Pozataja Abikokk 2010-05-10 22:53:51 |
meilgi oli poolvillane puder (nagu kairitilgi)- on kartulipuder tangudega pannil praetud. vist mingi lihamoodi asi käis ka sisse pekk või kamar vms. vanaema poolt siis ja isa poolt mundris kartulid-koorega keedetud kartulid ja terve viilu saiakoorik praetud munaga on härjasilm | |
Kessu343 Abikokk 2010-05-11 21:21:52 |
meil nimetatakse kartuli-tangu putru jõumehe pudruks :) | |
Karnivoor Abikokk 2010-05-18 18:02:24 |
Netcat:
Aga vanatädil oli kunagi oma firmaroog nimega pots, kas keegi tunneb ära, mis see on? Hea oleks, sest retsepti võttis ta hauda kaasa.. Vihjena võin öelda, et see käis munadest, panni peal ja oli magus. Karnivoor:
Minu vanaema teeb soolast potsu ja selle tainas on pm munad, piim ja jahu. Tainas on tunduvalt paksem kui pannkoogitainas. Tavaliselt tehakse liha praadimise rasva sisse. Kui suhkrut lisada siis saabki ehk magusa Netcat:
Vanaemadelt on täpset retsepti saada teadupärast suhteliselt raske :) Pinnisin ka ema ja ta arvas, et vanaema teeb potsu umbes järgmiselt: 4 muna lahti kloppida, klaas-poolteist vett ja 3-4 spl jahu. Ega täpset retsepti ei saaks?. |
|
Koogi Kata Abikokk 2010-05-19 16:27:23 |
Minu ema küpsetiste repertuaaris olid saunapäevakook ja vahtkummikook. Saunapäevakook oli pärmitaignal ja sel oli suhkrust, võist ja jahust purusegu peal. Kaneel ka. Vahtkummikoogi taigen koosnes hapukoorest, võist, suhrust, munadest, jahust ja küpsetuspulbrist. Peale käisid marjad, õunad või rabarbritükid. Lähengi täna rabarbrit ostma, et seda kooki teha. | |
Ariina Kokaõpilane 2011-11-20 02:54:27 |
Triinp:
Nonäed, meie pere väikeste seas on krõbisaiad hoopis võileivagrillis tehtud juustu ja vorstiga saiad :) *krõbisaiad - praetud saiaviilud suhkru ja kaneeliga. Olin juba üsna suur, kui nö avastasin, et see polegi selline "ametlik" nimi. . |
|
3liko Kokaõpilane 2012-03-16 11:11:18 |
Kunagi oli meil mannavaht MAMMAVAHT. Vanaema kutsusime mammaks ja tihti peale sai öelda, et ajame mamma vahule :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 > |