Pellenovelle![]() Kokaõpilane 2008-02-07 22:50:05 |
Mind huvitaks Maroko ja Liibanoni toitude kokaraamatute soovitused. Kas Claudia Rodeni Arabesque oleks ok? Midagi veel? | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-02-14 23:31:25 |
Claudia Rodeni Arabesque on tõesti väga hea, üsna põhjalik kogu Maroko, Türgi ja Liibanoni retsepte. (Lingid: Amazon.co.uk/Amazon.com )
![]() ![]() |
|
Merilin![]() Abikokk 2008-02-15 11:12:26 |
Jah, kiidan küll :D
Ise otsisin küll rohkem Türgi-põhist, aga see on selline tore üldisem ja ülevaatlikum. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2008-03-01 12:27:30 |
Thredahlia, kas Sa Ghillie Basani 1997. a. ilmunud "Classic Turkish Cooking" raamatut oled näinud? | |
Merilin![]() Abikokk 2008-03-01 17:03:11 |
Ei ole, aga Türgist tõin viimasel korral kaasa Gülseren Sancaclı ja Margaret Oliphant "Turkish cooking" - tundus saadaolevatest loetavas keeles raamatutest kõige asjalikum (kuigi mitte kõige paksem või atraktiivsem :P)
Põhilised asjad, mida otsisin on seal kõik kenasti olemas: läätsesupp, tomatisupp, meze salatid, hummus, pommupüree, ezme, dolması, oad erinevad poosis, täidetud köögiviljad, kebap, köfte, mantı, lahmacun, kala-, riisi- ja bulguritoidud ja päris mitmed magusad retseptid, natuke Türgi kohvist ja teest. Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Tiina![]() Abikokk 2008-04-08 18:59:49 |
Jätkan Türgi teemal. Mul kahjuks ühtegi päris õiget Türgi raamatut kodus polegi. Aga soovitada tean Ozcan Ozani raamatut Sultan´s Kitchen.
Autoriks on türklasest chef, kes peab Ameerikamaal restorani. Retseptid on autentsed, samas on pakutud võimalusi asendamiseks (ameerikas) saadaolevate ainetega.
Väga elegantne värske salati retsept, tõsised Türgi paksud supid, toidud baklazaanidest jne. Tema retsepti järgi teen oma hitt-baklavad ka :)
(Kui rikkaks saan, tellin omale selle raamatu ka) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mann![]() Abikokk 2008-04-08 19:56:17 |
Tiina:
nuhtlus ma ütlen, nüüd on mul tunne, et seda oleks kohe vaja. parem vist kui Pille ei pane Lobsteritüdruku juures nähtud isutekitajaid kirja. Jätkan Türgi teemal. Mul kahjuks ühtegi päris õiget Türgi raamatut kodus polegi. Aga soovitada tean Ozcan Ozani raamatut Sultan´s Kitchen. Autoriks on türklasest chef, kes peab Ameerikamaal restorani. Retseptid on autentsed, samas on pakutud võimalusi asendamiseks (ameerikas) saadaolevate ainetega. Väga elegantne värske salati retsept, tõsised Türgi paksud supid, toidud baklazaanidest jne. Tema retsepti järgi teen oma hitt-baklavad ka :) (Kui rikkaks saan, tellin omale selle raamatu ka) |
|
Tiina![]() Abikokk 2008-04-08 20:01:51 |
Ma üleeile tellisin omale amazonist kolm kokaraamatut. Algselt oli Sultan´s Kitchen ka listis, aga siis lõpuks sai mu seitsmest raamatust koosnevast listist vaid kolm lõpp-tellimusse. Mõistetavatel põhjustel muidugi :D Ja juba ma kahetsen!
Nuhtlus, ma ütlen ka. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Baobao![]() Kokaõpilane 2008-07-08 17:22:53 |
Mul on Claudia Rodeni "A new book of Middle Eastern Food", mis on põhimõtteliselt tema vana 1968.aasta raamatu täiendatud variant. Selles on küll palju inspireerivat, suppe ja salateid olen ise teinud. Kuna meie pere kaldub kõvasti taimetoitluse poole (aga tegelikult on Lähis-Idas just taimetoite niiii palju), siis on mul ka Habeeb Salloumi'i "Classic Vegetarian Cooking from the Middle East and North Africa". Selles on tegelikult üsna palju sarnaseid retsepte (ja eks see ole ühe piirkonna puhul ka normaalne), nii et kui katsetamisjulgust on, siis saab ka teiste raamatute põhjal ise edasi kokata. | |