Krevetid

Zoozi
Abikokk
2009-06-15 12:44:00
Enamasti siis kasutan selliseid, nagu pildil. Prismas oli täna ka 700g/149.- toored, koorimata ja peadega. Vahest olen ostnud ka tiigerkrevette Tallinna Kaubamajast, aga need on ikka tunduvalt kallimad.

Zoozi tegemised

Juc
Abikokk
2009-12-11 14:05:24
Taid teevad metsikult hästi taignas praetud krevette ja serveerivad neid magusa tšillikastmega. Tegin järgi, lugeda saab siit.

http://jucjaco.blogspot.com/

Zoozi
Abikokk
2009-12-11 16:01:10
Juc:
Taid teevad metsikult hästi taignas praetud krevette ja serveerivad neid magusa tšillikastmega. Tegin järgi, lugeda saab siit. http://4.bp.blogspot.com/_JnSHFgYY65I/Sx-_ISDRjAI/AAAAAAAAD5I/OHsamP3v0aY/s400/P1110365+copy.jpg
Oi, Juc, ma ei jõua sammu pidada. Meil ju jõulud tulemas.... ja kõht ka üks. Panen aga nimekirja ootele. Homme plaanis teha sidrunheinakastmes praekala :)

Zoozi tegemised

Juc
Abikokk
2009-12-11 16:46:44
Zoozi:
Juc:
Taid teevad metsikult hästi taignas praetud krevette ja serveerivad neid magusa tšillikastmega. Tegin järgi, lugeda saab siit. http://4.bp.blogspot.com/_JnSHFgYY65I/Sx-_ISDRjAI/AAAAAAAAD5I/OHsamP3v0aY/s400/P1110365+copy.jpg
Oi, Juc, ma ei jõua sammu pidada. Meil ju jõulud tulemas.... ja kõht ka üks. Panen aga nimekirja ootele. Homme plaanis teha sidrunheinakastmes praekala :)
Zoozi, anna andeks :). Jaanuari lõpupoole teen pausi, lähen Vietnami. Sa oled nii tänuväärne katsetaja, ma ei jõua kohe ära imestada. Jõudu ja ilusaid pühi!

Juc
Abikokk
2010-03-08 15:24:35
Riputasin blogisse üles marineeritud grillkrevettide retsepti, mida kõik meie sõbrad siin Tais väga armastama on hakanud. Suvi tulemas, kindlasti on võimalus ka Eestis ära katsetada!

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-02 11:07:31
Zoozi:
Kodukanake:
Ma sain naabrimehelt kotitäie külmutatud krevette koos "saba ja karvadega" ehk neil on isegi silmad peas. Otse krevetipüügilaevalt toodud. Enamasti on ju retseptis mõeldud ikka ilusaid kooritud ja sulanud krevetikesi. Mul on niisugused jubedad, terved :S Nii et mida teha külmutatud krevettidega, kellel on sabad taga ja silmad peas?
Mulle ka paluks sellist naabrimeest :) Meie pere lemmik on see retsept. Isegi mu kõige pirtsakam poiss sööb neid, lausa nõuab :D
Mina kiidan taevani seda krevetirooga: krevetid küüslaugu, tšilli ja fetajuustuga. Ise kasutasin küll peadeta krevette, aga muidu ikka keetmata ja koorimata krevette... Jube hea. Läks raamatusse ka, nagu ka Zoozi pere lemmikud :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-11-02 11:53:40
Oh, selle fetaga peaks ka ära proovima :)

Zoozi tegemised

Kodukanake
Abikokk
2010-11-02 12:57:20
Netcat:
Kodukanake:
Ma sain naabrimehelt kotitäie külmutatud krevette koos "saba ja karvadega" ehk neil on isegi silmad peas. Otse krevetipüügilaevalt toodud. Enamasti on ju retseptis mõeldud ikka ilusaid kooritud ja sulanud krevetikesi. Mul on niisugused jubedad, terved :S Nii et mida teha külmutatud krevettidega, kellel on sabad taga ja silmad peas?
Kas nad on toored või keedetud? St mis värvi nad on?
nad on väga roosad Ah, ma saan nüüd aru, et kui nad mul on roosad, siis on järelikult juba läbi keedetud. Onu ütles küll "ready product" võibolla see tähendab, et nad siis kuidagi töötlevad nad laeval kohe küpseks ja alles siis külmutavad? Siis ma pean vist keedetud krevettide retsepte otsima ja nad lihtsalt enne ära sulatama ja koorima ja siis toidule lisama. Mulle maitsevad krevetid väga, aga nendega on nii tülikas tegeleda, et polegi kunagi ise teinud.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-02 13:10:34
Kodukanake:
Ah, ma saan nüüd aru, et kui nad mul on roosad, siis on järelikult juba läbi keedetud. Onu ütles küll "ready product" võibolla see tähendab, et nad siis kuidagi töötlevad nad laeval kohe küpseks ja alles siis külmutavad? Siis ma pean vist keedetud krevettide retsepte otsima ja nad lihtsalt enne ära sulatama ja koorima ja siis toidule lisama. Mulle maitsevad krevetid väga, aga nendega on nii tülikas tegeleda, et polegi kunagi ise teinud.
Roosad on keedetud, hallid keetmata (selline raudreegel, kuigi on vist mingeid sorte, mis on juba värskelt roosad - või jäävad keedetult halliks :O). Siis tuleb lihtsalt sulatada, koorida ja kuumutada. Väldi ülekuumutamist, siis muutuvad kummiseks! (Ma pole suur krevetisöödik, kuigi neid fetaseid krevette sõin vist küll 10 tükki ja need olid suured :) Tooreid krevette meeldibki seepärast kasutada, et värvi järgi on kohe aru saada, et nüüd ongi valmis :))

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-14 10:33:21
Tegin ühte põnevat krevetirooga - kookoshelbepaneeringus krevette. USAs vist üsna levinud, kuigi seal frititakse krevetid rohkes õlis. Ma küpsetasin kuumas grillahjus kiiresti. Idee on Weelicious toidublogist, kus soovitatakse seda kui lastele meeldivat rooga. Me tütrele meeldis tõesti, aga ta urgitses krevetid paneeringu seest välja ja sõi niisama, lisaks nõudis muudkui magusat Tai tšillikastet. Kasutasin Vici kooritud-glasuuritud-sabadega kuningkrevette. Sabajupid murdsin peale sulatamist ära.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>