Põhja-Aafrika ja Liibanoni toidud

Pellenovelle
Postitusi: 14
Kokaõpilane
2008-02-07 22:50:05
Mind huvitaks Maroko ja Liibanoni toitude kokaraamatute soovitused. Kas Claudia Rodeni Arabesque oleks ok? Midagi veel?
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-02-14 23:31:25
Claudia Rodeni Arabesque on tõesti väga hea, üsna põhjalik kogu Maroko, Türgi ja Liibanoni retsepte. (Lingid: Amazon.co.uk/Amazon.com ) Teine raamat, mida soovitaks, on Ghillie Basan'i The Middle Eastern Kitchen. See on ainete kaupa: esmalt on põhjalik kirjeldus, et kuidas nt küdooniaid või barbariisi kasutada ning siis paar retsepti lisaks. "Lähis-Ida" all peab autor silmas Iraani, Türgit, Süüriat, Liibanoni, Jordaaniat, Egiptust, Jeemenit, Katari, Kuveiti, Omaani, Saudi-Araabiat ja Araabia Emiraate. Nii et Maroko retsepte sellest raamatust ei leia, aga pea kõigi naaberriikide omi kindlasti. Usun, et Thredahlia kiidab ka selle Ghillie Basan'i raamatu soovituse heaks :) (Lingid: Amazon.co.uk/Amazon.com ) PS Ma tean ühte head kohta Tallinnas, kus Sa neid raamatuid laenata saaks ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2008-02-15 11:12:26
Jah, kiidan küll :D Ise otsisin küll rohkem Türgi-põhist, aga see on selline tore üldisem ja ülevaatlikum.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-03-01 12:27:30
Thredahlia, kas Sa Ghillie Basani 1997. a. ilmunud "Classic Turkish Cooking" raamatut oled näinud?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Merilin
Postitusi: 953
Abikokk
2008-03-01 17:03:11
Ei ole, aga Türgist tõin viimasel korral kaasa Gülseren Sancaclı ja Margaret Oliphant "Turkish cooking" - tundus saadaolevatest loetavas keeles raamatutest kõige asjalikum (kuigi mitte kõige paksem või atraktiivsem :P) Põhilised asjad, mida otsisin on seal kõik kenasti olemas: läätsesupp, tomatisupp, meze salatid, hummus, pommupüree, ezme, dolması, oad erinevad poosis, täidetud köögiviljad, kebap, köfte, mantı, lahmacun, kala-, riisi- ja bulguritoidud ja päris mitmed magusad retseptid, natuke Türgi kohvist ja teest.

Pisike ja Pisut Segi, teadagi...

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-08 18:59:49
Jätkan Türgi teemal. Mul kahjuks ühtegi päris õiget Türgi raamatut kodus polegi. Aga soovitada tean Ozcan Ozani raamatut Sultan´s Kitchen. Autoriks on türklasest chef, kes peab Ameerikamaal restorani. Retseptid on autentsed, samas on pakutud võimalusi asendamiseks (ameerikas) saadaolevate ainetega. Väga elegantne värske salati retsept, tõsised Türgi paksud supid, toidud baklazaanidest jne. Tema retsepti järgi teen oma hitt-baklavad ka :) (Kui rikkaks saan, tellin omale selle raamatu ka)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-04-08 19:56:17
Tiina:
Jätkan Türgi teemal. Mul kahjuks ühtegi päris õiget Türgi raamatut kodus polegi. Aga soovitada tean Ozcan Ozani raamatut Sultan´s Kitchen. Autoriks on türklasest chef, kes peab Ameerikamaal restorani. Retseptid on autentsed, samas on pakutud võimalusi asendamiseks (ameerikas) saadaolevate ainetega. Väga elegantne värske salati retsept, tõsised Türgi paksud supid, toidud baklazaanidest jne. Tema retsepti järgi teen oma hitt-baklavad ka :) (Kui rikkaks saan, tellin omale selle raamatu ka)
nuhtlus ma ütlen, nüüd on mul tunne, et seda oleks kohe vaja. parem vist kui Pille ei pane Lobsteritüdruku juures nähtud isutekitajaid kirja.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-08 20:01:51
Ma üleeile tellisin omale amazonist kolm kokaraamatut. Algselt oli Sultan´s Kitchen ka listis, aga siis lõpuks sai mu seitsmest raamatust koosnevast listist vaid kolm lõpp-tellimusse. Mõistetavatel põhjustel muidugi :D Ja juba ma kahetsen! Nuhtlus, ma ütlen ka.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Baobao
Postitusi: 5
Kokaõpilane
2008-07-08 17:22:53
Mul on Claudia Rodeni "A new book of Middle Eastern Food", mis on põhimõtteliselt tema vana 1968.aasta raamatu täiendatud variant. Selles on küll palju inspireerivat, suppe ja salateid olen ise teinud. Kuna meie pere kaldub kõvasti taimetoitluse poole (aga tegelikult on Lähis-Idas just taimetoite niiii palju), siis on mul ka Habeeb Salloumi'i "Classic Vegetarian Cooking from the Middle East and North Africa". Selles on tegelikult üsna palju sarnaseid retsepte (ja eks see ole ühe piirkonna puhul ka normaalne), nii et kui katsetamisjulgust on, siis saab ka teiste raamatute põhjal ise edasi kokata.