Balti jaama turg

Kika
Abikokk
2008-09-02 16:35:56
Blondie:
Ma ei ole julgenud sealt süüa osta kunagi, näeb kuidagi kahtlane välja... Mitte just müüjad/letid, aga see ülejäänud kontingent ei tekita just eriti hügieeniturvalist tunnet.
mul oli alguses sama tunne... aga nüüd on mul seal välja kujunenud juba oma letid ja müüjad, kelle käest juur- ja puuvilju ostmas käin. niiet pole hullu midagi :)
Ussicke
Abikokk
2008-12-03 22:24:01
Jaama turu staarmüüjat Aleksandrit teate? Selle pika maja juures, kus on letid väljas ja mammid-papid müüvad oma aia kraami ja ise tehtud asju? Aleksander on piimamaja ukse kõrval vasakul pool. Adžika on tal nii hää, et praegu söön lusikaga. Hõbelusikaga. Respekt on nii suur!
Siirikene
Kokaõpilane
2008-12-14 18:26:27
Aleksandrit ilmselt tean. Minu abikaas samuti täiesti "sillas" tema tehtud adzikast ja marineeritud küüslaukudest! Super taat!
Aurora
Abikokk
2008-12-14 18:58:18
Ussicke:
Jaama turu staarmüüjat Aleksandrit teate? Selle pika maja juures, kus on letid väljas ja mammid-papid müüvad oma aia kraami ja ise tehtud asju? Aleksander on piimamaja ukse kõrval vasakul pool. Adžika on tal nii hää, et praegu söön lusikaga. Hõbelusikaga. Respekt on nii suur!
Tartus on selline staarmüüja Petja. Temaga juhtub ikka nii, et lähed hapukapsast ostma, tagasi tuled lisaks ka purgi maasikamoosiga, mida ju tegelikult üldse vaja ei olnud.
Merilin
Abikokk
2008-12-14 20:40:12
Aurora:
Tartus on selline staarmüüja Petja. Temaga juhtub ikka nii, et lähed hapukapsast ostma, tagasi tuled lisaks ka purgi maasikamoosiga, mida ju tegelikult üldse vaja ei olnud.
Mina olen korra suutnud teda korralikult solvata, kahjuks. Ostsin suurema koguse petersellipunte no ja küsiti, et mis ma nendega teen. Mina jälle vastu, et küülik ja merisead ka tahavad...

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Seenekas
Abikokk
2009-03-02 11:20:16
Kuna Nõmme turg, ehk siis lähim turg, on remondis, siis käisin ka esimest korda Balti jaama turul. Esimesel korral huvitas mind lihaosakond, mis oli minu üllatuseks puhas, haisuvaba, suht suure valikuga ja hinnad olid ka madalamad kui Nõmmel. Muidugi pole ma kindel, kuidas lihaosa suvel lõhnata võib. Teisel korral oli rohkem aega, siis kolasime vist pea igal pool. Juurikaosa tundus üsna imede aiana ja hoolimata tõeliselt venekeelsest keskkonnast, oli sealne valik, kvaliteet ja teenindus tunduvalt parem, kui Maksimarketis, mis on meil kodule lähim suur pood. Laagri Maksis on juurikate valik kehv, miski elementaarne on pidevalt otsas või päris kärbatanud, rääkimata soolastest hindadest. Igatahes sain sealt mitmesugust väärt kraami ja pärast neljandat käiku olen päris õnnelik erinevate seemnete, suhkurdatud ingveri, igasugu muu vajaliku pudi-padi üle ja huvitavate tüüpide võrra rikkam. Siis veel pildistamisest. Sõbranna, kellel ainult see eesmärk oligi ja kasutab profikaamerat, sai kõik pildisatud, mida soovis ja Aleksander, kellest eelnevalt juttu oli, esines pika pildiseeria jaoks ise seda nõudes. Sättis oma kaupa ja lõi hoolimata külmast hõlmad lahti, sest tal naise (?) kootud põdrapildiga kampsun seljas, et seegi pildile jääks. Lihamajas nõudis küll koristaja, et miks pilti tehakse, aga siis otsustasid nad koos müüjatega, et see on reklaam (?) ja nii ta siis klõpsiski. Arvestades muidugi kolmel korral olnud külma ilma ja ostjate suhtelist vähesust argipäeva hommikupoolikul võis see vabalt olla ka talvine juhus.
Zoozi
Abikokk
2009-04-14 22:20:13
Balti jaama turul müüdi täna karulauku, 5 krooni väike kimp - kevad käes :D

Zoozi tegemised

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-04-15 07:30:12
Zoozi:
Balti jaama turul müüdi täna karulauku, 5 krooni väike kimp - kevad käes :D
Ooooo! Laupäeval oli metsaalune veel täitsa mitte-roheline, aga ju peab uuesti piiluma minema :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Maris
Abikokk
2009-04-26 13:48:19
Tänahommikuse seisuga oli Balti jaama turul Peipsi redist (50 kr/kg), värsket hapendatud kurki (80 kr/kg), karulauku ja palju enamlevinud maitserohelist -- peterselli, tilli, rohelist sibulat, küüslauku.
Kärt
Abikokk
2009-06-07 14:54:36
Tulin just Balti jaama turult (kodust kiviga visata) ja olen äärmiselt meeliülendavas tujus. Enne just üritasin käia Keskturul - võidelnud seal parkimis- ja üleüldse sõiduõiguse eest, ning turule sisse kõndides näinud müügil peaasjalikult värvilsi kitleid, närtsinud peterselli ja hispaania tomateid, lahkusin üsna tigedalt. Tulin koju, parkisin auto ära ja jalutasin üsna hilja Balti jaama turule. Kell oli vast 13.30 ringis. Ja mis seal siis oli - letid lookas värskest kraamist, karulauguhunnikud, kuidagi eriliselt positsiivselt ja muidugi veidrad tüübid ümberringi sebimas. Käisin isegi lihamajas, mis ei haisenud peaaegu enam üldse, kus hinnad soodsad ja eneselegi ootamatult ostsin suure tüki liha, muidugi tänu müüjanna osavusele mind ära rääkida. Vantsisin õnnelikult koju tagasi, mugides rummikooki ning kotis mitu tuusti karulauku, valget ja tavalist redist, maasikaid, sibulaid, värskeid kurke ja käntsakas sealiha. Ääretult tore käik igal juhul. Eriti meeldib mulle see, et ei pea tõusma turule mineku jaoks puhkepäeval ebanormaalselt vara (minujaoks näiteks kell 10), et soovitud söögipoolis kätte saada. Saad ka hiljem kõik ihaldatud kätte :)

Kahekesi Kalamaja köögis

<< 1 | 2 | 3 | 4 >>