise jään päris kindlasti külmpressitud oliiviõli juurde.) Vaesed neitsid kelledest kõik see õli kuskil välja pressitakse. Sõna peaks olema ju neitsilik, omadussõna. See oleks küll kohmakas, aga vähemalt grammatiliselt õigem. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-06-27 22:47:54 |
Marju:
Mina ka :)
(Aga ise jään päris kindlasti külmpressitud oliiviõli juurde.) |
|
Seenekas Abikokk 2009-07-29 20:25:59 |
Kui nüüd mitte sattuda rumalate küsimuste rubriiki, siis mis on vahet moosil ja keedisel? Meil maal oli moos ja toormoos, mõned seal külaskäijad vanatädid rääkisid aegajalt keedisest. Linnavanaemal olid ka keedised. Tavaliselt ainuke keedetud moos oli maal maasikatest ja sedagi tehti napilt nendest viimastest vihma saanud marjadest. Kutsutigi maasikamoosiks, kuna toormoosina ei valmistatud. Ajad olid teised ja maavanaema põhimõte oli kõiki vitamiine hulgale lastele ja omakorda nende lastele talveks tallele panna. Seega enamuses toormoosid ja kuumutatud muud hoidiseid nagu kompotid. Seal ka ainult kuumutatud, mitte keedetud. Säilitamistingimused vanas talus olid kahe keldri näöl imehead. Vanaemad olid pärit eri Eesti kohtadest. Seega, kas keedis või moos ja kas see on seotud ka erinevate Eesti piirkondadega? | |
Tiina Abikokk 2009-07-29 23:07:10 |
Seenekas:
Keedis on siis, kui marjad keedetakse suhkrusiirupis ja jäävad terveks. Moos aga koos suhkruga pudruks keedetud segu. Niimoodi selgitas vahet üks endistest kokanduskorüfeedest - oli see nüüd Linda Petti või keegi teine?
Siis on veel džemm ja marmelaad ja võie. Need on eriti tihkeks keedetud moosid :) Kui nüüd mitte sattuda rumalate küsimuste rubriiki, siis mis on vahet moosil ja keedisel? Meil maal oli moos ja toormoos, mõned seal külaskäijad vanatädid rääkisid aegajalt keedisest. Linnavanaemal olid ka keedised. Tavaliselt ainuke keedetud moos oli maal maasikatest ja sedagi tehti napilt nendest viimastest vihma saanud marjadest. Kutsutigi maasikamoosiks, kuna toormoosina ei valmistatud. Ajad olid teised ja maavanaema põhimõte oli kõiki vitamiine hulgale lastele ja omakorda nende lastele talveks tallele panna. Seega enamuses toormoosid ja kuumutatud muud hoidiseid nagu kompotid. Seal ka ainult kuumutatud, mitte keedetud. Säilitamistingimused vanas talus olid kahe keldri näöl imehead. Vanaemad olid pärit eri Eesti kohtadest. Seega, kas keedis või moos ja kas see on seotud ka erinevate Eesti piirkondadega? Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Profa Abikokk 2009-07-30 09:50:34 |
Ja siis on veel ollus mis võidaks tobedate sõnade võistlusel auhinnalise koha - povidlo :) | |
Netcat Abikokk 2009-07-30 12:26:14 |
Povidlo on justnimelt marmelaad, selline pehmemat sorti.
Džemmi olen mina alati vaadanud kui toorlaenu inglise keelest läbi vene keele, millise võiks eesti keelest täiesti välja visata, kuna meil on ju olemas kena sõna - moos. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Seenekas Abikokk 2009-07-30 12:52:46 |
Profa:
Povidlo on see, mis meenutab nõukaaegset koolitoitu ja suviseid spordilaagreid.:) Õnneks laagrikokale oli võimalik selgeks teha, et mitte kõik ei armasta "povidlosilma" magustoidul. Mul seostus see ollus miskipärast alati tavotiga. Väkk. Ja siis on veel ollus mis võidaks tobedate sõnade võistlusel auhinnalise koha - povidlo :) |
|
Kardemon Abikokk 2009-07-31 15:38:43 |
Tiina:
kas keegi oskaks nende erinevusi ka kuidagi lihtsalt ära seletada (kuigi "võie" sellist asja ma väga kuulnud pole... kui pole tegemist nt.kakaovõidega)? mind on see küsimus pikalt vaevanud aga olen unustanud küsimuse esitada... aitäh teemapüstitajaile! :) Siis on veel džemm ja marmelaad ja võie. Need on eriti tihkeks keedetud moosid :) http://kardemon.blogspot.com |
|
<< < 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 > >> |