Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-29 20:32:48 |
Netcat:
Käisin läbi kõik 350+ retsepti Nami-Namis, milles oli vaja veiniäädikat. Tekitasin lisakomponendid:
šerriäädikas (seda oli üllatavalt palju, aga samas on mul ka Hispaania retsepte kenasti)
estragoniäädikas
vaarikaäädikas
linnaseäädikas
Neid kõiki võib asendada ka veiniäädikaga. Eraldi punase või valge veiniäädika kategooriat pole, on lihtsalt veiniäädikas ja vajadusel täpsustatud.
Siin mõned ingliskeelsed lingid erinevate äädikate kasutamise kohta:
VersatileVinegar.org
Kas mõnel selliste asjade tootjal näiteks ei ole siis kodulehte, kus kasutamise soovitusi ja näidisretsepte oleks? |
|
Seenekas Abikokk 2010-07-29 21:05:43 |
Mis palsamiäädikat te kasutate palsamiäädika ja kirsstomatitega toorvorstide valmistamiseks? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2010-07-29 21:24:05 |
Seenekas:
Mina kasutan Jamie oma või toda Gourmante palsamiäädikat.
Mis palsamiäädikat te kasutate palsamiäädika ja kirsstomatitega toorvorstide valmistamiseks? |
|
Blondie Abikokk 2010-07-29 21:48:15 |
Pille:
Mina ka Gourmante't küpsetusprotseduuridel. Seenekas:
Mina kasutan Jamie oma või toda Gourmante palsamiäädikat.Mis palsamiäädikat te kasutate palsamiäädika ja kirsstomatitega toorvorstide valmistamiseks? |
|
Edith Abikokk 2011-05-20 15:40:51 |
kas on keegi siin kes teeb ise oma punaseveini äädikat? lugesin selle kohta inglisekeeles natuke ja kõlas päris põnevalt. mõtelsin, et uurin kas keegi teeb ja kuidas välja tuleb. Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Ilse Abikokk 2011-05-20 21:37:09 |
Edith:
Õunaäädikat tegin mõned aastad tagasi ja sai väga hea kraam:)
kas on keegi siin kes teeb ise oma punaseveini äädikat? lugesin selle kohta inglisekeeles natuke ja kõlas päris põnevalt. mõtelsin, et uurin kas keegi teeb ja kuidas välja tuleb. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-08-04 22:45:56 |
Pille:
Oma Maitse peatoimetaja Monika Kelle saatis sellise kena ja põhjaliku kommentaari:
Foorumis Oma Maitse teemas oli küsimus, kas õuna- ja siidriäädikas on üks ja sama ning miks sel juhul on tõlgitud valesti.
Nn õunaäädikate puhul võib toormeks olla õunamahl (nagu Eestis toodetud õunaäädikal) kui ka õunasiider ja õunavein. Õunasiidrist tehtud äädikas on oma olemuselt kuivem, sest õunavalik on juba teine. Siidriteoks ei sobi koduõun, selle tarvis on aretatud eraldi sordid, mis ei kõlba niisama üldse süüa.
Loomulikult võib retseptides proovida ka õunaäädikat, kuid kuna Good Foodi retseptitoimetaja on kasutanud roas siidriäädikat ja timminud maitsed selle vastavaks, siis on ka tõlge rõhutanud äädika päritolu.
Parimat,
Monika Oma Maitsest
Ilsu:
No mina olen need samaks tõlkinud (apple cider vinegar/apple vinegar), Marit arvab ka nii. Eks ma proovin uurida, kas ja mis nüansierinevused seal on.. Aga seda siis juba äädikateemas.Pisi-Pisi:
Päris sama ikka vist ei ole.Augustikuu OM - miks on vaja tõlkida asi siidriäädikaks, kui see on sama asi mis õunaäädikas (lk 49)... |
|
Re2T Kokaõpilane 2011-08-17 09:12:15 |
Tere, Avastan äädikate maailma ja suht algaja selles vallas. Mis vahe on punasel äädikal ja palsamiäädikal? Mõtlen just, et kui on retsept ja ühte pole, kas võib asendada või on maitse erinevus liiga suur? Tänud ette! | |
Marsake Kokaõpilane 2011-08-30 21:19:45 |
Mul jälle küsimus, et kus kohast saab osta linnaseäädikat ehk siis white destilled vinegari? Sellega saab puhastada arvutit jne. Aga äkki saab seda linnaseäädikat millegagi asendada puhastamiseks? http://www.videojug.com/film/how-to-clean-your-computer-with-vinegar | |
Marju Abikokk 2011-08-31 01:03:51 |
Marsake:
Oot, linnaseäädikas on malt vinegar ja mina ostsin seda liivalaia tn vürtsipoest. Arvan, et sellega ei maksaks midagi puhastada. White vinegar peaks olema see läbipaistev tavaline äädikas. Mul jälle küsimus, et kus kohast saab osta linnaseäädikat ehk siis white destilled vinegari? Sellega saab puhastada arvutit jne. Aga äkki saab seda linnaseäädikat millegagi asendada puhastamiseks? http://www.videojug.com/film/how-to-clean-your-computer-with-vinegar |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |