Edith Abikokk 2008-10-26 23:40:54 |
tegin just täna hummust ja ikka hirmus hea asi on. kasutasin kuivatatud kikkerherneid mida lasin üleöö veega seista ning siis keetsin (ka pigem 45min kui tunde). purustasin köögikombainis. tulemus minule väga meeldis. sõime röstsaia-ja leivaga. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Merilin Abikokk 2009-03-26 08:28:13 |
Saagu see kooskokkamise hummus ka siia :)
Mina tegin sünnipäevalauale hummust. Sellist, aga tahini asemel röstitud punase paprikaga.
Paprikat annab grillifunktsiooni olemasolul ahjus edukalt ise röstida, suuremas koguses korraga ja ülejääki õlis või sügavkülmas säilitada.
Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Fre Abikokk 2009-03-26 11:49:47 |
Mina teen hummust tavaliselt tahini JA paprikaga, superhea. Olen proovinud nii köögikombaini kui ka sumikseriga ja viimasega saab tegelikult ühtlasema konsistentsi. Paprikaga hummus on alati pehmema tekstuuriga sest paprika on ise vedelam ja purustamine läheb libedamalt. Köögikombainis kipub hummus kõvasti nõu külgedele kleepuma ja siis keerutab nuga niisama enda lõbuks ringi. Saumiksriga tegemisel katsun alustada vedelamatest ka kindlamalt peenestamist vajavatest komponentidest (küüslauk, siis lisan õli, paprika), seejärel kikerherned ja tahini alati viimasena sest see teeb hummuse kuidagi raskemini käsitletavaks ja saumikser hakkab nurisevat häält tegema. | |
Fre Abikokk 2009-03-26 11:53:15 |
Ja paprikat röstin ka ise siinsete õpetussõnade järgi. Peale seda kui korra poes silmasin mis need purgis paprikad maksavad. Kooner olen... | |
Spiidi Abikokk 2009-03-26 12:05:12 |
Fre:
Oi, mul on ka plaanis röstitud paprikaga hummust teha. Palun jaga õpetust või linki õpetusele, kuidas paprikat hea höstida oleks. :)
Ja paprikat röstin ka ise siinsete õpetussõnade järgi. Peale seda kui korra poes silmasin mis need purgis paprikad maksavad. Kooner olen... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-26 12:08:50 |
Spiidi:
Mul gaasiahju pole, nii et kasutan kuuma grillahju. Lõikan paprikad pikuti pooleks ja eemaldan seemned, siis laotan need ahjupannile ja kuuma grillahju, kuni pealt söestunud. Ahjust välja, siis kaussi ja toidukile või rätik peale. Kui jahtunud, siis kestad pealt ära libistada-näppida-koorida..
Ma kasutan need pannimahlad ka roa tegemisel ära, nii et raisku ei lähe midagi. Aga kui soov iga viimne kui piisk kätte saada, võib ka terveid paprikaid röstida - siis tuleb neid lihtsalt seal ahjus aeg-ajalt ringi keerata.
Siin ka retsept.
Fre:
Oi, mul on ka plaanis röstitud paprikaga hummust teha. Palun jaga õpetust või linki õpetusele, kuidas paprikat hea höstida oleks. :)Ja paprikat röstin ka ise siinsete õpetussõnade järgi. Peale seda kui korra poes silmasin mis need purgis paprikad maksavad. Kooner olen... |
|
Spiidi Abikokk 2009-03-26 12:12:59 |
Pille:
Aitäh! :)
Spiidi:
Mul gaasiahju pole, nii et kasutan kuuma grillahju. Lõikan paprikad pikuti pooleks ja eemaldan seemned, siis laotan need ahjupannile ja kuuma grillahju, kuni pealt söestunud. Ahjust välja, siis kaussi ja toidukile või rätik peale. Kui jahtunud, siis kestad pealt ära libistada-näppida-koorida..
Ma kasutan need pannimahlad ka roa tegemisel ära, nii et raisku ei lähe midagi. Aga kui soov iga viimne kui piisk kätte saada, võib ka terveid paprikaid röstida - siis tuleb neid lihtsalt seal ahjus aeg-ajalt ringi keerata.
Siin ka retsept.Fre:
Oi, mul on ka plaanis röstitud paprikaga hummust teha. Palun jaga õpetust või linki õpetusele, kuidas paprikat hea höstida oleks. :)Ja paprikat röstin ka ise siinsete õpetussõnade järgi. Peale seda kui korra poes silmasin mis need purgis paprikad maksavad. Kooner olen... |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-05 21:34:38 |
Pille:
Kiidan veel tunasuvist hitti, harissaga hummust, ning eile tehtud karulauguga hummust.
Ja siin üks väga lahe ingliskeelne artikkel perfektse hummuse otsingutest: How to make perfect hummus (The Guardian blog, august 2011)
Ning veidike Iisraeli-Liibanoni hummusesõjast: Lebanon fires latest salvo in hummus battle with Israel
Ei usu, et läheb liimiks kätte. Tegelikult võid ka pudrunuiaga tampida ja siis läbi sõela pressida. Või siis läbi vana hea hakkmasina lasta. Mina kasutangi enamasti seda viimast varianti, kuna meil ei ole ka kodus köögikombaini. Ja kui tavaline hummus proovitud, siis proovi peediga varianti ja röstitud paprikaga varianti ja avokaadoga varianti ka :D |
|
Karnivoor Abikokk 2012-05-06 20:45:54 |
Ma suutsin lõpuks hummuse enda jaoks parajalt kreemiseks timmida, täitsa uus hummuse tulemine kohe meie perre nüüd :) Minu jaoks on hummus alati väga rammus tundunud ja vist ei ole julgenud piisavalt oliivõli lisada kah. Viimase hummuseteo ajal surasin aga hummusesse pisut tzadzikist üle jäänud kreeka jogurtit ning täpselt selline mõnus kreemine aga kerge konsistents tekkis nagu ma oma lemmikhummusest Inglismaal mäletasin :) | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-05-06 20:58:11 |
Karnivoor:
Karnivoor, oliiviõli või jogurti asemel võid ka lihtsalt keedetud vett proovida, tuleb veelgi lahjem ja samavõrd kreemine-siidine ;)
Loe seda Guardiani artiklit ka, seal on sellest siidisuse otsingust juttu..
Ma suutsin lõpuks hummuse enda jaoks parajalt kreemiseks timmida, täitsa uus hummuse tulemine kohe meie perre nüüd :) Minu jaoks on hummus alati väga rammus tundunud ja vist ei ole julgenud piisavalt oliivõli lisada kah. Viimase hummuseteo ajal surasin aga hummusesse pisut tzadzikist üle jäänud kreeka jogurtit ning täpselt selline mõnus kreemine aga kerge konsistents tekkis nagu ma oma lemmikhummusest Inglismaal mäletasin :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 > >> |