Selleks tee juustusegu peale enne ahju panekut moositäpid (vt fotodelt). Kõige mugavam on täppe teha läbi spetsiaalse plastpudeli, kuid see õnnestub ka pritskotti või väiksemat kilekotti kasutades. Tee täppidest spiraal või muu soovitud kujund (nt süda). Tõmba rahulikult, mitte sügavale surudes hambatikuga täppide keskelt läbi. Sügavale vajutades ja liigselt toorjuustusegu kaasa tõmmates küpsevad südamed ahjus katki.
Eriti puhas tulemus jääb, kui vahepeal hambatikku puhastada. Võid tõmmata järjest läbi täppide, nii saad ühendatud südamete rivi.
Võid ka iga täpi eraldi südameks kujundada ja näiteks südamete tipud eri suunda tõmmata, kord paremale, kord vasakule.
Parima tulemuse saad seemnete ja tükkideta paksema moosiga!
Tähelepanu! Fotol olev juustukook on küpsetatud väikeses 13 cm läbimõõduga vormis. Mõnikord juhtub, et suurem juustukook küpseb ahjus pealt katki. Sellisel juhul ei pruugi tulemus jääda samasugune nagu fotol.
Kui moosi ei ole käepärast, aga on külmutatud marju või mahla, saab ka neid kasutada! Marjad tuleks enne mahlaks teha - kuumutada ja läbi sõela suruda. Kuumuta mahl ja paksenda maisitärklisega. Oleneb koogi suurusest ja täppide arvust, aga 1-2 dl mahlast piisab. Paksendamiseks 0,5-1 tl maisitärklist.
Väga hea nipp need moosisüdamed :) Aitäh! :)
Vabandust, täpsustaksin üle, et kas moositäppidest peab spiraalid samuti enne ahjupanemist tegema ja kas vedela toorjuustusegu juures täppidest südameid tehes need laiali ei valgu?
Enne ahju panemist! Ei ole laiali valgunud :)