TOORJUUST (sh mascarpone), selle valmistamine ja kasutamine köögis

Eva
Abikokk
2009-05-20 15:30:28
Pakun, et karp on tehtud väike selle pärast, et tüki hind oleks madalam kui Philadelphia.

http://www.perenaine.ee/

Netcat
Abikokk
2009-05-20 15:45:24
Kilohinda on keegi võrrelnud?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Stardust
Abikokk
2009-06-13 21:38:20
Netcat:
Kilohinda on keegi võrrelnud?
Uurisin täna spetsiaalselt kilohindu. Rimis maksis Farmi toorjuustu kilo umbes 92, Exquisa 100 ja Philadelphia 150 krooni. Maximas maksid nii Farmi kui ka Exquisa 90 krooni kilo kohta
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-13 21:39:20
Stardust, ega Sa selle uue Farmi toorjuustu kilohinda ei vaadanud? Tere kohupiimamääre ja Philadelphia toorjuust pole päris üks-ühele võrreldavad. St neid saab küll soovi ja vajaduse korral asendada mõnedes retseptides, aga see pole päris sama toode. Homme lähen ise poodi, siis proovin kirja panna Philadelphia, Creme Bonjouri (NB! _mitte_ Rama oma!) ja Farmi toorjuustu hinna. Kas see Exquisa on "ehtne" toorjuust? Pole kunagi proovinud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Stardust
Abikokk
2009-06-14 12:08:41
Rääkisingi Farmi toorjuustust ju. Exquisa on minu meelest täpselt samasugune nagu Philadelphia. (Jah, alguses ütlesin kogemata "Tere". Ja siis kustutasin postitusi. Õudselt häirib, et ka vahetult pärast postitamist teksti muutmine endast märku annab. Näed, jälle...)
Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-14 13:37:01
Stardust:
Rääkisingi Farmi toorjuustust ju. Exquisa on minu meelest täpselt samasugune nagu Philadelphia. (Jah, alguses ütlesin kogemata "Tere". Ja siis kustutasin postitusi. Õudselt häirib, et ka vahetult pärast postitamist teksti muutmine endast märku annab. Näed, jälle...)
Me eilsed postitused olid nii samaaegsed, et ma reageerisin veel Tere toorjuustule ;) Täna Viimsi Marketis: Exquisia 100 Farmi 105 Creme Bonjour 138 Philadelphia Classic 165

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 14:11:09
Toorjuustukookide teemas oli arutelu mascarpone rasvasisalduse kohta. Kopeerin siia.
Pille:
Netcat:
Pille:
Vaatasin külmkapist järele, Philadelphia Original on 23% rasvasisaldusega ja lisaks 1% soola. Mascarpone rasvasisaldus kipub sinna 75% kanti jääma.
Teh? Ma olen rohkem kohand 40-midagi rasvasisaldusega mascarponet... Igastahes rasvasemat küll ei tahaks enam... Aga üks kord tegin selle vea, et ostsin Vigala mascarponet ja see vist oli siis see täisrasvane, igastahes purgis kõvem kui või...
On ka rasvasemaid. Galbani "väherasvane" mascarpone on nt 29% (tavaline 41%), Vigala mascarpone kreemjuust on 20%. IGORi oma hetkel käepärast pole. Minu tark allikas rääkis ilmselgelt rasvasisaldusest kuivaines. :)
Nüüd köögilaual IGORi mascarpone, tehtud Itaalias. Rasvaprotsent kuivaines 80. 100 g valmistootes on rasva 30 g.

Pille
Nami-Nami peakokk
2009-06-22 14:15:50
Täiendasin seda nimekirja kodumaise Farmi toorjuustu koostisega. Natuke segadust tekitab loetelus olev "toorjuust" - teistel toorjuustudel on kirjas see, kas toorjuust on tehtud piimast või rõõsast koorest või piimapulbrist vms, aga Farmi toorjuust on tehtud toorjuustust :D

Kolhoositar
Kokaõpilane
2010-10-21 21:19:00
Minu viimase aja suurim heameel on suures pakendis Farmi Köögi toorjuust. St hind on hea (400g topsik 33,90) ja koostis on ka toorjuust, ilma kohupiima ja taimerasvata.
Pozataja
Abikokk
2010-10-21 22:42:58
mina kasutan ka enamasti farmi oma ja ka avastasin enda jaoks selle 400g topsiku. tere on selline sültjas aga farmi on mõnusalt kreemine. ja hinnavahe on ka philadelphia jms päris suur. kasutan põhiliselt külmalt toorjuustukreemides biskviitide vahe. kõpsetanud väga pole toorjuuste.

Pozataja

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>