Eva Abikokk 2008-05-14 09:40:12 |
Mind huvitaks siiski konkreetsemalt, et mis näiteks risotto puhul see n-ö poolfabrikaat on? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-14 09:50:10 |
Eva:
Peaaegu al dente'ks keedetud risotopõhi, mida külmas hoitakse ja siis vahetult enne serveerimist kuumaks lastakse vähese puljongi-veini-vms ja maitsestatakse..
Aga NOPist nii palju, et kui minul selline väike pood oleks, mis üritab öko-imagot omada (see 'o' seal nop-is tähistab ju 'orgaanilist' ehk siis inglise keelest laenatud sõna mahe e. ökokauba kohta), siis mina EI müüks Hollandist kohale lennutatud rabarbrit (food miles, non-local), vaid kohalike talunike omi. Ja puurikanade munad, mis olid nopi riiulile ilmunud, ei sobi ka kuidagi kaupluse imagoga kokku. Kui Kitsevälja talu ökomunad kallid on (mida nad tõesti on), siis alternatiivina võiks seal olla siis pigem ju nt Kikerikii mitte-öko, ent vabakäigumunad, ja mitte puurikanade munad. (Plussiks vähemalt see, et tegemist oli väiketootja puurikanala munadega, mitte suurtööstuse omadega).. :(
Mind huvitaks siiski konkreetsemalt, et mis näiteks risotto puhul see n-ö poolfabrikaat on? |
|
Kika Abikokk 2008-05-14 11:38:49 |
kriitikat natuke: mind häirib seal see, et juurviljade jaoks on seal kilekotid- pole nagu väga öko... ja väikese lapse emana, panin tähele, et nad müüvad seal salvesti beebitoite, need pole ju ka nn. orgaaniliselt puhtad... muus osas on see pood igati tore. pealegi, nii ilusaid uus-kongo talu salateid ma pole küll mujal müügil näinud!!! | |
Zapxpxau Abikokk 2008-05-14 11:47:43 |
Infoks neile, keda huvitab restoranide nn. "köögipool", siis soovitaksin lugeda ajakirja KÖÖK eelmise aasta numbritest Ants Uustalu artikleid/muljeid töötamisest Londoni restoranis, saab väikse ülevaate, kuidas service ja muud köögitoimetused toimivad. Ise olen tihti vaatanud Saksa TV-kanali Kabel1 pealt doksaateid restoranide köögipoolelt, iga kord on mingi erinev söögikoht ja näidatakse, kuidas seal üks tööpäev välja näeb. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-14 11:48:05 |
Kika:
Ses osas ma isegi ei toriseks, sest mõnikord tuleb valida kohaliku ja öko/maheda vahel.
Ma isegi piilusin neid Salvesti asju seal paar päeva tagasi, mustikamehu purk väidab, et koosneb vaid mustikatest ja suhkrust, mingeid ebavajalikke lisaaineid polnud. (Samas kohukestest müüks ma vaid neid lätlaste harakaga vanilje omi - seal vaid suhkur, kohupiim, kakaopulber ja või; eesti omadel peamiselt tahkestatud taimsed rasvad jms).
ja väikese lapse emana, panin tähele, et nad müüvad seal salvesti beebitoite, need pole ju ka nn. orgaaniliselt puhtad... Kika:
Tallinna Keskturul on vähemalt sama ilusad :D
pealegi, nii ilusaid uus-kongo talu salateid ma pole küll mujal müügil näinud!!! |
|
Kika Abikokk 2008-05-14 12:13:10 |
Pille:
minu "koduturg" on baltijaama oma :)
peab hakkama siis keskturule jalutama Kika:
Tallinna Keskturul on vähemalt sama ilusad :Dpealegi, nii ilusaid uus-kongo talu salateid ma pole küll mujal müügil näinud!!! |
|
Nipitiri Abikokk 2008-05-14 23:00:03 |
Minu meelest Cook with Jamie raamatus, millest siin foorumis ka on juttu olnud, on just see pooleldi-valmistehtud-risoto õpetus. Mis puutub kilekotti vs paberkotti, siis tegelikult pole paberkotid rohelisemad kui kilekotid, paraku (kuigi esmane emotsioon väidab muud). Vt nt http://www.reusablebags.com/facts.php?id=7 või http://www.greenfeet.net/newsletter/debate.shtml - kaks esimest vastust, mis google andis "plastic or paper" otsingu peale. Olen näinud ka arvutust, hetkel ei leia viidet (tegemist oli tunnustatud rohelise organisatsiooni, mitte kilekotitootjaga), kus jõuti järeldusele, et paberkotid on isegi vähem rohelised, arvestades keskmist taaskasutuse ja ümbertöötlemise protsenti mõlemal juhul. Aga juba homme lõuna ajal plaanin isikliku arvamuse kujundada NOPi valiku kohta. | |
Nipitiri Abikokk 2008-05-15 17:35:16 |
Nonii: tomatirisoto oli tõesti väga hea. Rabarbriahvatlus (purumagustoit) ei vaimustanud - igavavõitu. Greibimahla fänn nagu ma olen, tellisin ka klaasi väskeltpressitut, mis oli harjumatult vahune, aga muidu polnud viga. Asukoht ja õhkkond muidugi super, kuigi imikute kontsentratsioon oli tiba liiga suur. Pood võiks veel pingutada. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2008-05-20 13:50:50 |
Nipitiri:
Minul õnnestus eelmisel laupäeval veel kord seda tomatirisotot nautida :P Sel nädalal oli menüüs tomatirisoto asendatud rõõmsalt rohelise risoto primavera'ga..
Nonii: tomatirisoto oli tõesti väga hea. |
|
Proua Simpson Abikokk 2008-05-27 22:40:23 |
Mul õnnestus ka lõpuks nopis ära käia (üllatav, et vahel võtab kõrvaltänavas asuvasse söögikohta minek nii kaua aega). Sel päeval pakuti mündirisotot, mis oli väga hea ja mida kiitis ka mu lõunalauakaaslane. Tellitud latte ja espresso olid ka klassikaliselt head, ja teenindust saab ainult kiita. Veidi häirivad ärakraabitud põrandad, mis jätavad veidi musta mulje, aga muidu mõnusalt vaba ja kodune õhkkond, nii et igaüks julgeb sisse astuda. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |