TOORJUUST (sh mascarpone), selle valmistamine ja kasutamine köögis

Tupolev
Kokaõpilane
2011-11-01 15:56:59
Karolin:
Eva:
Tupolev:
Kas teile ei tundu, et Farmi Köögi toorjuustu koostis on viimasel ajal muutunud? Ma hiljuti kasutasin tordikreemis ja no ei olnud peaaegu mingit mekki. Meenutas pigem võikreemi. Ja samas toodavad nad hoolega vadakujooke. http://www.farmi.ee/tooted/vadakujoogid . Maag ricottat ei müü, aga ricottat saadaksegi ju vadaku kuumutamisel ehk pastöriseerimisel, mille tulemusel saadakse see valgu- ja peaaegu rasvavaba vedelik, mis meile moosiga maitsestatud kujul maha müüakse. Kuhu nad panevad selle ricotta siis? Tundub, et toorjuustu sisse. Ricotta on ju selline üsna ilma maitseta asi ja toorjuust oli ka ilma maitseta. Tundub, et odavamaks on see toorjuust ka läinud, aga ricotta ongi kõige odavam kohupiima meenutava kontsistentsiga piimatoode. Kas keegi on veel proovinud viimasel ajal Farmi Köögi toorjuustust midagi teha? Kas teie meelest on ka midagi muutunud?
Mina loobusin Farmi toorjuustust juba mõned kuud pärast seda kui see oli turule tulnud. Minu meelest oli koostis muutunud (see põhineb minu subjektiivsel arvamusel). Igatahes toorjuustukoogid ei õnnestunud selle tootega enam nii hästi ja sai Philadelphiale tagasi mindud.
Minu arust see Farmi köögitoorjuust küll muutunud pole - või ei ole ma lihtsalt sellest aru saanud. Vist kaks nädalat tagasi tegin sellest Manhattani toorjuustukooki ja natuke enne seda kasutasin seda Tiramisu tegemisel.. Minu arust oli kõik samasugune, juustukook jäi konsistentsilt ikka sama kreemine ja mõnus, nagu alati on olnud ja teisedki on sellega siiamaani hästi õnnestunud.. :)
Kreemine ja mõnus küll, aga maitse? Ricotta muide oskab vägagi kreemine olla - sega ricottakreem suhkruga ja mekib peaaegu nagu vahukoor.
Karolin
Abikokk
2011-11-02 12:17:37
Nu ei ole ka maitses muutusi täheldanud, kuid tõesti - äkki ma siis ei tee lihtsalt vahet. Plaanin varsti osta seda ühe koogi tarvis, vaatan ja maitsen siis, kas ma saan aru, et midagi muutnud oleks :D
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-02-09 11:24:57
Liizuke:
Olen lugenud erinevaid teemasid toorjuustu valmistamisest, kuid oma küsimusele ma ei ole vastust leidnud. Kas saab valmistada seda ka poest ostetud maitsestamata jogurtist või ainult enda tehtud jogurtist. Hetkel on mul kodus Farmi 1 liitrine pudelis maitsestamata jogurt. Ja kui suurte aukudega sõel peab seal all olema, kas see peen võrguga sõel või võib ka suurte aukudega olla plastikust sõel? Kes on juba toorjuustu teinud, kas selle maitse on võrreldav poest ostetud toorjuustuga või on mingi spetsiifiline maitse?
Ilsu:
Tuuli blogis on palju lihtsaid retsepte :) Jogurtijuust on lihtsalt nõrutatud jogurt :) Nõrutada saab marlil ja mina olen tavalisel kohvifiltril nõrutanud. Aga loe Tuuli postitust ja saad häid ideid ;)
Liizuke:
Ootan veel head infot, kuid üks küsimus tekkis veel, marlit mul kodus ei ole, kohvifiltreid samuti mitte :) mis asi veel sobib nõrutamiseks?
Liizuke, marlit saab poest või apteegist osta alati ;) Nõrutamiseks võiks teoreetiliselt sobida ka hästi peeneauguline sõel, aga see peab tõesti olema tillukeste aukudega, muidu voolab Su juust lihtsalt minema.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liizuke
Kokaõpilane
2012-02-09 11:27:24
Ma mõtlen, et kui kasutada tihedat riiet kus vesi läbi tuleks, siis võib ju olla suurema auguga ka sõel? Aga pmst saan ma ikka poest ostetud maitsestamata jogurtist ka toorjuustu?
Zapxpxau
Abikokk
2012-02-09 17:29:38
Hästi sobib ka mõni vanem padjapüür näiteks. Loomulikult puhas. Aga vanem seepärast, et oleks pisut viledamaks kulunud see riie. Mõni vanaema veimevakast...

Zap*

Tiina
Abikokk
2012-02-09 21:24:34
Puuvillane sitsitükk sobib ka. Mina olen ühe sellisega nii jogurtijuustu kui ka pashasid nõrutanud.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Liizuke
Kokaõpilane
2012-02-10 08:00:41
Mul see jogurt puuvillase riide sees nõrgunud juba mingi 15 tundi, aga no ikka tundub katsudes , et sama vedel see seal sees. Ja riide välispind on altpoolt täiesti märg. Kas on lootust, et see paksemaks ka läheb?
Tiina
Abikokk
2012-02-10 09:40:32
Sõela peale võib vajutuseks taldriku panna, aga kui sul selle aja peale all olevasse kaussi midagi tilkunud ei ole, siis on tõesti sõel/riie liiga tihe.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Liizuke
Kokaõpilane
2012-02-10 10:23:19
Tilkunud on kokku vbla sellest liitrist jogurtist umbes pool liitrit. Aga kuidagi nagu pole aru saada, et tahedamaks tõmbab. :) Eks ma lasen oodata veel mõni tund, siis olek näha, kuidas on tõmmanud ja kas saab kasutada selleks, milleks vaja :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >