Jaanikaant Abikokk 2011-06-07 11:38:09 |
üks ütlemata lihtne ja maitsev kreveti- melonisalat | |
Cristina Kokaõpilane 2012-11-09 00:47:42 |
Tere. Ostsin Vici kuningkrevette. Paki peal oli kirjas, et need on eelkeedetud, aga kui puhastama hakkasin olid need poolroosad- pool hallikad. Samuti oli neid soolikaid sealt seest väga raske kätte saada. Ja maitse ei olnud ka just kõige parem. Ehk oskab keegi öelda, kas peaksin neid krevette veel keetma või peavadki nad sellised olema ? Ette tänades, Kristiina. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-11-09 11:15:21 |
Cristina:
Kristiina, ma kuumutaks siis läbi igaks juhuks, et oleks ikka kõik kenasti roosad!
Tere. Ostsin Vici kuningkrevette. Paki peal oli kirjas, et need on eelkeedetud, aga kui puhastama hakkasin olid need poolroosad- pool hallikad. Samuti oli neid soolikaid sealt seest väga raske kätte saada. Ja maitse ei olnud ka just kõige parem. Ehk oskab keegi öelda, kas peaksin neid krevette veel keetma või peavadki nad sellised olema ? Ette tänades, Kristiina. |
|
Fre Abikokk 2012-11-25 13:54:39 |
Väga loll küsimus - kust ja milliseid krevette osta? Vaatasin et mõned konkreetsed margisoovitused pärinevad aastast 2009, niisiis oleks update oodatud. Huvitaks sellised suuremad krevetid, mida saaks sushi peale panna ja muidu siis ka miskite krevetitoitude sees kasutada, nt nagu see roog mida hiina köögi koolitusel tegime. Vaatasin et siin on ka miski selline toode müügil http://www.nori.ee/kulmutatud_tooted/krevetid-sushi-ebi-3l, ei tea kas kõlbab kuhugi??? Tänud ette nõuannete eest! | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-22 10:18:39 |
Naisteleht nr 2 (352), 11. jaanuar 2013 Kuidas sulatada krevette? Naistelehe lugejad on olnud hädas. Kuidas sulatada külmutatud krevette nii, et need pakis vette ei upuks ja vee äravalamisel maitse sellega koos kraanist alla ei läheks? Tegelikult tehaksegi nende sulatamisel sageli üks suur viga: kiire tulemuse saamiseks pannakse need sulama toatemperatuurile. Krevette tuleb aga nagu külmutatud kalagi sulatada võimalikult aeglaselt. Nagu soovitab meie köögitoimetaja Tiina Trolla, on seda kõige mõistlikum teha, pistes pakendi külma vette ja kui vesi liiga soojaks muutub, see jälle külmema vastu vahetada. Kui on aega krevetisöömisega kannatada, võiks pakil lasta sulada külmikus 4-6 kraadi juures. Vaid nii ei sula krevettidest nende oma mahl välja ning need jäävad hamba all mõnusalt mahlased. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-22 10:30:41 |
Fre:
Fre, minul lemmikuid kaks.
1) Kui teen salateid ehk vajan krevette külmtoitudesse, siis ostan neid käsitsi kooritud krevette soolvees või marinaadis, müüakse läbipaistvates plastämbrites. Järp? MVWool? Vici? Ma isegi ei tea, mis või kes see tootja on. :)
Mahlased ja kvaliteetsed, miinuseks muidugi hind (külmutatud kooritud keedetud krevetid on oluliselt odavamad).
2) Kui tahan kuumtöötlemiseks krevette, siis suundun Stockmanni kalakülmikute juurde ja valin sealt need hallid ehk kuumtöötlemta koorimata suured krevetid. Firma nime ei mäleta, aga ca 400grammised tumesinised kilepakid, silt on vist punane ja läbipaistev "aken" on ka, kust krevetid kenasti välja paistavad. Pead on neil juba ära murtud. Samal firmal on ka kooritud ja kuumtöödeldud krevetid, aga nende puhul on alati oht, et kuumutad üle, nii et eelistan neid halle krevette. Head suured ja kui korrektselt üles sulatada (vt eelmine postitus; mina ostan enamasti eelmisel päeval ja panen kausi sisse ja külmkappi sulama).
Võib-olla on neid mujal ka müügil, aga mulle ei tule hetkel meelde.
Väga loll küsimus - kust ja milliseid krevette osta? Vaatasin et mõned konkreetsed margisoovitused pärinevad aastast 2009, niisiis oleks update oodatud. Huvitaks sellised suuremad krevetid, mida saaks sushi peale panna ja muidu siis ka miskite krevetitoitude sees kasutada, nt nagu see roog mida hiina köögi koolitusel tegime. Vaatasin et siin on ka miski selline toode müügil http://www.nori.ee/kulmutatud_tooted/krevetid-sushi-ebi-3l, ei tea kas kõlbab kuhugi??? Tänud ette nõuannete eest! |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2013-01-22 10:45:25 |
Ja üks retseptisoovitus ka - olen viimase kuu aja jooksul teinud kaks korda neid misovõis krevette ja nende valmistamiseks kasutanud just neid koorimata suuri halle krevette Stockmanni külmletist. | |
Fre Abikokk 2013-01-22 12:44:06 |
Pille:
Pille, suur tänu. Ma olen tooreid krevette otsinud aga näikse et isegi Selveris ei ole (vähemalt neil paaril korral mil olen otsinud). Jälle vana tõdemus et kui shopping list on eksklusiivsem kui 1 kirde sai ja 1 prk konservherneid tuleb ikka Stockmanni minna. Fre:
2) Kui tahan kuumtöötlemiseks krevette, siis suundun Stockmanni kalakülmikute juurde ja valin sealt need hallid ehk kuumtöötlemta koorimata suured krevetid. Firma nime ei mäleta, aga ca 400grammised tumesinised kilepakid, silt on vist punane ja läbipaistev "aken" on ka, kust krevetid kenasti välja paistavad. Pead on neil juba ära murtud. Samal firmal on ka kooritud ja kuumtöödeldud krevetid, aga nende puhul on alati oht, et kuumutad üle, nii et eelistan neid halle krevette. Head suured ja kui korrektselt üles sulatada (vt eelmine postitus; mina ostan enamasti eelmisel päeval ja panen kausi sisse ja külmkappi sulama).
Väga loll küsimus - kust ja milliseid krevette osta? Vaatasin et mõned konkreetsed margisoovitused pärinevad aastast 2009, niisiis oleks update oodatud. Huvitaks sellised suuremad krevetid, mida saaks sushi peale panna ja muidu siis ka miskite krevetitoitude sees kasutada, nt nagu see roog mida hiina köögi koolitusel tegime. Vaatasin et siin on ka miski selline toode müügil http://www.nori.ee/kulmutatud_tooted/krevetid-sushi-ebi-3l, ei tea kas kõlbab kuhugi??? Tänud ette nõuannete eest! |
|
Petu Abikokk 2013-01-22 14:21:40 |
Fre:
minul on mitu korda õnnestunud ka Prismast neidsamu toorelt külmutatud krevette osta. Ja siis oli üsna hiljuti selline lugu, et Kaubamaja toidumaailmas olid toored külmutamata krevetid, pead kõik küljes ja puha. Kalaletis, lahtised. Seal päris taga nurgas. Pille:
Pille, suur tänu. Ma olen tooreid krevette otsinud aga näikse et isegi Selveris ei ole (vähemalt neil paaril korral mil olen otsinud). Jälle vana tõdemus et kui shopping list on eksklusiivsem kui 1 kirde sai ja 1 prk konservherneid tuleb ikka Stockmanni minna.Fre:
Väga loll küsimus - kust ja milliseid krevette osta? Vaatasin et mõned konkreetsed margisoovitused pärinevad aastast 2009, niisiis oleks update oodatud. Huvitaks sellised suuremad krevetid, mida saaks sushi peale panna ja muidu siis ka miskite krevetitoitude sees kasutada, nt nagu see roog mida hiina köögi koolitusel tegime. Vaatasin et siin on ka miski selline toode müügil http://www.nori.ee/kulmutatud_tooted/krevetid-sushi-ebi-3l, ei tea kas kõlbab kuhugi??? Tänud ette nõuannete eest! http://www.facebook.com/peeter.raudvere |
|
Kokkamas95 Abikokk 2013-01-22 22:31:30 |
Krevetipirukas | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |