Marsake Kokaõpilane 2011-09-02 18:35:23 |
Selles videoklipis käib jutt White distilled vinegar. Destileeritud peabki olema värvusetu. http://www.heinzvinegar.com/products-distilled-white-vinegar.aspx Internetis on selle kohta palju infot, aga kahjuks ma ei valda inglise keelt. Sellepärast ma siia pöördusingi oma küsimusega. Äkki keegi oskab mind aidata. Aga kas siis see meie 30% söögiäädikas pole siis white vinegar või mis ta sel juhul siis on? | |
Marsake Kokaõpilane 2011-09-02 18:52:45 |
http://www.toidutare.ee/termin.php?id=1794 Väidetavalt peaks olema linnaseäädikast tehtud. | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-09-09 11:20:09 |
Marju:
Marjul on ses mõttes õigus, et malt vinegar on ikka linnaseäädikas. Distilleerida võib iga äädikat, et see värvituks muutuks - ja kõige levinum on linnastest (sest see on kõige odavam), aga võrdlusmärki sinna vahele pista ei saa!
Marsake:
Oot, linnaseäädikas on malt vinegar ja mina ostsin seda liivalaia tn vürtsipoest. Arvan, et sellega ei maksaks midagi puhastada. White vinegar peaks olema see läbipaistev tavaline äädikas.Mul jälle küsimus, et kus kohast saab osta linnaseäädikat ehk siis white destilled vinegari? Sellega saab puhastada arvutit jne. Aga äkki saab seda linnaseäädikat millegagi asendada puhastamiseks? http://www.videojug.com/film/how-to-clean-your-computer-with-vinegar |
|
Marsake Kokaõpilane 2011-09-11 23:30:07 |
Kahjuks ma siit oma küsimusele vastust ei saanud - kas white destilled vinegar on sama mis 30% äädikas või ei ole? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2011-09-12 08:55:16 |
Marsake:
Marsake, ei ole. Meie 30% äädikas on mujal praktiliselt tundmatu, seda just oma kontsentreerituse poolest - nii kange lihtsalt. Tsiteerin Sulle Foodsubs.com lehelt:
white vinegar = distilled vinegar = distilled white vinegar = white distilled vinegar
Notes: This cheap vinegar gets all the mundane jobs, like making pickles, cleaning out coffee pots, and washing windows. Distilled from ethyl alcohol, it's a bit too harsh for most recipes, but it does a great job with pickles. Be careful if you're substituting another vinegar in a pickle recipe--to adequately preserve, vinegar should have an acidity level of at least 5%.
Substitutes: cider vinegar (This can be used for pickling if the acidity is at least 5%--check the label. Cider vinegar may darken light-colored fruits and vegetables.) OR malt vinegar (If you're pickling with it, check the label to make sure it has at least 5% acidity. This may discolor light-colored fruits and vegetables.
Meie 30%list äädikat tuleks esmalt siis lahjendada, muidu kärab küll..
Kahjuks ma siit oma küsimusele vastust ei saanud - kas white destilled vinegar on sama mis 30% äädikas või ei ole? |
|
Silja Abikokk 2011-09-20 15:17:41 |
Kui suur vahe on riisiäädikal veiniäädikaga maitse osas.Kas järgnev tegu on ülim patt:D Ma olin sunnitud kord sushit veiniäädikaga tegema kuna riis oli juba keedetud aga riisiäädikas otsas ja külalisel juba nälg näpistas... Aga ausaltöeldes ma ei saanud vahest suurt aru :) | |
Silja Abikokk 2011-10-31 10:52:56 |
Silja:
Ise küsin- ise vastan. Googelasin ringi veidi. Noh patt see pole... kui ikka riisiveiniäädikat pole siis võib valge veiniäädikaga asja ära ajada. Arvestada tuleb, et veiniäädikas on veidi kangem ja "maitsekam". Riisiveiniäädikas on mahe ja veidi iseloomutuma maitsega. Nujah- tõelised sushisõbrad võibolla ajavad sellise jutu peale harja punaseks, aga mina armastan sushit igas asendis alati sojakastme ja ingveriga ja need on nii kanged ,et see kerge äädikamekk seal sushiriisi sees kaob suht ära.
Kui suur vahe on riisiäädikal veiniäädikaga maitse osas.Kas järgnev tegu on ülim patt:D Ma olin sunnitud kord sushit veiniäädikaga tegema kuna riis oli juba keedetud aga riisiäädikas otsas ja külalisel juba nälg näpistas... Aga ausaltöeldes ma ei saanud vahest suurt aru :) |
|
Silja Abikokk 2012-02-29 13:21:49 |
Uus küsimus- sooviteage eriti head veiniäädikat. Mõnda aega sai kasutatud KATTUSE punast ja valget veiniäädikat- jube hea ja puhta maitsega olid. Nüüd enam Kaupmehes neid ei müüd ja Kühne omad mulle ei meeldi. | |
Netcat Abikokk 2012-02-29 14:49:26 |
Silja:
Punasest veiniäädikast olen tarvitanud Borgese oma, mis on küüslauguga. Et nagu kaks maitset ühe hoobiga. Uus küsimus- sooviteage eriti head veiniäädikat. Mõnda aega sai kasutatud KATTUSE punast ja valget veiniäädikat- jube hea ja puhta maitsega olid. Nüüd enam Kaupmehes neid ei müüd ja Kühne omad mulle ei meeldi. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Spiidi Abikokk 2013-08-13 20:28:57 |
Pille:
Kas keegi teab, millest meie poodides müüdav söögiäädikas destilleeritud on? Olen kuulnud, et äädikat tehakse ka maagaasist. Kas meile tuttav poes müüdav 30% söögiäädikas on sünteetiline äädikas? Thredahlia?
Marsake:
Marsake, ei ole. Meie 30% äädikas on mujal praktiliselt tundmatu, seda just oma kontsentreerituse poolest - nii kange lihtsalt. Tsiteerin Sulle Foodsubs.com lehelt:
white vinegar = distilled vinegar = distilled white vinegar = white distilled vinegar
Notes: This cheap vinegar gets all the mundane jobs, like making pickles, cleaning out coffee pots, and washing windows. Distilled from ethyl alcohol, it's a bit too harsh for most recipes, but it does a great job with pickles. Be careful if you're substituting another vinegar in a pickle recipe--to adequately preserve, vinegar should have an acidity level of at least 5%.
Substitutes: cider vinegar (This can be used for pickling if the acidity is at least 5%--check the label. Cider vinegar may darken light-colored fruits and vegetables.) OR malt vinegar (If you're pickling with it, check the label to make sure it has at least 5% acidity. This may discolor light-colored fruits and vegetables.
Meie 30%list äädikat tuleks esmalt siis lahjendada, muidu kärab küll..Kahjuks ma siit oma küsimusele vastust ei saanud - kas white destilled vinegar on sama mis 30% äädikas või ei ole? |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |