ErleS Abikokk 2010-07-24 11:35:20 |
Juc:
Mul on ka Vilux, kuna Viljandi kodupoes vist muud ei müüdudki. Loodetavasti siis ka halvemast partiist ja võin loota, et veiniäädikas ei ole ikka nii jube asi kui seni on tundunud. Ilmselt võiks selle Carapelli oma Tallinnas prooviks osta. ErleS:
Mis firma äädikas sul on?
Ma mäletan, et kunagi ammu ostsin selle kõige odavama Viluxi veiniäädika ja oli puhta jubeda maitsega. Vahepeal kasutasin pidevalt Carapelli omasid ja olin rahul. Nüüd sattus minu kätte üle mitme aasta Viluxi valge veini äädikas ja see on väga hea maitsega. Ei saagi aru seaduspärast :)Rääkige, kas poes müüdavad valged veiniäädikad erinevad teineteisest oluliselt? Kuna ma kasutan erinevaid äädikaid harva, olen seni ostnud vaid siis, kui mõni retsept ette näeb. Seega ei ole väga valimisega vaeva näinud ja olen võtnud midagi soodsamate hulgast. Aga kahjuks on minu jaoks veiniäädikal lausa kohutav maitse. Pavlova sees kaob maitse ära, aga hiljuti tegin ühte grillitud baklažaanidega toitu Jamie Oliveri järgi ja minu jaoks rikkus äädikas kogu roa ära. Salatikastmetesse soovitatakse sageli valget veiniäädikat, aga mina ei ole neis ise tehtud kastmetes seni midagi head leidnud. Kas põhjus võib olla konkreetses äädikas? Või on nad kõik nii jubeda (käärinud, justkui halvaks läinud ja terava) maitsega? Kui mitte, siis millist soovitate? |
|
Seenekas Abikokk 2010-07-24 12:07:32 |
Viluxi äädikad ei sobi minu maitsele üldse. Meil on KEELATUD neid koju tuua! Maitseasi muidigi. Praegune vaieldamatu lemmik on Kattuse valge palsamiäädikas ja midagi halba ei ütle ka sama firma tavalise valge veini äädika kohta. Nüüs ostsin prooviks vist Kühne firma oma, kuna Kattuse omasid igal pool ei müüda. Carapelli mulle ka eriti ei meeldinud, küll aga oli selle firma punane palsamiäädikas väga meeltmööda. Paraku pole viimased pool aastat enam kuskil selle firma tooteid märganud, tundub, et maaletoomine on lõpetatud. Nüüdseks olen sealt keskmise ja odavama hinnalklassi poolt juba mitut palsamiäädikat proovinud ja kõik on võrreldes Carapelli omaga kuidagi vedelad ja väga tavalise punaviniäädika moodi. Ehk on kellelgi häid vihjeid. | |
Kärt Abikokk 2010-07-24 14:32:57 |
Mul on kapis Borgese siidriäädikas ja kasutan seda kui roas nõutakse valge veini äädikat. Mulle meeldib, hea maheda maitsega. Ja palsamiäädikas on mul Kalamata nimeline, ka odavama otsa oma vist, on ka hea, Borgese oma oli ebameeldiv äädikane lurr. | |
Seenekas Abikokk 2010-07-24 21:47:53 |
Mul on see viimane punane palsamiäädikas ka Kalamata oma, aga teistsuguses pudelis. Hommikupoole ei viitsinud seda degusteerima minna, aga parem kui Borgese oma on küll, kuid ikkagi liiga "vedel". Kühne valge veini äädikas oli minu jaoks liiga hapu, tegin selle ka lahti, salatitesse ei paneks, marineerimiseks kõlbab. Siis on mul salatitesse veel kasutusel Kühne Weinwürtziger Essig, mis annab muudele heledatele veiniäädikatele minu meelest silmad ette. Tõsi küll, ta on häbemata odav, seega olin alul üsna skeptiline. Kattuse punast palsamiäädikat pole veel proovinud, sest ka see on läbi pudeli liiga hele ja sellne "lahja" tundunud. Õnaäädikad on tundunud peale eesti enda toote, mis oli meega, lettidelt kadumist üks jubedam kui teine. | |
Cms Kokaõpilane 2010-07-29 09:23:27 |
Mina olen suur balsamico austaja ning olen jõudnud ühe tõeliselt hea brändini (läbi mitmete katsetuste). Nimelt on tegemist Pontiga (olen näinud müügil Selverites). Kahjuks on see Eestis küll totaalselt ülehinnatud, olen ise välismaalt (peamiselt Šveitsist siis) kaasa ostnud. | |
Blondie Abikokk 2010-07-29 17:25:42 |
Mina aga kuulsin hiljuti, et on olemas selline asi nagu vaarikaäädikas (mida muide pidi olema ka lihtne ise teha). Kas keegi oskab selle kohta midagi rääkida, näiteks kuhu see sobib? Salatikastmesse? | |
Zapxpxau Abikokk 2010-07-29 18:52:27 |
Mul on kodus vaarikaäädikat, ei maksa arvata, et tegu on mingi magusa asjaga. Maitse on "marjasem" küll kui nii saab öelda, aga tegu pigem niššitootega vist? | |
Netcat Abikokk 2010-07-29 19:30:50 |
Aga kuhu see sobib siis ikkagi?
Üldse, ma vaatan tihti huviga igasuguseid erinevate marjade ja puuviljade maitsega äädikaid ja õlisid, aga pole raatsinud osta, ei kujuta nagu ette, et kuluks terve pudel estragoniäädikat või kirsiäädikat või sidruniõli... Kui just pole mingit põhjalikku soovituste nimekirja, et mis millega kokku sobib.
Kas mõnel selliste asjade tootjal näiteks ei ole siis kodulehte, kus kasutamise soovitusi ja näidisretsepte oleks? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2010-07-29 19:33:04 |
Näiteks üks huvitav asi on tomati maitsega palsamiäädikas, nimi on praegu lennanud peast, Zebras sain proovida esimest korda, aga mitu aastat oli Kaubamajas müügis, ma ei tea kas ka praegu. Aga vägagi suur pudel ja kuigi nii mõnegi salati peale ta ju sobiks, universaalkasutuseks siiski ju mitte ja seega ei söandanud osta, et äkki läheb raisku. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Blondie Abikokk 2010-07-29 19:51:10 |
Mina panen rosmariini-oliiviõli näiteks hoopis vannivette :D | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 > >> |