Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-15 15:14:44 |
Kõikide pestosõprade rõõmuks lisasin Nami-Namisse mõned klassikalised Itaalia päritolu pestoretseptid: Pesto alla Genovese e. klassikaline Liguuria/Genoa basiilikupesto (oli varem ka olemas) Pesto trapanese e. Trapani linnast (Sitsiilia) pärit tomati-mandlipesto (Valentina Harrise retsept) Pesto alla Siciliana e. Sitsiilia tomati-mandlipesto (Marcella Hazani retsept) Pesto Calabrese ehk vürtsikas paprikapesto (internetiavarustest pärit retsept, vajab veel kontrollimist) Kas on veel mõni "klassikaline", mis puudu on ja kindlasti lisada tuleks? | |
Profa Abikokk 2010-08-15 18:53:16 |
Minul säilis karulaugupesto kaks kuud külmkapis ja maitse oli korras. | |
Fre Abikokk 2010-08-16 18:51:56 |
Tegin ka esimest korda elus pestot, pean tunnistama et isikliku basiilikukasvanduse puudumise ja kalkuleeriva köögimajanduse tõttu on siiani pesto tegemata jäänud, sest poebasiilik maksab teadagi palju ja mitte ei täi sortsu pesto pärast mitut potti basiilikut, lisaks piiniaseemneid jms kokku osta. Nüüd aga olid Nõmme turul müüdavad basiilikud meeldivalt lopsakad ja tundus et ühe potitäiega saab nii mõndagi tehtud. Ise olen tulemusega väga rahul, kasutasin Nami-nami retsepti. Nüüd nõuab kahene poiss pestosaia. Tüdrukud õnneks ei võta pestot suu sissegi, kui kõik viis kodakondset pestole tuld annaksid siis peaks seda megakogustes tootma. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-16 19:22:06 |
Fre:
:D :D :D
Muide - viimsikatele infoks, et Delicato _enda_ lahtine pesto on väga mõnus, me ostame päris tihti. (Neil on müügil kahte sorti - mingi sisseostetud kraam ja kohapealne pesto; kohapealne on kallim ja oluliselt parem). Kesklinna Delicatos minu teada seda pole.
Ja viimati pettusin väga NOPi pestos, polnud kohe üldse see. Kuidagi kiuline ja liiga, noh, murune. Polnud aromaatselt basiilikune ja juustuga oli kokk ikka kohe _väga_ koonerdanud :(
Nüüd nõuab kahene poiss pestosaia. Tüdrukud õnneks ei võta pestot suu sissegi, kui kõik viis kodakondset pestole tuld annaksid siis peaks seda megakogustes tootma. |
|
Kiilike Abikokk 2010-08-16 20:58:28 |
Profa:
Mul on nüüd küll kauem kui 2 kuud külmas olnud ja maitse on väga hea. Kasutasin paar päeva tagasi tomatipirukat tehes. Parim osa selle pesto juures on see, et ei muuda värvust nii nagu basiilikuga tehes.
Minul säilis karulaugupesto kaks kuud külmkapis ja maitse oli korras. |
|
Kätrin Abikokk 2010-08-16 21:52:42 |
Kiilike:
:(:( ja mina viskanis oma purgi minema, sest lugesin, et säilib ainult paar päeva ja ma ei saa sedasi maitsta ka, kui on öeldud, et halb on (kiiks, noh)
Profa:
Mul on nüüd küll kauem kui 2 kuud külmas olnud ja maitse on väga hea. Kasutasin paar päeva tagasi tomatipirukat tehes. Parim osa selle pesto juures on see, et ei muuda värvust nii nagu basiilikuga tehes.Minul säilis karulaugupesto kaks kuud külmkapis ja maitse oli korras. |
|
Fre Abikokk 2010-08-16 22:33:43 |
Kätrin:
No aga alati saab ju alustuseks nuusutada? Mul endal on muidugi ebanormaalselt/häirivalt terav nina .... aga ma teen sedasorti otsuseid küll valdavalt lõhna järgi. Parim enne jälgimine võib teatavasti ka teisesuunalisi tagasilööke anda, eriti suvel. :(:( ja mina viskanis oma purgi minema, sest lugesin, et säilib ainult paar päeva ja ma ei saa sedasi maitsta ka, kui on öeldud, et halb on (kiiks, noh) |
|
Kätrin Abikokk 2010-08-17 08:21:05 |
Fre:
Mul ka väga terav nina (see isegi üht võistlust võites tõestatud) aga kuidas lõhnab halvaksläinud pesto, ma ei tea :D Aga tühja ka, järgmine kevade olen targem.
Ja kesklinna Delicatos on vahel ka nende endi värskelt tehtud pestot saada (Pille ennist kiitis)
Kätrin:
No aga alati saab ju alustuseks nuusutada? Mul endal on muidugi ebanormaalselt/häirivalt terav nina .... aga ma teen sedasorti otsuseid küll valdavalt lõhna järgi. Parim enne jälgimine võib teatavasti ka teisesuunalisi tagasilööke anda, eriti suvel.:(:( ja mina viskanis oma purgi minema, sest lugesin, et säilib ainult paar päeva ja ma ei saa sedasi maitsta ka, kui on öeldud, et halb on (kiiks, noh) |
|
<< < 1 | 2 | 3 > |