Kait![]() Abikokk 2008-03-08 19:12:56 |
Kas saaks kuidagi koduste vahenditega kohvi jaoks piima vahtu ajada? Millist piima kasutada? Mis temperatuuril ta peaks olema? Millega vahustada?
Äkki veel mõni kaval nipp asja juures?
P.S Kas need patareidega piimavahustajad on rohkem iluasjad, või saab nendega ka midagi ära teha? [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Sirliiz![]() Abikokk 2008-03-09 14:58:49 |
Ilma vahustajata hästi ette ei kujuta. Küll soovitan vahustajat ostes vältida Bodumi lehvikukujulise otsaga vidinat, sellega ei olnud võimalik mitte miskit vahtu saada. Samas on ühel sõbral täiesti tavaline no-name ringiks keeratud vedruotsaga vahustaja ja see teeb oma töö ausalt ära. | |
Mann![]() Abikokk 2008-03-09 15:39:35 |
meil ka see tavaline vedruotsaga, miski 6 euri maksis heal juhul. töötab väga hästi. | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-03-09 15:40:19 |
Mina kasutasin ülikooli ajal väga low-tech meetodit piima vahustamiseks: kuumutasin väikeses potis piima ca 66C ning vispeldasin väikese metallvispliga (selle selle ülemisega :D ). Ajas asja ära küll, aga loomulikult ei olnud tulemuseks sama tihe piimavaht, kui tõeliste baristade tehtud cappuccino'l. Kui ma nüüd õigesti mäletan, siis keegi kohvispets väitis, et rasvavaba piim läheb paremini vahtu, aga ca 2,5% piimast tehtud vaht on parema maitsega. (Leidsin ühe pika ingliskeelse jutu piimavahu ja piima rasvasuse kohta, seal kinnitab autor samuti, et piim vahustub paremini siis, kui sisaldab alla 2% või üle 5% rasva :D - link on siin) Ja miskipärast ei lähe (vähemalt ei läinud ca aasta tagasi, kui meil korralik Jura kohvimasin kodus 'laenuks' oli) Tere piimad vahtu, samas kui Alma/Valio omadega probleeme polnud. Viimane müüb ju lausa spetsiaalset cappuccino piima (3,5%) ja latte piima (1,8%). | |
Nonblonde![]() Kokaõpilane 2008-03-09 22:50:38 |
Kunagi mingist kummalisest Rootsi supermarketist sain espressokannuga kaasa piimavahustaja, mis näeb välja nagu kohvipresskann, aga neid sõelu on umbes sentimeetrise vahega kaks tükki. Kann pliidile, piim kuumaks, ja siis tuleb seda "pressi" mõnda aega kiiresti üles-alla liigutada : ) Tegevus näeb välja umbes sama tobe kui kõlab, aga vaht tuleb t u n d u v a l t kõvem ja parem kui odavamate elektriliste vahustajatega (siinkohal mainin, et kogu see komplekt maksis meie rahas kõva sada krooni ilmselt..). Ja Milla läheb tõesti paremini vahtu kui need piimad, mis joomiseks ka kõlbavad (uuemal ajal müüakse mingit septsiaalset cappucinopiima ka, see on sama asi, aga atraktiivsemas pakendis). | |
Kait![]() Abikokk 2008-03-14 16:56:07 |
Päris huvitav atribuut, Nonblonde. Aga seda vaevalt siit kusagilt saab. Katsun selle patareidega piimavahustaja osta kusagilt ja katsetada.
Aitäh vastuste eest :) [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Merilin![]() Abikokk 2008-03-14 18:18:14 |
Sellist presskannu moodi piimavahustajat olen päris kindlasti Tartu Kaubamajas näinud, ju siis on Tallinnas ka. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Spidur![]() Abikokk 2008-03-16 16:09:12 |
Novaluxis müüakse sellist odavat krussis otsaga piimavahustajat. põhiline nipp vist asja juures on siiski piim õigel temperatuuril (60 kraadi vist oli ideaalne) vahtu ajada. mõnikord tuleb väga ilus ja tihe vaht, teinekord ei tule midagi....mina vahustan 1,8% piima. see kohvikannu moodi vahustaja on mul ka, täitsa korralikult toimib, kuid mugavuse osas meeldib mulle patareidega töötav rohkem. | |
Kait![]() Abikokk 2008-03-18 20:33:12 |
Tänud teile. Kui mõnda suuremasse linna satun, siis katsun ka mingit sorti vahustaja kusagilt välja kaevata. Siin (Haapsalus) ma pole veel sellise artibuutika peale sattunud ;) [b][i]Üks hea keretäis kulub alati ära!\nkokkamine.blogspot.com |
|
Profa![]() Abikokk 2008-03-20 12:00:11 |
Sellist presskannu moodi vahustajat müüdi juba sügaval vene ajal vahukoore vahustamiseks, töötab suurepäraselt. | |
< 1 | 2 | 3 > >> |