Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-13 16:47:29 |
Ullike:
Hea küsimus. Konkreetne veebileht räägib pigem suurtest begooniaõitest. Mina olen söönud begooniaõisi vaid korra ja seda kuulsas El Bulli restoranis. Seal olid need peidetud suhkruvatist "lillepaberi" sisse. Seal olid need nii suured:
:D
huvitav, kas kõik begooniaõied on söödavad? Mäletan nagu ema jutust, et vaid need väikeseõielised õied on söödavad. Siin aga vaatasin Pille lisatud retsepte ja seal olevat pilti, siis tundub, et ka suured õied sobivad suhu pista? Mul on hirm-suur roosõieline begoonia ja iga vihmasagar peksab niimõnedki (värsked)õied maha - kogu aeg vaatan ja on neist kahju. äkki saab tõesti neist moosi? on keegi namikatest ise ka järele proovinud? |
|
Kiilike Abikokk 2009-08-13 21:22:37 |
lapsepõlves sõin alati kui võimalik begooniaõisi :P ja need olid need suured õied . Targu pean vaikima kuhu neid viidi .... :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-08-27 10:55:17 |
Mul hetkel käsil operatsioon "Saialill saia sees" :P Eks ma pärast raporteerin, kuidas õnnestus :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-01-12 22:52:01 |
Sorteerin siin vanapaberit ja leidsin Naistelehe (29.5.2009), kus artikkel "Kui sa tuled, too mul lilli, too mul kurki, too mul tilli". Artikkel on olemas ka veebis: loe siit, sh retseptid: kalasalat väikese võilillega kevadine võileivakate nurmenuku-vitamiinipomm maia jänese salat Eraldi on välja toodud järgmised lilled: Koriluse glamuursem pool! Kurgirohi. Õied sobivad kaunistuseks, lehed salatisse ja kurgitoitudesse. Sarvkannike ja lõhnav kannike. Õied ja võsude tipud sobivad suhkrustatud maiuste valmistamiseks, kannikesetee on tõhus köharavim. Dekoratiivkapsas. Sobib toorsalatitesse. Ahtalehine peiulill. Tugevalt vürtsika, sidrunitaolise lõhna ja maitsega peiulill sobib salatitesse ja liharoogadesse. Roos. Maiustuste ja želeede maitsestamiseks. Suhkrustatud roosiõielehtedega kaunistatakse magusroogi ja kondiitritooteid. Kirikakar. Kasutatav on kogu taime maapealne osa. Kartuli-, aedvilja-, liha- ja kalasalatisse sobivad nii õied kui lehed. Kirikakra lisand muudab maitsvamaks ka manna- ja riisipudru. Harilik saialill. Värskeid või kuivatatud õielehti võib kasutada safrani asendajana kollase värvuse saamiseks. Maitset ja värvikirevust annavad õielehed ka muidu värvilt tuhmile õunakeedisele. Harilik nurmenukk. Kevadised nurmenukud sisaldavad palju C-vitamiini, nii õied kui lehed sobivad tee, toorsalatite, ürdisuppide ja muude toitude sisse. Mets-kassinaeris ja harilik tokkroos. Õied ja lehed sobivad teesegudesse, noored värsked lehed vürtsika lisandina toorsalatisse ja muudesse köögiviljatoitudesse. Harilik võilill. Noori lehti ja keelõisi tarvitatakse hõrgu salati- või supilisandina. Esimesed kevadised võilillelehed on head vitamiiniallikad. Neis on nii C- kui ka B-vitamiini. | |
Zapxpxau Abikokk 2010-01-13 11:01:19 |
Pascal Aussignac raamatus on retsept tulbiõitega. Kahjuks ei olnud kirjas kas kõik sordid sobivad. | |
Saunakas Kokaõpilane 2010-03-01 10:00:33 |
Päevaliilia kasutamisest: http://seemnemaailm.ee/articles/index.php?GID=300 | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-08 14:49:38 |
Artikkel Õhtulehes: Õied toidulaual – koriluse glamuursem pool | |
Kaz Kokaõpilane 2010-10-17 17:46:28 |
Õied toiduks http://seemnemaailm.ee/articles/index.php?GID=350 Loo lõpus ka õpetus õite suhkrustamiseks ja õiemarmelaadi tegemiseks. | |
Kirsike Abikokk 2011-05-02 11:15:15 |
Kas keegi teab, kas siniliiliad on söödavad? Eile Okos olid nende õied koogil kaunistuseks. Mitte ei tahaks uskuda, et nad topivad taldrikule söödamatuid asju :O | |
ErleS Abikokk 2011-05-02 11:52:50 |
Minu teada on siniliiliad söödavad. Vähemalt meie sõime neid lapsena, olid üsna magusa maitsega :) | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |