Pille Nami-Nami peakokk 2010-05-07 17:52:39 |
Stardust:
Ai, valus ;) No eks seda vanust on ka ikka omajagu ja viimased 15 kuud (ja nendele eelnenud 7,5 kuud) on teatud põhjustel mälule negatiivselt mõjunud :D
Pille:
Pille, neid liivakaste on siin foorumis ennegi ette tulnud, nii et oled kuulnud küll. :DMina pole ka kuulnudki sellisest nimetusest :D Tõstsin siia meie pere toidunimetused teemasse! |
|
Karnivoor Abikokk 2010-05-07 18:18:03 |
Meie kodus olid nende liivakastide nimetus hoopis Bööminghämi leivad :D Pole aimugi, kus on seos Birminghamiga! Väga mõnus hommikueine :) | |
Karnivoor Abikokk 2010-05-07 18:23:49 |
Netcat:
Minu vanaema teeb soolast potsu ja selle tainas on pm munad, piim ja jahu. Tainas on tunduvalt paksem kui pannkoogitainas. Tavaliselt tehakse liha praadimise rasva sisse. Kui suhkrut lisada siis saabki ehk magusa :) Aga vanatädil oli kunagi oma firmaroog nimega pots, kas keegi tunneb ära, mis see on? Hea oleks, sest retsepti võttis ta hauda kaasa.. Vihjena võin öelda, et see käis munadest, panni peal ja oli magus. |
|
Pisi-Pisi Abikokk 2010-05-07 19:09:02 |
Need liivakastid on meie peres kanamamma liivakasti nime all tuntud (väidetavalt tuleb nimi ühest lastekokaraamatust). Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab... |
|
Kairit Abikokk 2010-05-07 19:11:12 |
Jersey:
Meil vanaema ütles selle kohta poolvillane puder. Vanaema enam pole, ei saa küsida miks nii...aga siiani kummitab see mind, et mis saab ühel pudrul olla ühist villaste sokkidega. kärutädi puder - kartuli-tangu puder koos praetud seakamaraga..... Või äkki tal ongi selline nimi :D |
|
ErleS Abikokk 2010-05-07 19:17:43 |
Nii imelikult kui see ka ei kõla, siis minu maavanaema ja kogu isapoolne suguvõsa koos sellega nimetasid kaneelisaiu/kaneelirulle hoopis keerujunnideks :) Ei tea, millest just selline nimi, aga miskipärast lapsena ei tundunud see üldse veider. Kaneelisaiade või -rullide nime kuulsin esimest korda alles üsna vanalt, siis kui neid poes massilisemalt müüma hakati. | |
Karnivoor Abikokk 2010-05-07 19:58:32 |
Meil nimetatakse gemüüseks nii toorsalatist kui keedetud/aurutatud juurviljast lisandit prae kõrval. Kõik puha üks gemüüse. Muhedik aga on ühepajatoit. Ja siis vanaemal oli veel toit "tudi-ludi saiapudi" mis kujutas endast kissellii praetud saiakuubikutega :D | |
Mutski Kokaõpilane 2010-05-10 15:14:46 |
Minu mees kutsub jälle praetud kartuleid pruunsärklasteks .Minu arust väga armas sõna. | |
Netcat Abikokk 2010-05-10 17:33:58 |
Karnivoor:
Ega täpset retsepti ei saaks? Netcat:
Minu vanaema teeb soolast potsu ja selle tainas on pm munad, piim ja jahu. Tainas on tunduvalt paksem kui pannkoogitainas. Tavaliselt tehakse liha praadimise rasva sisse. Kui suhkrut lisada siis saabki ehk magusa :)Aga vanatädil oli kunagi oma firmaroog nimega pots, kas keegi tunneb ära, mis see on? Hea oleks, sest retsepti võttis ta hauda kaasa.. Vihjena võin öelda, et see käis munadest, panni peal ja oli magus. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kessu343 Abikokk 2010-05-10 22:32:15 |
meil oli selline magustoit nagu törlönt :D ehk mustikakissell saiakuubikutega. ei tea, kust seos tuli. ja siis hapupiimapudi oli hapupiim leiva ja saia tükkidega - see on nagu loogilisem nimetus. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > >> |