Maris Abikokk 2008-12-15 12:14:24 |
Kannan ette, et minu böffitegu õnnestus. :) Ostsin vaakumisse pakitud veise välisfilee Stockmannist. Puhastasin kelmetest ja lasin liha 3 korda läbi elektrilise hakklihamasina (Philipsi oma, küsisin sõbranna käest laenuks ja nüüd kiidan taevani! Lihtne kasutatada, veel lihtsam puhastada.) Maitsestasime soola, pipra, sinepi ja Worcesteri kastmega, segasin hulka munakollased, lasin külmkapis paar tundi maitsestuda. Serveerimiseks tegin pätsikesed, mille kõrvale asetasin väga peeneks hakitud sibula, marineeritud kurgi ja kilufileed. Asjatundjad hindasid böffi maitsvaks, mõnusaks, aga teised jäid toorest liha ikka võõrastama :) Kui ma veel oleks toore munakollase sinna peale lahti löönud, oleks sööjaid ilmselt veel vähem olnud. :D | |
Profa Abikokk 2009-01-02 16:56:38 |
Aastavahetuse peoks tegin eelroaks böfi endale mitteomaselt ja laisalt, nimelt võtsin eesti lihaveise delikatesshakkliha, maitsestasin ja valmis ta oligi. Kusjuures, lihaga võis rahule jääda. Minu jaoks on selline kiirtegemine küll liiga ülejala, aga samas kes ei viitsi mässata - julgen täiesti soovitada. | |
Nipitiri Abikokk 2009-01-02 18:27:57 |
Profa:
Olen ka korra proovinud, polnud väga viga. Sobib kiirvariandiks küll. Minu jaoks on selline kiirtegemine küll liiga ülejala, aga samas kes ei viitsi mässata - julgen täiesti soovitada. |
|
Ilse Abikokk 2009-12-30 11:38:07 |
Eitea kas vasika liha sobiks böffiks? näiteks vasika kintsutükk | |
Elis Abikokk 2010-10-17 20:11:15 |
Mina tegin ka täna Böff-i, aga põdravasikast. Tegin osa noaga rebides ja osa hakklihamasinaga (meeslemmiku soovil). Uskumatu erinevus minu meelest. Masinversioon jäi meeslemmikule, sest talle meeldis just nii, minu arvates sai väärt liha rikutud. | |
Britt Kokaõpilane 2011-05-17 09:20:25 |
Panen siis oma top roundist carpaccio katsetused selle teema alla. Äkki on kellelgi veel sellest tolku. http://noadkahvlid.blogspot.com/2011/05/carpaccio-ehk-tegus-paev-toore-lihaga.html | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-11-09 14:41:22 |
Põdravasika sisefileest böff: Lisasin hakitud sibulat ja kappareid, soola-pipart, vutimune. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-03-13 09:03:56 |
Nipitiri:
Ma olen ka nüüd paar korda seda lihaveise delikatesshakkliha kasutanud, ei olegi väga hull ;) Retsept on mugandatud Meriti toidublogist ja minu versioon sai selline:
Profa:
Olen ka korra proovinud, polnud väga viga. Sobib kiirvariandiks küll.Minu jaoks on selline kiirtegemine küll liiga ülejala, aga samas kes ei viitsi mässata - julgen täiesti soovitada. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-11-10 13:44:33 |
Minu uue kokaraamatu "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" Liibanoni köögi peatükis on üks veidi teistsugune böfiretsept - kibbeh nayeh (lk 163) | |
<< < 1 | 2 > |