Söödavad jõulukingitused

Pozataja
Abikokk
2010-11-02 22:27:51
Marju:
Pille:
Qsti:
Novembri Good Food's on hästi ahvatleva välimusega kingiks sobiva likööri retsept. ;) Juures on tekst: Looks as good as it tastes. (Mina juba otsin pudeleid...) Spiced Arancello
Lisasin selle retsepti nüüd ka Nami-Namisse: Apelsiniliköör Arancello - tundub tõesti väga ahvatlev ja plaanin kindlasti eeloleval nädalavahetusel likööri hakkama panna. Qsti, kas Sa ise proovisid seda? Ja kuidas see Sulle, Marju, maitses?
Oli selline kange naps, mulle meeldis küll, kuigi midagi hüpersuper üllatavat polnud. Teha oli ka põnev :) Minu meelest tasub proovida
aitäh marju. kas säilimise kohta oskad ka midagi öelda? this will keep in 2 weeks in fridge kas see tähendab et säilib 2 nädalat või et ennem serveerimist peab seisma 2 nädalat?

Pozataja

Marju
Abikokk
2010-11-03 12:47:35
Pozataja:
Marju:
Pozataja:
Marju kas sul on seda koorelikööri retsepti veel alles? kui kaua ta peab laagerduma ja kaua pärast avamist säilib?
Leidsin oma blogist 1.jaanuari 2009 postitusest :) http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4904/christmas-cream-liqueur
aitäh marju. kas säilimise kohta oskad ka midagi öelda? this will keep in 2 weeks in fridge kas see tähendab et säilib 2 nädalat või et ennem serveerimist peab seisma 2 nädalat?
Pozataja, see säilib pärast valmistamist kaks nädalat, külmkapis.
Pozataja
Abikokk
2010-11-03 21:41:04
aitäh! :) see aasta hakkan proovima neid jooke ja proovin jõulukingid enamasti ise teha :)

Pozataja

Profa
Abikokk
2010-11-04 09:18:33
Marju:
Pozataja:
Marju:
Leidsin oma blogist 1.jaanuari 2009 postitusest :) http://www.bbcgoodfood.com/recipes/4904/christmas-cream-liqueur
Oot oot, see ei saa nüüd küll õige olla. Liköör mis säilib kaks nädalat ja külmkapis. Vaatasin seda retsepti, tulemus peaks ikka pikalt säilima ja ka toas, kange alkoholi kogus on täiesti arvestatavas suhtes pikendajaga, see ei saa nüüd küll halvaks minna. Ehk peaks seda ikka teistmoodi tõlkima?

Profa köögipool

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-04 09:31:11
Profa:
Marju:
Pozataja:
Oot oot, see ei saa nüüd küll õige olla. Liköör mis säilib kaks nädalat ja külmkapis. Vaatasin seda retsepti, tulemus peaks ikka pikalt säilima ja ka toas, kange alkoholi kogus on täiesti arvestatavas suhtes pikendajaga, see ei saa nüüd küll halvaks minna. Ehk peaks seda ikka teistmoodi tõlkima?
Kui nüüd autori ja retsepti sõnu sõna-sõnalt järgida, siis säilib see liköör tõesti kaks nädalat külmkapis. Äkki saab lihtsalt enne otsa? :O :P

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Marju
Abikokk
2010-11-04 10:10:38
Pille:
Profa:
Marju:
Kui nüüd autori ja retsepti sõnu sõna-sõnalt järgida, siis säilib see liköör tõesti kaks nädalat külmkapis. Äkki saab lihtsalt enne otsa? :O :P
Ma ei tea, sinna läheb tavaline rõõsk koor, äkki selle säilivusaeg ei pikene alkoholiga? Ma ka ei tea neid asju, teen nii nagu kästakse :) Mäletan, et panin ka sildi säilivusajaga peale ja lisasin, et hoida külmkapis. Aga jah, maitsev oli see küll..
Tziiki
Abikokk
2010-11-04 10:36:56
ma usun, et see säilivusaeg on täitsa tõsi. Kui te sellist asja, nagu tiigripiim teinud/joonud olete, siis seda säilitatakse ka külmikus ja üsna lühiajaliselt. Ma nüüd väga täpselt ei tea mis sellega juhtub, et kas koor läheb tõepoolest hapuks (väheusutav)...aga pigem vist kaob lihtsalt see värskus-nii et see 2 nädalat on siis pigem "parim enne" kui et "kõlblik kuni".

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Siirik
Kokaõpilane
2010-11-28 22:26:17
mõtlesin teha jõulupakkidesse pisikesed inglise puuviljakeeksid , muffinivormis tuleksid armsad. pole aga varem seda keeksi algse retsepti järgi(keeksivormis) teinud, nii et ei oska arvata kui kaua ning mis kuumuse juures ahjus peaks olema(need mini variandid siis). Mis teie arvate?
Meringue
Abikokk
2010-11-29 12:41:52
Siirik:
mõtlesin teha jõulupakkidesse pisikesed inglise puuviljakeeksid , muffinivormis tuleksid armsad. pole aga varem seda keeksi algse retsepti järgi(keeksivormis) teinud, nii et ei oska arvata kui kaua ning mis kuumuse juures ahjus peaks olema(need mini variandid siis). Mis teie arvate?
Oo, väga lahe idee! :) Ma küll seda konkreetset keeksi pole kunagi teinud, aga muidu mini-versioone igasugu kookidest olen palju teinud. Ahju temperatuur tuleks jätta samaks, mis retseptis (see on vajalik, et käivituksid õiged reaktsioonid küpsemise käigus), vaid lihtsalt aega tuleks lühendada. Arvan, et selle retsepti puhul võib 10-15 minutist täiesti piisata. Mina teen tavaliselt nii, et esimesed 5-7 min lasen kookidel rahus ahjus istuda ja siis edasi käin umbes iga 2-3 minuti tagant piilumas ning vajadusel puutikuga testimas. Kui koogid näevad "valmis" välja, siis nad tavaliselt seda ka on. :)

Köögikatsed

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-12-04 11:16:06
Ideid soomekeelselt Valio veebilehelt

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>