Juc Abikokk 2009-12-26 18:11:47 |
Cashmir:
Suur aitähh, katsetan siis millalgi ära! Kas hapukoort või midagi sellesarnast on? Mul on õnnestunud Eestist kaugemal viibides kohupiimakooke nii teha, et lasen kodujuustu/ricotta/muu kättesaadava köögikombainis kreemjaks ja lisan käigu pealt hapu- või muud kättesaadavat koort ning laimi- või sidrunimahla. Koguseid ei julge anda, see sõltub väga palju kodujuustu/ricotta veesisaldusest ja hapususest. Mehhiko requesoni puhul läks mul poole kilo peale 2 kohalikku rohelist sidrunit ja vast nii 150 grammi hapukoort (aga see pole seal korralikult hapu, sestap nii palju sidrunit). http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Pinnu Abikokk 2009-12-29 19:36:40 |
Pille:
Tegin seda pirukat pühapäeval Pille kohandatud retsepti järgi. Maitses hea. Aga minu jaoks on arusaamatu see jutt, et kõik asjad on Pereköögis vale suurusega. Nimelt ostsin ma poest 300g topsi kodujuustu ja riivitud Eesti juust oli ka 250g pakis. Aga ma tegin nagunii 2 portsu, seega mind see eriti ei morjendanud. Mugandasin Pereköögi "sõbranna kodujuustupiruka" retsepti endale meelepärasemaks (meie kaubandusvõrgus müüdav kodujuustu suur pakk on 380-400 g ja mitte 300 g; riivitud juustu müüakse 200g pakkides ja mitte 250 g pakkides). Igati maitsev sai - meeldib nii soojalt kui külmalt. [url=http://www.nami-nami.ee/recipe.php?q=detail&pID=8340] |
|
Juc Abikokk 2010-01-31 12:03:45 |
Valmistasin tagasi Taisse jõudmise puhul küpsetamata toorjuustu-puuviljakooki mandlipõhjal . Oli äärmiselt maitsev, kodujuustule omaselt mitte üleliia magus/rammus.
http://jucjaco.blogspot.com/ |
|
Elis Abikokk 2010-02-19 10:40:47 |
Mina teen kodujuustust pidevalt seda kodujuustusalatit, väga meeldib! Suvel teen seda tihti grilli kõrvale, talvel sööme niisama, vahel ka lisandina. | |
Netcat Abikokk 2010-02-19 12:35:01 |
Ahaa, see on nagu üks minu lemmiksalateid, ainult et mina panen kalkunisinki ja tomati asemel õuna. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Elis Abikokk 2010-02-19 16:24:21 |
Netcat:
Kalkunisinki olen vahel ise ka kasutanud, aga õunaga variandi peaks ka ära proovima. Ma muidugi tomatit ära ei jätkaks, pigem ikka lisaks muule kraamile selle õuna :D Ahaa, see on nagu üks minu lemmiksalateid, ainult et mina panen kalkunisinki ja tomati asemel õuna. |
|
Netcat Abikokk 2010-02-19 17:03:08 |
Elis:
Õun+viinamarjad ja kodujuust+kalkun ja kurk värskeks vahele teeb sellest nagu waldorfi salati tervislikuma ja valgurikkama variandi.
Aga tomat waldorfi salatis... Ei kujuta hästi ette. Kodujuustuga sobib tomat ju suurepäraselt, aga õunaga? Järele mõeldes, ma pole vist ühtki külma rooga kunagi teinud ega saanud, kus õun ja tomat korraga sees oleksid. Võimalik, et lihtsalt kogemuse puudumine kõneleb siin. Netcat:
Kalkunisinki olen vahel ise ka kasutanud, aga õunaga variandi peaks ka ära proovima. Ma muidugi tomatit ära ei jätkaks, pigem ikka lisaks muule kraamile selle õuna :DAhaa, see on nagu üks minu lemmiksalateid, ainult et mina panen kalkunisinki ja tomati asemel õuna. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Elis Abikokk 2010-02-19 18:17:03 |
[1quote]Aga tomat waldorfi salatis... Ei kujuta hästi ette. Kodujuustuga sobib tomat ju suurepäraselt, aga õunaga? Järele mõeldes, ma pole vist ühtki külma rooga kunagi teinud ega saanud, kus õun ja tomat korraga sees oleksid. Võimalik, et lihtsalt kogemuse puudumine kõneleb siin.[/quote] Olen ühes kihilises salatis (mis sisaldab kihiti hiina kapsast, kurki, tomatit, sinki, majoneesi ja purustatud mune) paar korda seisma jäänud õunu kasutanud ja häirinud küll ei ole, annab isegi mõnusa magusa elemendi. Vb asi lihtsalt maitsemeeltes. | |
Netcat Abikokk 2010-02-19 19:34:59 |
Teemast väga välja nüüd... Kihiline salat on täitsa omaette loom... kui nii mõelda, siis kindlasti on tomat esinend näiteks pealinna salati garneeringus vms kus salatis endas on õun.
Aga no näiteks singi-oa salati tegemisel, ühed panevad sinna tomati ja teised panevad õuna, mulle maitseb mõlemat moodi, aga kunagi pole pähe tulnud, et paneks õige korraga mõlemad.
Ja kui ma ma võileiba või sandwichi teen, kus õun või tomat peal/vahel, siis võib kindel olla, et korraga nad ei esine.
Täitsa huvitav, kas tegu on mu isikliku eelarvamusega, et külm tomat magusate puuviljadega hästi ei sobi... Tuleb meelde, et selles kodukokkajate saates ka keegi tegi tomati-mangosalatit... Selle suhtes tuli kah väga skeptiline tunne... Ja ega maitsjad vist ka sellega rahul ei olnud.
Et kas kellelgi on häid külmtoiduretsepte, kus koos korraga õun ja tomat? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tziiki Abikokk 2010-02-19 23:14:23 |
Netcat:
oh mis agar diskussioon salati üle :)
retseptiga aidata ei oska, aga leidsin ühe kokaraamatu, mille sisukorras täitsa olemas õuna-tomati salat
http://www.raamatukoi.ee/cgi-bin/raamat?164724 Teemast väga välja nüüd... Kihiline salat on täitsa omaette loom... kui nii mõelda, siis kindlasti on tomat esinend näiteks pealinna salati garneeringus vms kus salatis endas on õun. Aga no näiteks singi-oa salati tegemisel, ühed panevad sinna tomati ja teised panevad õuna, mulle maitseb mõlemat moodi, aga kunagi pole pähe tulnud, et paneks õige korraga mõlemad. Ja kui ma ma võileiba või sandwichi teen, kus õun või tomat peal/vahel, siis võib kindel olla, et korraga nad ei esine. Täitsa huvitav, kas tegu on mu isikliku eelarvamusega, et külm tomat magusate puuviljadega hästi ei sobi... Tuleb meelde, et selles kodukokkajate saates ka keegi tegi tomati-mangosalatit... Selle suhtes tuli kah väga skeptiline tunne... Ja ega maitsjad vist ka sellega rahul ei olnud. Et kas kellelgi on häid külmtoiduretsepte, kus koos korraga õun ja tomat? As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :) |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 > >> |